Süheyl Kırkıcı: Karşı değilim

Süheyl Kırkıcı: Karşı değilim

9.01.2023 11:26:56

CHP'nin itiraz ettiği arsa satışları ile ilgili mecliste söz alan Süheyl Kırkıcı “Ne yapılacağını bizimle paylaşırsanız biz asla buna karşı durmayız” ve “Arsa satışına ben de karşı değilim. Hizmete veya yeni bir yatırıma dönüşüyorsa karşı değiliz” diye konuştu.

CHP'nin ret oyu verdiği ancak bu kararını çok da savunamadığı arsa satışları ile ilgili gündem maddesi görüşmelerinde söz alan Süheyl Kırkıcı, eksik bilgilendirme temelli, sitemlerini iletti.
Kırkıcı şöyle konuştu: “Envanter açıklaması için söz almıyorum ama siyasettir tabi ki. Komisyon sonrası arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede bu arsa satışlarının hangi amaca hitap ettiğini, hangi yatırımlarda kullanılacağını sorduk. Arkadaşlarımız bu konunun tartışılmadığını ifade etti. Belediye meclis üyelerinin şehrin yönetiminde söz sahibi olması için bilgiyle de donatılmalı. Bu yönetsel yaşamınızı kolaylaştıracağı gibi kararların şehre yayılmasında büyük yararı olacak. Ne yapılacağını bizimle paylaşırsanız biz asla buna karşı durmayız. Hiçbir projenizi meclis üyelerle paylaşmadınız. Dört yıldır bekliyorum, bir fayda olur diye ümit ediyorum.
Burada da öyle, ciddi bir arsa satışına yöneliyorsunuz. Satışına ben de karşı değilim. Hizmete veya yeni bir yatırıma dönüşüyorsa karşı değiliz.
Siyaseten sizi engellediğimizi söyleyip duruyorsunuz. 18 maddenin 17 maddesine onay veren bir CHP grubunu Türkiye'nin hiçbir yerinde göremezsiniz. Bu yönüyle dikkate alırsanız daha sağlıklı değerlendirme şansınız olur.
“SİZ BİZİ BU NOKTAYA SÜRÜKLÜYORSUNUZ”
4 Yıldır arsa satışlarına bu biçimiyle yaklaştığımızı bildiğiniz halde ısrarla hangi hizmetlerde kullanacağınızı söylemeyerek yine de bizim bu biçimiyle oy kullanmamızı sağlamaya çalışıyorsunuz. Bir yerde de siz bizi bu noktaya sürüklüyorsunuz. Selimpaşa'daki arsaların satış durumunu yaşatmak için bunu sürdürüyorsunuz.
Selimpaşa'daki arsaların satışı içimizde de gelgitleri oluşturan bir karardı ama ne yaptınız? Gidip yargıya başvurdunuz. Şu anda yaşanan bütün sorunların sebebi oldunuz. Havadan bizim önümüze sorun gelmiş gibi değerlendiriyorsunuz. Eğer AK Parti o zamanki grubu böyle bir dava açmasaydı ve yargının hangi ellerde olduğunu biliyordunuz.”
KIRKICI İLE YILMAZ ARASINDA YAŞANAN İLGİNÇ DİYALOG
Değerlendirmelerin devamında Başkan Yılmaz ile Kırkıcı arasında şu diyaloglar yaşandı:
Başkan Yılmaz: Benimle ne alakası var? “Yargıya başvurdunuz” diyorsunuz.
Süheyl Kırkıcı: Siz bir grupsunuz. AK Parti grubu sizin grubunuzun içinde değil mi?
Başkan Yılmaz: Süheyl bey konuyu nereden nereye taşıdınız? Niye hayır dediğinizi net bir şekilde ifade edin.
“NİYE BİZİ SÜREKLİ SUÇLAYIP DURUYORSUNUZ!?”
Süheyl Kırkıcı: Siz de o zaman satışa hayır dediniz ve yargıya başvurdunuz. Biz sizi hiçbir şekilde engelleniyoruz. Birey olarak söylüyorum, böyle bir risk olsaydı, oy çokluğu riske girmiş olsaydı tek başıma bu arsa satışının yapılması konusunda size destek verebilirdim ama öyle bir risk yok. Zaten satış kararını alıyorsunuz. 50 milyon borçlanma istiyorsunuz. Tabi ki alabilirsiniz dedik ve veriyoruz. Niye bizi sürekli suçlayıp duruyorsunuz. Burada bir haksızlık var. Bütün belediyeler yer aldığı gibi yer de satar. Selami Değirmenci'nin zamanından beri yerler satın alınıyor ve satılıyor. Hüseyin Turan zamanında da bu yapıldı. Bizim dönemde de satın alındı ve satıldı.
Başkan Yılmaz: Ucuza veya pahalıya aldınız diye bir ithamda da bulunmadım.
“İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE YÜRÜYEN BİR ANLAYIŞ VARKEN BAŞKA TÜRLÜSÜNÜ BİZE GİYDİRMENİZ DOĞRU DEĞİL”
Süheyl Kırkıcı: Sizi engelleme derdinde bunları yapmıyoruz. Öyle bir dert içinde olmadığımızı biliyorsunuz. Selimpaşa'daki sorunun çözümüyle ilgili ne kadar çaba harcadığımızı da biliyorsunuz. Bu kadar yakın ve iş birliği içinde yürüyen bir anlayış varken başka türlü bir anlayışı bize giydirmeniz doğru değil.
Bizim dönemimizde ne alındığını söylemeye gerek yok. Siz zaten onları projeye dönüştürmeye devam ediyorsunuz. Onlar üzerinden proje yapıyorsunuz. Kale Mahallesi'ndeki Mübadele Evi'ni biz satın almıştık, siz üstüne bir bina yapıyorsunuz. Güzel bir şey. Belediyeler hizmetlerin devamlılığını ortaya koyuyor. Hamoğlu'ndan 58 dönüm bağış almışız. Siz de birçok kişiden bağış alıyorsunuz. Yanlış olan nedir? Biz 200 dönüm satmışız, siz de şuan o kadar satıyorsunuz.
Başkan Yılmaz: 40 Dönüm satıyoruz.
Süheyl Kırkıcı: Şimdilik 40 dönüm, önümüzdeki ay belki bir o kadar daha satacaksınız.
Başkan Yılmaz: Satabiliriz.
“SİZİN GÖREVİNİZ BİZİ BİLGİLENDİRMEK”
Süheyl Kırkıcı: Biz satınca iyi, siz satınca kötü düşüncesinde değiliz. Oturalım şu projeye şu kadar paraya ihtiyacımız var. Ben akşam çocuğuma ne yemek yiyeceğimizi sormadığım zaman biraz somurttuğunu hissediyorum. Ben buradayım, beni de tanıyın, fikrimi sorun diye hissettiriyor. Kaldı ki biz bu şehrin meclis üyeleriyiz. Biri bana dışarıda bu paranın nerede kullanılacağını sorsa ve ben bilmediğimi söyleyince kusura bakmayın. Sizin göreviniz bizi bilgilendirmek. Toplantı öncesinde bilgi verirseniz; “Bu tür yatırımlara giriyoruz, bu projeler için şu kadar kaynağa ihtiyacımız var.”
“İLETİŞİM İÇİN ÇABA HARCIYORUZ AMA SİZDE BU YOK”
Karayollarının yapacağı Viyadük Projesi, heyecan yaratmasına rağmen hiçbirimiz ayrıntısı bilmiyoruz. Bence siz de bilmiyorsunuz. Bir görselin dışında bir bilgiye sahip değiliz. Eleştirilecek veya katkı sağlanacak bir yan varsa birçok mühendis arkadaş var. İletişim için çaba harcıyoruz ama sizde bu yok. 4 Yıldır yoktu yine yok.
Başkan Yılmaz: Arkadaşlar açıkça söyleyemeseler bile üstü kapalı sözlerle söylüyorlar; “Biz arsa satışına karşı değiliz, ama bazen partilerin grupları, il ve ilçe başkanlıkları bu konuda grup kararı alırlar.” Silivri'de gezerken belediyenin yapmış olduğu çalışmaları görürsünüz. Bir Gençlik Merkezi ile Kültür Merkezinin maliyeti yaklaşık 300 milyon liraları buluyor. Satacağımız arsalar yarısını bile karşılamayacak.
Bora bey, “Borçlanın” diyor. Biraz önce anlattım. Dinlememiş. Borçlanma limitimizi sizin mahkeme kararına rağmen yanlış yaptığınız satışlara yedek akçe olarak tutmak durumdayım. Belediye hesaplarına haciz geldiğinde bu borçlanma limitimden teminat mektubu koyabiliyorum. 35 Milyarlık da teminat mektubu kullandım. Yarın 100 Milyarlık bir haczin gelmeyeceğini kimse garantisini veremez. Hepsi şuan mahkemelerde.
Kaldı ki borçlanma limitimi araç satın almada kullanmak istiyordum. Onu da yapamıyordum. Arsalardan gelen parayı belediyenin iş ve işlemlerinde kullanacağım. Neyin belgesini vereyim size!?
Uzun zamandır meclis üyeliği yapıyorsunuz. “Bu parseli satıyoruz karşılığında Mübadele Evi'nin kamulaştırmasını, Gümüşyaka'da otopark yapacağız” gibi tek tek bunları mı söylediniz? Belediyenin iş ve işlemlerin dışında bu paraların kullanma şansı yok.
Gençlik Merkezinin dört defa ihalesine çıktık katılımcı yok. Ne yapmamızı istiyorsunuz? Kazma kürek ben mi yapayım Süheyl bey? 15 bin m2 inşaatı imece usulüyle mi yapalım? Bir ihaleye bir firma geldi fiyat çok yüksekti iade ettim. Vermedim. Kıyamadım. Dört defa yapılmış ve ihaleye katılım olmadıysa bunun suçlusu ben miyim? Valiliğimiz 9 tane okul ihalesi yaptı, bir tane katılımcı yok. Şu andaki belirsizliği, maliyetleri, iş alan müteahhitlerin zorda olduğunu en iyi bilenlerdensiniz.”

Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Tuhaf bir hikaye
Sonraki » Gazi İlkokulu velilerine seminer

YORUM YAP