Şubat Meclisi karara bağlandı

Şubat Meclisi karara bağlandı

9.02.2019 14:13:19

Silivri Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nın II. Birleşiminin I. Oturumunda görüşülen gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Silivri Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nın II. Birleşiminin I. Oturumu, 8 Şubat 2019 Cuma günü, saat 10.00'da, Silivri Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Başkan Vekili Melih Yıldız'ın yönetiminde görüşülen 4 gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.

MECLİS TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR
-Gündemin 1.maddesinde görüşülen Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Silivri Belediyesi arasında gençlik ve kültür hizmetlerine yönelik işbirliği için ortak hizmet protokolü yapılması ile ilgili Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Silivri Belediye Meclisi'nin 04.02.2019 tarihli toplantısında Plan ve Bütçe ve Hukuk Komisyonu'na havale edilen talep doğrultusunda 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75/c maddesi hükümleri uyarına hazırlanan protokolün kabulü ile imzalanması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi oybirliği ile uygun görülmüştür.” Gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı.

-2. gündem maddesinde görüşülen ilçemiz içkili yerler bölgesinde değişiklik yapılması ile ilgili İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi: “İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 29'uncu maddesi doğrultusunda mülki idare amirinin genel güvenlik ve asayiş yönünden görüşünün sorulduğu, içkili yerler bölgesine ilave edilecek yerlerin aynı yönetmeliğin 30'uncu maddesinde belirtilen içkili yer bölgesi olarak tespit edilemeyecek yerler kapsamında kalmadığı anlaşıldığından ilçemiz Gazitepe Mahallesi, Taşkınlar Çıkmazı Sokak, 1 ile 21 ve 2 ile 18 arası; Ortaköy Mahallesi, Hisaryanı Caddesi, 1 ile 7 ve 2 ile 6 arası numaralı yerlerin Silivri Belediye Meclisi'nin 07/05/2010 tarih ve 69 nolu kararı ile belirlenen içkili yerler krokisine ilave edilmesi uygun görülmüştür.” Gündemin 2. maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.

-Gündemin 3. maddesinde görüşülen Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 48 ada, 151 parselin üzerindeki şerhin kaldırılması ile ilgili İmar Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Silivri Belediye Meclisi'nin 04.02..2019 tarihli toplantısında İmar Komisyonumuza havale edilen, mülki-yeti Silivri Belediyesi'ne ait olan, ilçemiz Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 48 ada, 151 parsel sayılı taşınmazın kaydına Silivri Belediye Meclisi'nin 24.10.1991 tarih ve 4 karar numarası ile Kreş ve Çocuk Yuvası dışında başka bir amaçla kullanılamaz şerhi işlenmiş; bahse konu taşınmaz üzerindeki binanın yıkım işlemi 13.12.2016 tarihinde tamamlanmış olup kaydında mevcut şerhin kaldırılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.” 3. gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.

-Gündemin 4. maddesinde görüşülen Silivri Belediyesi mülkiyetindeki Kavaklı Mahallesi 232 ada 3 parseldeki mezarlık alanının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğüne devredilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Silivri Belediye Meclisi'nin 04.02.2019 tarihli toplantısında Hukuk Komisyonu'na havale edilen İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğünün talebi incelenmiş; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü' nün ilgi sayılı yazısı gereğince 10.03.2007 tarihinde yürürlüğe giren, 5216 sayılı kanun ile 5594 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu' na eklenen ek madde 2'de Birleşme katılma veya geçici 2'nci madde gereğince Büyükşehir Belediyesi sınırlama giren belediyelerin yürütülmekte olduğu su kanalizasyon, katı atık, ulaşım, her çeşitli yolcu yük terminalleri, toptancı halleri mezbaha, mezarlık ve itfaiye hizmetlerine ilişkin olmak üzere bina, tesis, araç, gereç, taşınır ve taşınmaz malları ve bu hizmetlerin yerine getirilmesine yönelik yatırım alacak ve borçları Büyükşehir Belediyesine veya ilgili bağlı kuruluşuna devredilir." Hükmü gereğince Mülkiyeti Belediyemize ait olan Kavaklı Mahallesi 232 ada 3 parsel sayılı taşınmazın bedelsiz olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü' ne devredilmesi istenmektedir. Buna göre, İdaremiz Mülkiyetindeki Kavaklı Mahallesi, 232 ada 3 parsel sayılı taşınmaz, 12.10.2000 tarihli Kavaklı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında ağaçlandırılacak alanda (Mezarlık Alanı) kaldığından, 5594 sayılı kanun ile 5216 sayılı kanunların ilgili maddeleri gereğince ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75/d maddesi kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğüne bedelsiz devredilmesi komisyonumuzca karar verilmiştir.” Son gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP