Sevginar Sali

Siyaset mi, hizmet mi?

Silivri Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu sene de Ramazan ayında veresiye defteri silme geleneğini sürdürdü. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın öncülüğünde hayırseverlerin katkılarıyla bakkallara borcu olan ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarının tamamı ödendi. 17 köyde bulunan 38 bakkal ve markette 319 vatandaşın tutanak eşliğinde borçları ödenerek veresiye defterleri sıfırlandı. Bu rakamlar hangimize ne ifade ediyor tartışılır da son çare mahalle bakkalına uzayan listede ihtiyaçlarını yazdıran anne ve babaların omuzlarından maddi olmasa bile manevi yükün alındığı kesin.
Çok yakın bir örnekten bildiğim bir konuyla bağlayayım… Seçimlerde Yılmaz'a MHP'li ve AK Parti ittifak adayı olmasından sebep oy vermeyen CHP'yi seçen bir seçmen ile geçtiğimiz günler yaptığımız sohbette; “Ben sizin Başkanı CHP'den uzak görmüyorum ki!” dedi.
Ege Bölgesi'nde yer alan CHP'li ilçe belediye başkanlarına "Yoksullukla mücadelede sizin göstereceğiniz çabalar çok önemli" diye seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkanlara "Yoksulluk envanteri çıkarıp muhtarlar ve mahalle bakkallarıyla iş birliği yapın. Askıda veresiye defteri uygulaması başlatın" talimatını vermeden önce işlemi geçen sene olduğu gibi bu yıl da MHP'li Volkan Yılmaz Silivri'de çoktan tamamlamıştı.
Uzun lafın kısası; hangi partiden olduğundan ziyade yönetim yetkisini teslim ettiğimiz kimselerin insani duyarlılıklarını esas almak gerekliliği. Hangi ideolojiye inanıp, hizmet edersek edelim asıl sorumluluğumuzun (ister seçmen ister seçilen olalım) insani değerlerin teşkil ettiği gerçeğidir.
***
Geleceğe dair birçok ümidimizi solduran salgın ile mücadelenin çetin şartlarında güzel şeylerden bahsedelim mi Bayram arifesinde… Devam eden projeler, açılış için gün sayan (bir kısmı neredeyse kronik soruna dönüşen) imalatlar bir bir yeniden hayatımıza iyileştirilmiş halleriyle dahil olurken; yeni çalışmalar da sıkı takipler sonucu temelleniyor.
Silivri Belediyesinin yerini tahsis ettiği İBB tarafından yapımı tamamlanan Yeni Mahalle ve Selimpaşa'daki anaokullarını Gümüşyaka ve Değirmenköy'dekiler izleyecek. Bunun yanı sıra Elginkan Vakfı tarafından Cumhuriyet Mahallesi'ne yapılacak anaokulunun temelleri Mayıs ayı içinde atılıyor. Bölge Trafik Müdürlüğü yanındaki eski acil yardım merkezinin yıkımı tamamlandı kamu hizmetinde kullanılacak binanın inşaatına da kısa süre içinde başlanması planlanıyor.
Haziran ayında Aile ve Yaşam Merkezi, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Bizden Size Sosyal Market Binasının da içerisinde yer alacağı "Sosyal Yardım Tesisleri" projesinin temeli Yeni Mahalle'de atılıyor. Silivri Belediyesi ve iş insanları Ökkeş Nakipoğlu tarafından yapımı gerçekleştirilecek projenin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Haziran ayında Belediye ek hizmet binası ve otopark ile Hayvan Satış Yeri'nin inşaat çalışmaları da başlıyor.
Bu arada edinilen bilgiye göre Lozan Mübadele Evi'nin Projesi de Valilik tarafından onaylandı.
Fatih Mahallesi'nde bulunan tarihi sarnıcın Sarten Ambalaj A.Ş. tarafından restorasyon projesi de tüm hızıyla hayat bulmak üzere yol alıyor.
Silivri'ye yapılan her şey buranın insanı içindir ve kıymetlidir. Yapanların da kıymetini bilmek gerekir…

YORUM YAP