Silivri’ye Eğitim Araştırma Hastanesi talebi

Silivri’ye Eğitim Araştırma Hastanesi talebi

26.09.2022 11:30:51

Silivri Devlet Hastanesi Selimpaşa Ek Hizmet Binasında kurulan Getat Ünitesi'nin resmi açılışı protokolün katılımıyla yapıldı. Açılışta Başkan Volkan Yılmaz, Eğitim Araştırma Hastanesi talebini yineledi.

Silivri Devlet Hastanesi Selimpaşa Ek Hizmet Binasında hizmete giren Getat Ünitesi'nin açılışı 23 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirildi.
Açılış törenine bölgemiz milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Hayati Arkaz, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Silivri İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Soner Oflazoğlu, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Rizeliler Derneği Başkanı Sinan Abdullah Azder, bağışçılar Şevket Kotil, Remzi Gürsu, Emin Kaynak, Eyüp Bayburtlu katılanlar arasındaydı.
Açılış töreni Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşuyla başladı, akabinde İstiklal Marşımız okundu.
OFLAZOĞLU: GETAT UYGULAMALARININ TARİHİ DERİNLİĞİ VAR
Getat Ünitesi açılış töreninde konuşma yapan Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Soner Oflazoğlu şu ifadelerine yer verdi: “Hastanemiz geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama merkezimizin açılış törenine hoş geldiniz, şeref verdiniz.
2009 yılında 16 bin m2 kapalı alanda hizmet vermek üzere faaliyete başlayan Silivri Devlet Hastanesi 2010 yılında 7600 m2 kapalı alanı ile o tarihe kadar Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi olarak hizmet veren Selimpaşa ek hizmet binasını bünyesine katarak sağlık hizmet sunumu vermeye devam etmiştir.
Toplumun beğeni ve desteğini kazanmış bir kurum her zaman bir adım daha öndedir. Bizler bu yolda çok çalıştık ve yeter demeden devam edeceğiz. Hastalarımız için güvenli bir ortam hazırlamak ve üç yüz yıllık geçmişi olan modern tıp uygulamalarını geleneksel yöntemlerden yararlanmak suretiyle geliştirip yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen getat ünitemizi hazırlamış bulunmaktayız.
Geleneksel tıp hizmetleri ülkemizde 2014 yılında yürürlüğe giren geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları yönetmeliği ile 16 sertifikasyon eğitimi çerçevesinde uygulama ve eğitim merkezleri olarak sahada yerini almıştır.
Getat uygulamaları bilgi, inanç ve toplumsal deneyimleri içinde barındıran tarihi derinliği olan uygulamalardır. Anadolu'muz birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmanın yanı sıra bu medeniyetlerde yaşamış alimlere de ev sahipliği yapmıştır.
Hipokrat'tan Galen'e, Sabuncuoğlu Şerafettin'den İbn-i Sina'ya kadar birçok değerli bilim insanı tıp bilgisine ve insanlığa katkılarını bu eşsiz coğrafyada gerçekleştirmişlerdir.
Kelime anlamıyla Dünya Sağlık Örgütü sağlığı beden ruh ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlar. Bizim dilimize yerleşen tılsımlı bir kelime tüm bu tanımı tek başına bünyesinde toplar; şifa... Şifa, adını dengeden alır. Biz bu dengeyi İbni Sina'lardan Aziz Sancar'lara kadim bilgilerden modern bilgiye geleneksel tıptan konvansiyonel tıbba kurabildiğimiz kadar şifa dairesini tamamlarız.
Bizim dilimizde hekimlik başka, doktorluk başkadır hikmet ve merhameti empati yükünü bizim dilimiz hekime vermiştir. Geride bıraktığımız 2 yılda covid sürecinin atlatılabilmesi adına canları pahasına hekimlerimizin ve sağlık camiamizin fedakarlıklarını anımsarsak sanırım bu yöndeki en güzel örneklerden birini vermiş oluruz.
GETAT MERKEZİ UYGULAMALARI
Anadolu'muzun geleneksel kadim bilgilere yaptığı ev sahipliğini biz Selimpaşa Getat Merkezimizde sürdürebilmek adına çıktık yola.
Getat merkezimiz, bünyesinde ozonterapi, kupa, yaşkupa bir diğer deyişle (hacamat), mezoterapi ve homeopati uygulamaları ile hizmet sunumu vermeye başlamış bulunmaktadır. Biz sağlıkçılar hastalarımıza sunduğumuz sağlık hizmetiyle kendimizi zengin kabul ederiz. Bir insanın gerçek zenginliği onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir.
HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR
Getat ünitemizin yapılmasındaki katkılarından dolayı Remzi Gürsu'ya, Emin Kaynak'a, Çocuk poliklinikleri yapımındaki katkılarından dolayı Şevket Kotil, Sinan Azder'e, Eyüp Bayburtlu'ya şükranlarımı sunarım. Bu vesileyle emek ve fedakarlıklarını gece gündüz demeksizin esirgemeyen İdari mali işler müdürlüğümüz ve teknik kadromuza ve ünitemiz adına emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum.
Şifa kapılarını aralamak üzere kurulan ünitemizin açılış davetine lütfedip teşrif buyuran ve bizleri yalnız bırakmayan siz sayın misafirlerimize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”
MEMİŞOĞLU: EMEKLERİNİZE SAĞLIK
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, geleneksel tıp alanında yapılan çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgi verdi. Memişoğlu, “Başhekimimiz, bağışçılarımız ve uzman arkadaşlarımızın emeğiyle Getat Merkezi çok güzel bir yer olmuş. Hepinizi tebrik ediyorum. Allah güzel ve sağlıklı hizmet vermeyi nasip etsin, hastalarımıza şifa versin. Emeklerinize sağlık.” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: GETAT MERKEZİMİZ HAYILI OLSUN

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, açılışta söz alarak şunları söyledi: “GETAT merkezimizin de hayırlı olmasını diliyorum. Ben bu merkezin çok önemli hizmetler yapacağını biliyorum. Özellikle de bu geleneksel tıp, geleneksel yöntemlerle ilgili de benim tercih ettiğim esasında tedavi yöntemi. Zaman zaman Başhekimimizle bu konuda sohbet ediyoruz. İşin kimya kısmı, ilaç kısmı bana hep uzak oldu. Uzak olmaya da devam edecek. Zuhal hocam, Özcan hocam GETAT'ın ne olduğunu, neler yapıldığını anlattılar. Çok kıymetli il sağlık müdürümüz Prof. Dr. Kemal hocam da esasında çok doyurucu, çok aydınlatıcı bir konuşma yaptılar. Onlar üzerine bizim bu konuda konuşma yapmamız çok doğru olmaz ama benim birkaç tane teşekkürüm olacak.

YILMAZ, TEŞEKKÜR ETTİ

Öncelikle sağlık sisteminin özellikle de pandemide tüm dünyanın gıpta ile baktığı parmak ısırdığı böyle bir sağlık sistemine sahip olduğumuz için başta cumhurbaşkanımıza ve ekibine, sağlık bakanımıza yürekten teşekkür ediyorum.

“DOKTORLUK ÇOK SAYGIN BİR MESLEK”

Her zaman İl Sağlık Müdürümüzle dirsek temastayız. İlçemizde yapılanlar, yapılması gerekenler milletvekillerimiz burada, başhekimiz burada, daha önceki başhekimlerimiz burada tabi şunu ifade etmek istiyorum. Doktorluk çok saygın bir meslek. Buradan sokağa çıksan 10 kişiye sorsak açık ara doktorluk en saygın ve en tercih edilen veya çocuğunun hangi mesleği seçmesini istersiniz, ne olmasını istersiniz denildiğinde alınan cevap açık ara doktorluk olacaktır. Tabi biraz önce de ifade ettiğim gibi bu pandemi sürecinde insanlığın çok ciddi bir sınav verdiği sürece hem doktorların hem sağlık çalışanlarının ne kadar kahramanca, siperin ön saflarında kaçmadan, usanmadan şehitler vererek hizmetler verdiğini gördük, o yüzden ben bütün sağlık çalışanlarına bir kez daha yürekten teşekkür etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun.

SAĞLIK HİZMETLERİ

Silivri Belediye Başkanı olarak biz eğitim, sağlık bizim görevimiz değil, bakanlıkların görevleri demiyoruz. Biraz önce de ifade ettiğim gibi dirsek temasıyla nerde bir eksiklik varsa oralarda tıpkı başhekimimizin, hastane yönetimimizin yaptığı gibi hayırsever iş insanlarıyla buralara merhem olmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri Gümüşyaka Sağlık Ocağı, Silivri merkezde Dr. Cemal Kozanoğlu Sağlık Ocağı ve açılışını daha önce de gerçekleştirdik. İnşallah İl Sağlık Müdürlüğünün de teşrifleriyle Kavaklı'da Kenan Nakip Sağlık Ocağı'nın açılışlarını yapacağız. İl sağlık müdürlüğümüze teslim ettik. Birçok yer tahsisi yaptık. Bir tanesi köylerimize hizmet veren Büyük Kılıçlı ile bir tane Kavaklı'da 112 Acil istasyonunu tamamladık. Yine İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsisini yaptık. 4 tane de yine köylerimize sağlık evi yine il sağlık müdürlüğümüze Sağlık Bakanlığına tahsislerini yaptık. Sağlık çalışanlarımıza büyükşehir belediyesinde pandemi boyunca tüm İSPARK'ları ve Silivri Belediyesinin tüm otoparklarımızdan tüm sağlık çalışanlarının ücretsiz faydalanmasını sağlamak için çalışmalar yaptık. Sağlığa yapılacak yatırım, sizlere yapılacak yatırımın ne kadar önemli olduğunu da biliyorum.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİ KINIYORUM”

Tabi bu son günlerde sıkça gündeme gelen sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti de burada kınamak ve bununla ilgili önlemler alınmasını da temenni etmek istiyorum.”

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ TALEBİ

“Silivri'nin artık bir Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ihtiyacı var” tespitini burada da yineleyen Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak bugünden sonra da yapılacak bütün sağlık çalışmalarında, hizmetlerde sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. AK Parti ilçe başkanımız, Kaymakam Bey, başhekimimiz burada, Silivri'nin çok büyük bir eksikliğini hazır müdürüm ve milletvekilerimiz buradayken de ifade etmek istiyorum.
Silivri artık kabuğuna sığamayan marka bir kent. Gıptayla bakılan, tercih edilen ve her geçen gün nüfusu artan bir kent onun için Silivri'nin artık bir Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ihtiyacı olduğu da aşikar. Bu konudaki çalışmalarımızı bizler yapıyoruz. İnşallah hükümetimiz, sağlık bakanlığımız bize Cumhurbaşkanı'mızın takdirleriyle geniş bir bölgeye hizmet edecek bir Eğitim Araştırma Hastanesi'ni inşallah Silivri'mize kazandırmış oluruz. Ben bu vesile ile bir kez daha bütün sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor buradaki GETAT Merkezimizin de çok hayırlı hizmetler vereceğine inanıyorum. Hepinizi en kalbi duygularımla muhabbetlerimle selamlıyorum” çağrısını dile getirdi.

TOĞAN, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Silivri İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, açılışta şunları söyledi: “Biz doktora gittiğimizde bir hastalık ve ya bir sıkıntı nedeniyle bize ilaç verileceği zaman doktor benim anladığım kadarıyla bir kar zarar hesabı yapıyor. Diyor ki “Bunun bir faydası var bir de alternatif maliyeti var”. Eğer fayda bir alternatif maliyet dengesinde sağlıklı bir ortam görüyorsa bu ilacı yazıyor veya tedaviyi uyguluyor. Biz eğer bu kar-zarar hesabını alternatif maliyet veya fayda hesabında daha az zararlı olan veya daha az alternatif maliyeti olan, işte bu geleneksel ve tamamlayıcı tıbbı kullanıp da bundan sonuç alabiliyorsak, modern tıbbın ya da batı, Katolik tıbbın yanında neden bunu kullanmayalım veya neden bunu hastalara şifa vesile etmeyelim diye düşünmek gerekiyor. Ki düşünülmüş bu. 91 yılından itibaren öyle bir düşünce tarzı gelişmiş 2014 yılında da bu sağlık bakanlığımıza bağlı kurumlarda da, devlet hastanelerinde uygulanmaya başlamış. Yine bizim devlet olarak, sağlık bakanlığı olarak buna bu resmi kurumlarda, hastanelerde usule uygun şekilde veriliyor olması da aynı şekilde bir önem taşıyor bence. Merdiven altı yerlerde sağlıksız koşullarda bunun verilmesinden ziyade bu tür ortamları vatandaşımızla buluşturabiliyorsak da bize ne mutlu. Ben de emeği geçen herkese başta kıymetli başhekimimize, tüm bağışçılarımıza, kıymetli hocalarımıza, hekimlerimize, emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum. Bu merkezin ilçemize, Selimpaşa'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Gelen hastalarımızın şifa bulmasını diliyorum. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun inşallah Allah utandırmasın.”
ARKAZ: TÜRKİYE'DEKİ SAĞLIK SİSTEMİ DÜNYADA 1 NUMARA
Bölgemiz milletvekili Dr. Hayati Arkaz, sağlık alanına yapılan her hayır işinin çok önemli ibadet olduğunu dile getirdi, sağlığın önemine değindi. Arkaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'de şu anda 170 bin doktor var. Bu sene 18 bin hekim mezun olmuş. 560'ü özel olmak üzere, 1550 hastanemiz, 300 bin yatağımız, 25 bin yoğun bakım ünitemiz var. 126 Tane Tıp Fakültemiz var. Sağlık Camiamız 1,5 milyon kişiden oluşuyor.
Dünya, pandemide sınıfta kaldı. Türk sağlık çalışanları seferberlik yaptı. Kendilerini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum.
Türkiye'deki sağlık sistemi dünyada 1 numara. Dünyanın hiçbir yerinde böyle hastaneler yok.
“TÜRKİYE'DE SAĞLIK HİZMETLERİNİ DEVLET ÜSTLENMİŞ”
Hastanelerimizde ambulans hizmetleri ücretsiz. Bu hizmet Avrupa ve Amerika'da en pahalı hizmet. Yoğun bakım, kalp ve damar ameliyatları, kanser tedavileri ve ameliyatları, doğumlar ücretsiz. 18 Yaşına kadar çocuklara devlet bakıyor. Büyük nimet. Yanık tedavileri, diyaliz, organ nakliyeleri ücretsiz. Türkiye'de sağlık hizmetlerini devlet üstlenmiş. Devlet hastanelerimiz mükemmel, hekimlerimiz çok iyi.
“MEMLEKETİMİZİ DÜNYADA DOKTORLAR TEMSİL EDİYOR”
Yıllık mezun hekim sayımız 18 bin, bu sayı 25 bine çıkacak. Dünyanın gözü Türk doktorlarında. Dünyanın tüm noktalarından kendilerine iş teklifleri geliyor. Türk doktorları çok bilgili ve fedakar. Japonya'yı mühendisler, memleketimizi dünyada doktorlar temsil ediyor. Açılmadan kalp ve beyin ameliyatı yapıyorlar.
Getat Ünitesinin kurulmasında emeği geçen başta Başhekimimiz olmak üzere, hekimlerimize, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”

KAYNARCA: BİR HAYAL DAHA GERÇEKLEŞTİ

Bölgemiz milletvekili Tülay Kaynarca, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Getat Ünitemizin ve çocuk kliniğimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bir hayal daha gerçekleşmiş oldu. Beş yıl önce hayal etmiştik. Tüm emek verenlerimize şükranlarımı arz ediyorum.
Cumhurbaşkanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızın önderliğinde dünyaya örnek olacak uluslararası kongreler yapılıyor. 4 Yıldır dünyaya mesaj verilecek şekilde gerçekleştiriliyor.
“İLAÇ SEKTÖRÜNE MAHKûM OLMAK YERİNE GERÇEĞİMİZİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK”
Burada en önemlisi kadim medeniyetimizin gerçeği. Şırnaklı, geleneksel tıp üzerine çalışan hekim bir vekilimizin teklifi üzerine gündeme geldi, yönetmelikle 2014 yılında taçlandı. Benim de imzam var. İlaç sektörüne mahkûm olmak yerine böyle bir gerçeklik var. Var olan bir gerçeklik gün yüzüne çıktı. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.
Çocuklarla ilgili harikulade bir yapı oluşmuş. Bağışçılarımıza, sağlık hizmetleri için Belediye Başkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum.
“DAHA YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR”
Silivri'de bir hastayı gönderebileceğimiz en yakın yer Bakırköy'dü. Yoğun bakım yoktu. Şimdi ise hem yetişkin hem Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi var. Avcılar, Beylikdüzü, Çatalca, Küçükçekmece'ye yapıldı. Sağlıkta gelinen nokta bu. Harikülade olan tıbbi cihazlarla donatılmış.
Pandemi döneminde büyük özveri ve fedakarlık gösterdiniz. O yüzden bugün parmakla gösteriliyorsunuz. Türk hekimlerin adı sanı dünyada farklı noktada. Tıpkı kadim medeniyetimizde olduğu gibi. Çok şükür ama daha iyi olacak. Daha yapılacak çok şey var.”

BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR EDİLDİ
Konuşmaların ardından bağışçılar Şevket Kotil, Sinan Abdullah Azder, Remzi Gürsu, Emin Kaynak ve Eyüp Bayburtlu'ya teşekkür plaketi sunuldu.
Getat Ünitesi'nin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından hayırlı olsun dilekleri eşliğinde kesildi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP