Silivri'ye dev güvenlik yatırımları

Silivri'ye dev güvenlik yatırımları

19.12.2019 10:42:25

Silivri'nin Yeni Jandarma Komutanlık Binası, Yeni Emniyet Müdürlüğü Binası ve Selimpaşa Mahallesi'ne yeni Karakol Binası talepleri bir bir gerçekleşiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söz verdiği üzere Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ilettiği ve takibini kararlı şekilde yaptığı yatırım ihtiyaçlarını ivedilikle gündeme alıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz'a destek amaçlı gerçekleştirdiği Silivri ziyaretlerinde “Volkan Yılmaz'ın emrindeyim” söylemiyle dikkat çekti. Yılmaz'ın seçilmesinden sonra kararlı takibi ile Silivri güvenlik ve asayiş konusunda yıllardır beklenti içinde olduğu yatırımlara, kısa sürede kavuşma yolunda önemli mesafeler kat etti.
Yılmaz'ın takibi ve Soylu'nun verdiği sözlere sadakati ile ilçemiz adına iletilen tüm ihtiyaçların karşılanması adına azami bir gayretin sergilediği gözleniyor. Volkan Yılmaz'ın seçilmesinden sonra 31 Mayıs 2019 tarihinde Silivri'ye gelen Soylu, Yeni Jandarma Komutanlık Binası, Yeni Emniyet Müdürlüğü Binası ve Selimpaşa Mahallesi'ne yeni Karakol Binası ile ilgili iletilen taleplere istinaden verdiği yatırım sözlerini bir bir yerine getiriyor.
Ekim'in ilk haftası Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Selimpaşa Polis Karakolu'nun yeni hizmet binaları için gerekli olan yapı izin belgelerini imzaladı.
Cumhuriyet Mahallesi Meclis Sokak 99 Ada 4 Parselde yer alan maliye hazinesine ait araziye yapılacak Emniyet Müdürlüğü Binasının ruhsatı 18 Eylül 2019 tarihi itibari ile Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından onaylandı. Selimpaşa Mahallesi Adnan Menderes Caddesi 1266 Ada 3 Parselde mülkiyeti hazineye ait araziye inşa edilecek Selimpaşa Polis Karakolu binasının da ruhsat işlemi tamamlandı. Selimpaşa Şehit Emin İpşir Polis Merkezi Amirliği 1261.28 m2 alana bodrum, zemin, artı iki kat olarak inşa edilecek.
Her iki hizmet binaları için inşaat çalışmalarına Ocak 2020'de başlanması bekleniyor.

JANDARMA KOMUTANLIĞI HİZMET BİNASI YAPIM İŞİNE BAŞLANDI
Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası işi ise 15.000.000,00 TL proje bedeli ile ihale edilirken başlama tarihi 9.11.2019, bitiş tarihi 1.2.2021 olarak belirlendi. İlçe merkezinde, evlerin arasında kalan Silivri Jandarma Karakolu, eski binasına 2.5 kilometre mesafede yapılacak olan komplekse taşınacak.
İçişleri Bakanlığının talimatı ile İstanbul Valiliği, Silivri'ye kurşun geçirmez jandarma karakolu yaptırmak için 12 Eylül'de ihaleye çıktı. Yaklaşık 12 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak kompleks içinde yer alacak olan jandarma karakolu, 10 metre mesafeden Kalaşnikof tüfekten atılan mermiye dayanacak doğrama ile 10 metre mesafeden saniyede 830 metre hızla atılan 3 mermiyi durduracak camlarla inşa edilecek. Maliye Hazinesi'ne ait yaklaşık 12 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak olan komplekste jandarma hizmet binası, yatakhane, basket sahası, jeneratör odası ve otopark yer alacak. Hizmet ve yatakhane binaları 3'er katlı olacak.
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP