Silivri’nin yoğun Şubat gündemi

Silivri’nin yoğun Şubat gündemi

9.02.2017 09:45:43

Özcan Işıklar Başkanlığında toplanan Silivri Belediye Meclisi, Şubat ayı birinci oturumunda toplam 12 gündem maddesi görüştü.

Silivri Belediye Meclisinin 06.02.2017 tarihine rastlayan Pazartesi günü saat 16.00'da gerçekleştirdiği Şubat ayı meclis toplantısı 1. birleşiminin 1. oturumunda 3 madde karara bağlanırken, 9 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi.

KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDELERİ
Belediyemize hibe edilecek 1 adet aracın hibe kabulünün görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi. Başkan Özcan Işıklar, hibenin daha öncede önemli bağışlarda bulunan Göksular firması tarafından yapıldığını açıklayarak kendilerine teşekkür etti.
Belediyemiz kadrolarında unvan değişikliğinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
Belediyemiz kadrolarında derece değişikliğinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ
Silivri ilçesi, Yeni Mahalle 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
Silivri ilçesi Yeni Mahalle, 59 ada, 62 ve 64 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
Silivri ilçesi sınırları dâhilinde bulunan; Büyükkılıçlı, Çeltik, Küçüksinekli, Büyüksinekli, Bekirli, Çayırdere, Kurfallı Mahallelerindeki Hazineye ait 2B Tarım Arazilerinin Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığından satın alınmasının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Işıklar, “En az 20 milyon TL'lik arazi alacağız. Ne yapıp edip alacağız. Bu arazileri köylerimize, mahallelerimize kamusal hizmet için kazandırmış olacağız” dedi.
Silivri Ortaköy Mahallesi, 407 ada, 2 parseldeki belediyemiz hissesi satışının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Silivri Alipaşa Mahallesi, 307 ada, 2 parseldeki belediyemiz hissesi satışının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri Selimpaşa Mahallesi, 1360 ada, 1 parselde kayıtlı 54,00 m2'lik yer için TEDAŞ Genel Müdürlüğüne irtifak hakkı tesisinin görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
Silivri Merkez 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notlarına “Sundurmalar” ile ilgili plan notu ilave edilmesini içeren imar plan değişikliğine yapılan itirazların görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
Silivri Sancaktepe (eski Çanta-Fatih) Mahallesi, 288 ada, 1 parsel ile doğusundaki “park alanı” olarak tescilli alana ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planı değişikliğinin görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
İlçemizdeki Boğluca Deresine cepheli binaların cephe iyileştirilmesinin görüşülmesi İmar ve Kentsel Tasarım Komisyonuna havale edildi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP