Etkin denetim, verimli yürütme

Etkin denetim, verimli yürütme

9.02.2017 09:45:00

Silivri Belediye Meclisinin gerçekleştirdiği Şubat ayı ilk oturumunda AK Partili Meclis Üyeleri, 4 önerge ile tespit ettikleri konuları gündeme taşıdı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu, Silivri Belediyesi Meclis Başkanlığına 4 adet önerge sundu. Meclis toplantısına tam kadro katılım sağlayan muhalefetin denetleme mekanizması olarak kullandığı önergelerin tümü okunduktan sonra Başkanlık Divanına havale edildi.

OYUN PARKI İSTEDİLER
Muhalefet ilk önergesinde Cumhuriyet Mahallesi, Çetin Emeç Caddesi, Palamut Sokaktaki uygun olan bir yere ve ilçemizde ihtiyaç hâsıl olan yerlere çocuk parkı ve oyun alanlarının yapılmasını istedi.

TAMİR İHTİYACI DOĞAN CADDE VE SOKAKLAR BİLDİRİLDİ
İkinci önergede asfalt yapım, bakım ve onarım işleriyle ilgili bir talepte bulunuldu. Önergede, “Selimpaşa mahallesinde özellikle de yoğurthane bölgesinde, cadde ve sokakların yürüyecek halde olmadığı tespit edilmiş olup ivedilikle asfaltlanması ve gerekli çalışmaların yapılmasını, iş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederim.” ifadelerine yer verildi.

PAZAR YERİ TALEBİ
Üçüncü önergelerinde Selimpaşa Mahallesinde Pazar günleri merkezde kurulan pazar yerinin nüfus artışı sebebiyle bölge halkının ihtiyacına cevap veremediğini dile getiren AK Partililer, E-5 bölgesinin üst tarafı olan Yoğurthane bölgesinde ikamet eden vatandaşların merkez pazar yerine ulaşması trafik ve park sorunu nedeniyle zor olmasından dolayı Yoğurhane bölgesinde hafta içi pazar yeri kurulmasını istedi.

OTOPARK PROJESİ SORULDU
Dördüncü önerge ise aynen şu şekilde: “İlçemizin merkezinde yaşanan trafik ve otopark sorunu içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Bu beyanda geçtiğimiz aylarda kaymakamlık arkasında bulunan otoparkın Ocak ayında yapımına başlanacağını kamuoyuna beyan etmiştiniz. Mevcut durum hakkında kamuoyunu bilgilendirmenizi ve tarafımıza bilgi verilmesini, iş bu önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederim.”
Önergede imzası olan meclis üyelerinin isimleri şöyle; Rıfat Kutlu, Tamer Şişman, Filiz Güler, Mustafa Saral, Mutlu Bozoğlu, Osman Umuç, Tuğba Alkaya, Mustafa Zorlu, Yusuf Köroğlu, Metin Kaya, Mustafa Türker ve Harun Tüfekçi. Önergeler oylamaya sunulduktan sonra Başkanlık makamına havale edildi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP