Sevginar Sali

Silivri’nin seçimi

Silivri seçim tarihi enteresan, seçim sonuçları açısından oldukça zengindir, sonuncusu yeni nirvanamız olsun. 31 Mart gecesi halkın sandığa yansıttığı iradeye gelmeden evvel son 5 yılımızın nasıl geçtiğinin altını iyice bir çizmek gerekiyor.
Görünen o ki 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı Bora Balcıoğlu olsaymış yine kazanırmış. Balcıoğlu'nun beklemek durumunda kaldığı süre zarfında Silivri, tarihinin en büyük yatırım ve hizmetlerini gördü. İşin doğrusu çok da ihtiyacımız varmış Hükümet destekli, düzgün, kararlı, zaman ve şartlarımızın ötesindeki bu yönetime. Fazla kuralcılık, sıkı denetim ve tavizsizlik, istediğimiz yönde ve yerde esnemeyen irade yer yer canımızı sıkmış olsa da geriye baktığımızda Silivri'nin kazandığı değer her şeye bedel. Hani denir ya “Tanrı size istediğiniz değil, ihtiyacınız olan şeyleri gönderir” diye… Ben inanıyorum 'her şey olması gerektiği gibi' idrak için bazen zaman gerekiyor sadece.
Tüm Türkiye ve İstanbul'u CHP'nin, 12 yıldır devrilemeyen iktidara alternatif renge boyayan iradeye saygı duymaktan başka gidilecek bir yol yok. "Balcıoğlu değil CHP'nin adayı kim olsa kazanırdı", "Konunun Volkan Yılmaz ile alakası çok da fazla yok" tarzında tartışmalara girmeyeceğim.
Daha ziyade şahsi kişilik ve siyasi kabiliyetinin yanı sıra Hükümetin desteği ile bir yerel yönetim şaheser örneğini Silivri'ye yansıtan Volkan Yılmaz'ın adı sadece bizim ilçemizden değil, ülke gündeminden de kolay kolay silinmez. 5 yılda normal bir belediye başkanının 50 seneye sığdıramayacağı hizmetleri ve katkıyı ilçemize yaparak gittiği her yerde başı dik, yolları açık, vicdanı rahat ve başarısı daim olsun. Kazandırdıkları ile büyüyüp, kayıp olarak görünen veya gördükleri ile devleşeceği günlere eminim çok yakında şahitlik edeceğiz.
Gelelim önümüzdeki yeni döneme…

CHP'nin Adayı Bora Balcıoğlu, bugün büyük bir zaferin kahramanı olarak gündemin zirvesine; hakkıdır. Tebrik ediyorum, neredeyse bir başına başardı. Yalnız bundan sonrası için omuzlarına çok ağır bir yük aldı. Yerel yönetim çıtasını zirveye çıkartan Yılmaz'ın ardından, seçim kampanyası süresince dile getirdiği “Silivri'nin en çalışkan Belediye Başkanı ben olacağım” vaadini gerçekleştirmekten başka hiçbir şansı yok. Bu kadar yüksek bir halk kredisi ile girilen işte sizden beklenti de aynı oranda olacaktır.
Bora Balcıoğlu'nun başarılı olmasını canı gönülden istiyorum Silivri adına ve de ne yalan söyleyeyim Volkan Yılmaz'ın eserleri zayi olmasın diye. Balcıoğlu, zoru başardığını sanıyorsa çok daha fazlasıyla baş etmek, üstesinden gelmek durumunda kalacağını da bilmeli.
5. Yerel seçimim, sonucuna ilişkin inşallah ben yanılmışımdır da Silivri halkı en doğru kararı vermiştir. 2019'da Volkan Yılmaz seçildiğinde “Silivri'yi bilmiyor, belediyeciliği öğrenene kadar dönem biter” endişesini duyduğumuzu anımsıyorum da Balcıoğlu ile ilgili de inşallah aynı şeyi yaşarız Silivri'ye duyduğu sevda yeni mucizeler yaşatır bizlere.
31 Mart 2024 yerel seçimleri halkımıza hayırlı olsun, seçilenlere görevlerinde başarılar, seçilemeyenlerin emeklerine sağlık.

 

 

 

YORUM YAP