Silivri Kulüpler Birliği Kime Hizmet Ediyor?

Silivri Kulüpler Birliği Kime Hizmet Ediyor?

11.01.2010 11:32:06



2009-2010 Futbol sezonunun başından bu zamana kadar geçen süre içinde Silivri'de federasyon tarafından konuşlandırılan ofis işlevini kulüp ayırarak yapıyor. Federasyon tarafından ilçedeki ve bölgemizdeki tüm kulüplerin lisans işlemlerini yapmak için kurulan federasyon ofisi Alibeyspor'a ambargo koydu. Bu hafta başlayacak olan gençler ligi için lisanslarını İstanbul'a kendi imkânları ile gönderen kulübün evrakları bir türlü çıkmaması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

"ALİBEYSPOR BÜYÜK

 BİR CAMİADIR"

Alibeyspor Kulübü Basın Sözcüsü Engin Akın yaptığı açıklamada; "Hiçbir isim kulüplerin önünde olmamıştır. Şuan Alibeyspor Kulübü olarak siyasi bir linç girişimi ile karşı karşıyayız. 2009-2010 futbol sezonunun başından beri üstümüze oynanan türlü oyunlarla bu zamana kadar alnımızın akı ile geldik. Artık kalem kırılmıştır. Kulüp olarak yaptığımız toplantıda aldığımız radikal kararlar neticesinde sezonu hak ettiğimiz yerde tamamlayacağız. Bilindiği üzere sezonun başlamasına az bir zaman kala Silivri Kulüpler Birliği olağan üstü kongre kararı alarak yeniden yapılanmaya gitmiştir. Bu yeni yapılanma sürecinde gerçekleşen seçimlerde kulübümüzün Başkanı Sayın Ali Tonta'da karşı listeye adaylığını açıkladı. Gerçekleşen seçimlerde ise az bir farkla seçimi kaybetmiştir. Seçim sonunda ise Başkanımız Ali Tonta yeni seçilen yönetimi tebrik etme nezaketini de göstermiştir. Alibeyspor'un eski başkanlarından Rıdvan Sırdaş birliğin başkanlığını kazandıktan sonra anlamsız bir şekilde kulübümüzün üstünde bir baskı kurulmaya başlanmıştır.

"İPLER KİMİN ELİNDE BELLİ"

TFF İstanbul İl Temsilci Yardımcısı ve aynı zamanda da Silivrili olmakla övünen Yetkin Karakaş'ın da bizzat emri ile kulübümüze siyasi baskı yapılmaya çalışılmaktadır. Bilinmelidir ki Alibeyspor Kulübü hiçbir partinin, hiçbir siyasi düşüncenin ve hiçbir yetkili ve etkililerin emir eri olmamıştır, bundan sonra da asla olmayacaktır. Şuan mevcut yönetimimizin içinde her görüşten değerli arkadaşlarımız mevcuttur. Yönetimimiz ilçemiz ve bölgemiz tarafından tanınan isimlerden oluşmaktadır ki bu isimlerin de siyasi görüşleri ve duruşları da ortadadır. Alibeyspor olarak iplerin kimin elinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Küçük hesaplar içinde olmadık. Mücadelemizi her zaman Fair-Play çerçevesinde yürüttük. Fakat görüyoruz ki gelinen noktada hep zaman gören biz olduk. Zarar görmekle birlikte aldığımız başarılar da birilerine elbette kapak olmuştur. Ezmedik ezilmedik. Boyun eğmedik. Alibeyspor Kulübü her zaman başı dik olmuştur. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Bu zamana kadar susmuşluğumuzu spora olan sevgimize verilmesini istiyoruz.

"SİYASİ LİNÇTİR"

Silivri'de konuşlandırılan TFF çalışma ofisi kulübümüzün hiçbir işini yapmamakta direniyor. Sezon başında yapılan açıklamalarda Silivri ve bölge kulüplerinin tüm lisans evrakları burada toplanıp tek bir elden federasyona götürüleceği bildirilmişti. Biz de Alibeyspor Kulübü olarak tüm lisans evraklarımızı hiçbir eksiği olmaksızın Silivri'de bulunan TFF Ofisi çalışanlarına teslim ettik. Biz lisanslarımızın halledilip gelmesini beklerken hiçbir işimizin yapılmadığını lisanslarımızın gelmemesinden anladık. Sonrasında ise yaptığımız telefon görüşmelerinden TFF İstanbul İl Temsilci Yardımcılarından yine kendisini Silivrili olarak lanse eden Yetkin Karakaş tarafından işlemlerimizin bloke edildiğini öğrendik. O zamanlar yaptığımız basın açıklamalarında da tepkimizi dile getirdik. Yine o zamanlar bunun bir siyasi linç girişimi olarak görmek istemediğimizi beyan etmiştik. Son yaşanan olaydan sonra artık bunun tam bir siyasi linç girişimi olduğunu anladık. Hiçbir zaman spora yakışmayacak davranış içine girmeyen kulübümüze karşı yürütülen kasıtlı davranışlar kabul ve tahammül edilemez.

"BİRLİK HİZMET EDEMİYOR"

Birlik kime hizmet ediyor. TFF Silivri Ofisi kime hizmet ediyor? Yapılan çifte standardın mutlak bir açıklaması olmalıdır. Biz Alibeyspor Kulübü olarak bu açıklamayı yetkililerden bekliyoruz. Birlik kurulduğu ilk zaman her kulüpten birer temsilci bulunuyordu. Şu anki yönetimde ise ilçemizin adını en iyi şekilde temsil eden kulüplerimiz temsil edilmiyor.

"SİLİVRİ KİMSENİN ARKA

BAHÇESİ DEĞİLDİR"

Silivri Yetkin Karakaş'ın arka bahçesi değildir. Yine Silivri iş göremez ipleri kimin elinde olduğu belli olmayan birliğin de arka bahçesi değildir. Kimse Alibeyspor'u yok sayamaz. Alibeyspor Kulübü bir kişiden ibaret değildir. Alibeyspor'u bir aysberg gibi düşünebilirsiniz. İlçemizde hali hazırda faal futbol yaşantısını sürdüren futbolcuların yarısı Alibeyspor'da lisansları vardır. İlçeye kimin ne kadar hizmet ettiğini lisans sayımızdan anlayabilirsiniz. Dikkat edin ayranımız kabarmasın. Alibeyspor Kulübü her zaman sağduyulu olmuştur. Bugün bizim lisanslarımıza ambargo koyan yönetim yarın kime ambargo koyacaktır. Tüm spor camiasına duyururuz" diye açıklamasını bitirdi. 

YORUM YAP