Önergeyi Verenler, Çalışmalarına Katılmadı

Önergeyi Verenler, Çalışmalarına Katılmadı

11.01.2010 11:32:06



Yeni trafik düzenlemesine açıklık getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, muhalefetin İBB Başkanı ile iyileşen iletişimi konusunda alınganlık gösterdiğini söyleyerek, "Hem farkındalıklarımızı koruyacağız hem uyum içerisinde çalışacağız" göndermesinde bulundu.

Silivri İlçesi Ulaşım Düzenleme Projesi hakkında AKP'nin önerisi ile kurulan ama onların iştirak etmediği Silivri Belediye Meclisi Trafik Komisyonu gerçekleştirdiği çalışmaların ardından kararını verdi. Belirlenen düzenlemeler ancak UKOME'nin onayı sonrasında hayat bulacak.

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün "Avrupa Yakası Trafik Sirkülasyon ve Geometrik Düzenleme Uygulama Projesi (2. Etap) kapsamında Silivri İlçesi Ulaşım Düzenleme Projesi" hususunda aldığı kararı hakkında Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyelerinin Silivri Belediye Başkanlık Makamı'na verdikleri önerge kapsamında Trafik Komisyonu oluşturuldu. Süheyl Kırkıcı, Rafet Keskin, Taylan Memiş, Zeki Tüfekçi ve Saffet Sert'in yer aldığı komisyon kararı AKP'li üyelerin katılmadığı Ocak ayı ikinci oturumunda oybirliğiyle kabul edildi.

KOMİSYONA ÖNERGE VERDİLER,

ÇALIŞMALARA KATILMADILAR

AKP'li üyeler önerge ile kurulmasını teklif ettikleri Trafik Komisyonu çalışmalarına da meclisteki değerlendirmede de bulunmadı.

AKP'lilerin katılmadığı CHP'li üyelerin oluşturduğu komisyon görüşü şöyle açıklandı:

"5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 7. maddesinin f fıkrası ve 9. maddesi gereği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın görev ve sorumluluk alanında bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün 08.02.2007 tarih ve 2007/2-11 sayılı kararı ile aldığı "Avrupa Yakası Trafik Sirkülasyon ve Geometrik Düzenleme Uygulama Projesi (2. Etap) kapsamında Silivri İlçesi Ulaşım Düzenleme Projesi ile ilgili olarak ortaya çıkan aksaklıklar ve yeni fonksiyon ihtiyaçlarının Belediye Meclisinde görüşülmesine ve bu konuda yetkili Müdürlük olan Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne iletilmesi Komisyonumuz tarafından uygun bulunan değişiklikler aşağıda belirtilmiştir.

1- Havuzlu Kahve Sokak ile ilgili olarak Silivri İlçesi Ulaşım Düzenleme Projesi'nde Piripaşa Sokak’tan Ali Çetinkaya Caddesi'ne doğru tek yön ve Hacı Pervane Çeşme Sokağın Hacı Pervane Caddesi'ne doğru tek yön olarak planlanmış olan projenin; Havuzlu Kahve Sokak için halihazırda kullanım şekli olan Ali Çetinkaya Caddesinden Piripaşa Sokak istikametine doğru tek yön ve Hacı Pervane Çeşme Sokak için Hacı Pervane Caddesi'nden Ali Çetinkaya Caddesi'ne doğru tek yön olarak yeniden düzenlenmesi,

2- Cumhuriyet Caddesi ile ilgili olarak Silivri İlçesi Ulaşım Düzenleme Projesinde Ali Çetinkaya Caddesinden Piripaşa Sokak istikametine doğru tek yön olarak planlanmış olan projenin; halihazırda kullanım şekli olan Piripaşa Sokaktan Ali Çetinkaya Caddesi istikametine doğru tek yön olarak yeniden düzenlenmesi, halihazır kullanımda çift yön gidiş dönüş olarak kullanılan ancak trafik sirkülasyon projesinde Cumhuriyet Caddesi istikametine doğru tek yön olarak planlanmış olan Piripaşa Sokağın Cumhuriyet Caddesi ile Havuzlu Kahve Sokak arasındaki kısmının çift yön gidiş dönüş olarak yeniden düzenlenmesi,

3- Atatürk Caddesi ile ilgili olarak Silivri İlçesi Ulaşım Düzenleme Projesinde Atatürk Caddesi ile Yoğurthane Sokak kesişiminden itibaren Atatürk Heykeline kadar olan kısımda tek yön olarak planlanmış olan projenin; halihazırda kullanım şekli olan Atatürk Heykelinden Ali Çetinkaya Caddesinin kesişiminde trafik ışıklarına kadar gidiş dönüş olarak yeniden düzenlenmesi,

4- Sanatkarlar Caddesi ile ilgili olarak Silivri İlçesi Ulaşım Düzenleme Projesinde Hacı Pervane Caddesinden E-5 yanyola doğru tek yön olarak ve yine Hacı Pervane Caddesinden Ali Çetinkaya Caddesine doğru tek yön olarak planlanmış olan projenin; Ali Çetinkaya Caddesinden E-5 Yanyola kadar tek yön gidiş olarak ve Hacı Pervane Caddesinden Ali Çetinkaya Caddesine doğru çift yön gidiş dönüş olarak yeniden düzenlenmesi,

5- E-5 Karayolu güneyinde bulunan yanyol ile ilgili Silivri İlçesi Ulaşım Düzenleme Projesinde tek yön olarak planlanmış olan projenin; çift yön gidiş dönüş olarak yeniden düzenlenmesi,

6- Terminal Caddesi ile ilgili olarak Silivri İlçesi Ulaşım Düzenleme Projesinde Konutlar Alt Geçitten Silivri terminaline kadar tek yön olarak planlanmış olan projenin; çift yön gidiş dönüş olarak yeniden düzenlenmesi,

7- Müjdat Gürsu Caddesi ve Alt Geçit ile ilgili olarak Silivri İlçesi Ulaşım Düzenleme Projesinde Müjdat Gürsu Caddesinin Dr. Sadık Ahmet Caddesi kesişimine kadar her iki taraftan da tek yön olarak planlanmış olan projenin; Müjdat Gürsu Caddesi'nin Alt Geçide kadar çift yön gidiş dönüş olarak yeniden planlanması.

Konutlar bölgesine doğru tek yön olarak planlanan Alt Geçidin yanında yer alan ve sadece yaya geçidi olarak kullanılan eski alt geçidin ağır vasıta, kamyon, otobüs vs. araçlar dışında kalan minibüs ve otomobil trafiğine tek yön olarak açılması ve yaya geçişi için tek tarafına 1,50 metre genişliğinden az olmamak üzere tretuvar yapılması, aynı şekilde diğer alt geçidin de tek tarafına 1,50 metre genişlikten az olmamak üzere tretuvar yapılması, Komisyonumuzca uygun bulunmuştur."

IŞIKLAR: BELİRLENEN

DEĞİŞİKLİKLER UKOME

ONAYINDAN SONRA

ANCAK OLABİLİR!

Konuyla ilgili söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,"Komisyon kararı tabi doğal olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne gidecek. Önerilerimiz orada karara dönüşürse uygulamaya geçecek. Ama bizim şu anda uygulama zorunluluğu olduğumuz 2007 yılında yapılmış ve  kabul edilmiş bir plan var. Bu planı uygulayacağız. Önerilerimiz kabul edilirse değişiklikler yapılacak. Vatandaşlarımızın kafası karışmasın. Şimdi bir şey değiştiremiyoruz. Onun için aynen uygulayacağız. Aksaklık varsa sabrınıza sığınıyoruz.

"KÖKLÜ ÇÖZÜM ÜST GEÇİT

PROJESİNİN HAYATA

GEÇİRİLMESİ"

Çok radikal bir çözümümüz var biliyorsunuz şehri ikiye bölen yolu birleştirmek. Bu sorunun köklü çözümü böyle olacak. Bu yolun yapımı 2010 programına alındı. Biz bunun çok ısrarlı takipçisiyiz.

"TOPBAŞ'IN EMRİNDE

OLMAM KONUSUNDA

ALINGANLIK

GÖSTERENLER VAR"

Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş projeyi çok beğendiğini ifade etti. Çok yararlı olacağını bizzat kendi de belirtti. Her nedense bu konuda da alınganlık gösterenler var. Ben Büyükşehir Belediye Başkanının emrindeyim. Bunu hiç gocunmadan söylüyorum. Biz yasaların üstünde değiliz. 5216 Sayılı kanun Büyükşehir Belediye Başkanının konumunu, bizim de onun emrinde olduğumuzu çok net anlatıyor. Bu benim lütfüm falan değil zaten Büyükşehir Belediye Başkanımızın da böyle bir lütfa ihtiyacı yok. Tabi ki uzlaşacağız, farkındalıklar arasında bir üretim yaratacağız.

"HEM FARKINDALIKLARIMIZI

KORUYACAĞIZ HEM UYUM

İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ"

Farklılıklardan en doğruyu ve güzeli bulmaya çalışacağız. Bunu bir harmoniye benzetiyorum. Hem farkındalıklarımızı koruyacağız hem uyum içerisinde çalışacağız. Amacımız bu" dedi.

 

YORUM YAP