Silivri Eğitim Bir Sen Temsilcisi Karabacak: Resen atama, resen sürgün oldu

Silivri Eğitim Bir Sen Temsilcisi Karabacak: Resen atama, resen sürgün oldu

01.09.2025 11:19:17

Eğitim Bir Sen Silivri Temsilcisi Erdal Karabacak, resen atamanın öğretmenlere ciddi mağduriyetler yarattığını açıkladı.

Okulların açılmasına yalnızca bir hafta kala norm fazlası öğretmenlerin resen atama yoluyla farklı okullara gönderilmesi, eğitim camiasında ciddi bir mağduriyet yarattı.
Mevcut görev yerlerine göre tüm planlamalarını yapan öğretmenler, bu ani ve geç bildirilen atamalar karşısında hem psikolojik hem de mesleki anlamda zor durumda kaldı. Eğitim Bir Sen Silivri Temsilcisi Erdal Karabacak, uygulamanın plansızlığın sonucu olduğunu belirterek, “Değirmenköy'deki öğretmene 114 kilometre uzaklıktaki bir okula git demek, plansızlığın bedelini sen öde demektir” ifadelerini kullandı.
“UYUM SÜRECİ ENGELLENİYOR”
Karabacak, bir öğretmenin yeni bir okulda verimli olabilmesi için öğrenci, veli ve idareyle uyum sürecine ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, “Eğitim öğretime günler kala yapılan resen atamalar bu uyumu imkânsız hale getiriyor. Öğretmenlerin motivasyonunu ve verimliliğini olumsuz etkiliyor” dedi.
“AİLE DÜZENİ DE BOZULUYOR”
Resen atamaların sadece mesleki açıdan değil, öğretmenlerin özel yaşamları üzerinde de yıkıcı etkiler bıraktığını ifade eden Karabacak, “Aile düzeni, ulaşım, çocuklarının okulları gibi birçok sorun bu plansızlıkla birlikte öğretmenlerin sırtına yükleniyor” diye konuştu.
“ÇÖZÜM DEĞİL, YENİ SORUN”
Eğitim sisteminin en temel unsurunun öğretmen olduğunu hatırlatan Karabacak, son dakika atamaların öğrencilere de zarar verdiğini belirterek şunları söyledi:
“Öğretmenin mağdur edilmesi, doğrudan öğrencilerin eğitim hakkına yansımaktadır. Norm fazlası atamalar çok daha önceden yapılmalı. Öğretmenlerin mesleki onurunu ve kişisel yaşamlarını hiçe sayan son dakika resen atamalar çözüm değil, yeni sorunlar üretmektedir.”
Renginar SALİ

YORUM YAP