Silivri’de yüzme suyu Temiz ve İyi Kalitede

Silivri’de yüzme suyu Temiz ve İyi Kalitede

4.07.2019 10:57:20

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda Silivri plajlarındaki yüzme suyu kalitesi Çanta Albayraklar-Kınalı Mevki Önü hariç, Temiz ve İyi Kalitede olduğu belirlendi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Yüzme Suyu Takip Sistemi ile yapılan incelemeler sonucunda ilçemiz plajlarındaki durum da ortaya çıktı.
14 ve 27 Mayıs ile 11 ve 25 Haziran 2019 tarihlerinde yüzme suyundan alınan numuneler incelenerek elde edilen sonuçlar şöyle;
-Selimpaşa Duruman Mevkii'nde yüzme suyu Çok temiz,
-Selimpaşa Basınkent Sitesi Önünde 27 Mayıs tarihli sonuçlara göre Çok Temiz'ken, 11 ve 25 Haziran tarihli sonuçlara göre İyi Kalitede, Yüzülebilir derecede,
-Bizimköy-Parkköy Sitesi Önündeki yüzme suyu 14 ve 25 Mayıs analizlerine göre Çok Temiz'ken, 11 ve 25 Haziran sonuçlarına göre İyi Kalitede, Yüzülebilir derecede,
-Kumluk Mevkii'nde ise durum şöyle; 14 Mayıs sonuçlarına göre Çok Temiz, 27 Mayıs ve 11 Haziran'da İyi Kalitede ve 25 Haziran'daki sonuçlara göre kalite yine Çok Temiz olarak tespit edildi.
-Altınorak Sitesi Önü, Semizkum Çadır ve Kamp Yeri, Semizkum Basınkent 4 Site Önü'nde yüzme suyu kalitesi ise dört tarihte de alınan sonuçlara göre Çok Temiz kalitede.
-Uyumkent Site Önündeki yüzme suyu incelemelerine göre 14 ve 27 Mayıs ile 25 Haziran tarihli sonuçlarda su kalitesi Çok Temiz, 11 Haziran tarihli sonuçlar ise İyi Kalite'yi gösteriyor.

ÇANTA ALBAYRAKLAR-KINALI MEVKİ ÖNÜ'NE DİKKAT
14 ve 27 Mayıs ile 11 Haziran sonuçlarına göre Temiz ve İyi Kalitede seyreden Çanta Albyaraklar-Kınalı Mevki Önündeki yüzme suyu kalitesi, 25 Haziran 2019 tarihli analizlere göre “çok kötü ve plaj yüzme amaçlı kullanılamaz” dendi.
Gümüşyaka Belediye Çadır Yeri Mevkii'nde yüzme suyu kalitesi 14 ve 27 Mayıs tarihlerinde İyi Kalitede görünürken, 11 Haziran tarihli incelemede Kötü Kalitede olduğu tespit edildi. Ardından 17 ve 25 Haziran tarihlerinde yapılan son analizlere göre ise yüzme suyunun tekrar İyi Kalite'ye dönüştüğü belirlendi.
Renginar SALİ

YORUM YAP