Silivri’de örnek esnaf dayanışması

Silivri’de örnek esnaf dayanışması

21.06.2016 14:44:03

Silivri Belediyesi öncülüğünde Kredi Kefalet Kooperatifi, Esnaf Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası, Sanayi Sitesi Başkanlığı ile Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Cuma akşamı Sanayi Sitesinde geniş bir katılımın olduğu toplu iftar daveti verdi. 

İftara Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcıları Hasan Solak ve Bora Balcıoğlu, Demokrat Pati İlçe Başkanı Halide Avlu, MHP İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, STK ve parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Silivrispor Başkanı Ümit Kalko, Alibeyspor Başkanı Ali Tonta ve çok sayıda esnaf iştirak etti.

IŞIKLAR VE ODA BAŞKANLARI MİSAFİRLERİ BİRLİKTE KARŞILADI
Tasavvuf dinletisi ile başlayan iftara gelen konukları Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan ile birlikte karşıladı. İftarın selamlama konuşmalarını sırasıyla Şaban Erdan, Ercan Çalışkan ve Recep Akıncı gerçekleştirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, iftarda oluşan birlik tablosu için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür ederken tüm konuklarına “Davetimizi kırmayıp geldiğiniz için hepinizin ayağınıza sağlık” şeklinde seslendi. Birlik ve beraberlik, dayanışma iftarının bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğine işaret eden Koçer, Silivri'de bir arada, güçlü bir şekilde olmanın yolunu açan belediye başkanına minnettarlığını dile getirdi. Esnafların ekonomimizin kılcal damarları olduğunu vurgulayan Koçer, yerle üretici ve pazarın desteklenmesi gerektiği çağrısını yeniledi.

IŞIKLAR: BİRLİK, BERABERLİK VE AHİLİK GELENĞİNDE YAŞAM TARZI ISRARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
İftarda söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, birlik ve beraberliğin yanı sıra ahilik geleneğinin yaşatılması hususunda ortaya konan ısrara dikkat çekti. “Bugün burada birlikte olmamız çok önemli” diyen Başkan Bey, azalan esnaf sayısına dikkat çekti gelişen teknolojiye uyum sağlayarak yerel üreticilerin korunması, desteklenmesi, yollarının açılması anlayışını yerel yönetim olarak savunduklarını anlattı. Yerel esnafın refahının ülkelerde gelir dağılımında adaletin sağlanması hususunda en önemli kıstas olduğunu belirten Işıklar, “Yerel esnafın güçlenmesiyle refah artacak ve gelir dağılımında adalet sağlanacak” dedi. Emek, yerel yöneticiler, el emeğinin korunması konusuna önem verdiklerini belirten Işıklar, bu yöndeki belediyecilik hassasiyetini geliştirerek sürdürme ısrarını ortaya koydu.
Türkiye'nin zor günler yaşadığını, toplumsal huzur ve barışımıza göz dikenlerin olduğunu belirten Işıklar, “Sindirme, biat ettirme ısrarlarına karşın meydanlarda özgürlük ve birlikteliğimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Türkiye'nin güçlü bir ülke, toplumunun da sağlam kökler ve geçmişe dayandığını anlatan Işıklar, “Rüzgâr kayadan yel bile alamaz” dedi.

BEKARLAR: ESNAFLIK BİR FAALİYET DEĞİL, YAŞAM BİÇİMİDİR
Işıklar'dan sonra söz alan ve iftarın davetlilerine seslenen Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Ben dünyaya gözlerimi bir esnaf çocuğu olarak açtım. Bundan da her zaman gurur duydum çünkü ben inanıyorum ki esnaflık bir faaliyet değil, yaşam biçimidir. Esnafın eli, yüreği, sofrası açık insan olduğunu bilirim. Bugün de bu güzel insanların kurumsal yapılarının başkanlarının gayreti ve girişimiyle Esnaf Sanatkârlar Odamız, Şoförler Odamız, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifimizin yöneticilerinin önderliğinde, Silivri Belediyemizin desteğinde bir güzel Ramazan akşamını hep birlikte ifa ediyoruz. Çok gurur duydum. Çok mutlu oldum. Bu güzel ambiyansı hazırlayan esnaf odalarımızı, katkı sunan belediyemizi ve buraya gelerek bu katkıya daha da güç veren esnaf arkadaşlarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Hepinizin Ramazanını tebrik ediyorum.
Milleti millet yapan sahip olduğu ortak değerlerdir. Bir Ramazan sofrasında bir araya gelebilmek, bir bayrağın gölgesinde esas duruşa geçebilmek, taraftar olduğu siyasi partisi, futbol takımı ya da birbirini ayırt eden unsurlar her ne olursa olsun bir araya gelmeyi başardığımız müddetçe millet olmanın gereğini yerine getirmiş olacağız. Milletleri millet yapan güzel günlerde, acı günlerde aynı hissiyatı yaşayabilmeleridir. İşte bizi iftar sofrasında buluşturan da bu anlayıştır. Bu da bizim en büyük gücümüzdür. Bu güç olduğu müddetçe de hiçbir güç, hiçbir plan, hiçbir hesap bu milleti yerinden oynatamayacak. Bu ülkeyi sarsamayacak. Ülkemizi kurdukları karanlık tuzaklara hiçbir zaman düşüremeyeceklerdir. O yüzden inanıyorum ki bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe bu ülke her zaman güçlü olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizleri bu iftar sofrasında bir araya getiren esnaf arkadaşlarımızı, onların birliklerini, odalarını, belediyemizi bir kez daha tebrik ediyorum. Hepinizin şimdiden Ramazan Bayramını nice bayramlara erişmeniz dileklerimle kutluyorum.”
Cazgır Recep'in gecenin anlamına uygun manileri ve semazen gösterisi ile esnafların Silivri Belediyesi ile kurduğu iftar sofralarında Ramazanın maneviyatına uygun şekilde oruçlar açıldı.
Ersin ERGİN

YORUM YAP