Silivri Belediyesi’nin çocuk desteklerine dikkat çekti

Silivri Belediyesi’nin çocuk desteklerine dikkat çekti

3.10.2023 11:28:00

MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, Ekim Meclisinde yaptığı konuşmada 1 Ekim Dünya Çocuk Günü vesilesiyle Silivri Belediyesinin çalışmalarına işaret ederek, başta Başkan Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçenlere çocuklara yönelik yatırımlar hususunda teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri Belediyesi Grup Başkanı Av.Sultan Aşkın, Silivri Belediye Meclisinde 2023 Yılı Ekim Ayı Toplantısının 1. Oturumu'nda söz alarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.
AŞKIN: TERÖR ÖRGÜTLERİ VE DESTEKÇİLERİ ASLA EMELLERİNE MUVAFFAK OLAMAYACAK
Aşkın, şöyle konuştu: “Pazar günü sabah saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğümüzü doğrudan hedef alan, TBMM'nin yeni yasama yılının açılış gününde teröristlerin bombalı terör saldırısı, alçak ve kanlı teşebbüsleri çok şükür bertaraf edilmiştir. Terör örgütleri ve arkasındaki destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar asla emellerine muvaffak olamayacaklardır. Yaşanan bu terör eylemini lanetliyor, Emniyet Genel Müdürlüğü önünde yaralanan kahraman polislerimize acil şifa temennilerimle birlikte, Türk polis teşkilatına, aziz milletimize ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
“SİLİVRİSPOR'UMUZU YÜREKTEN KUTLUYORUM”
Dün oynanan maçta Ağrıspor'u 4-0 yenen Silivrispor'umuzu yürekten kutluyorum.
SİLİVRİ BELEDİYESİNİN ÇOCUKLARA DESTEKLERİ
Bir düşünürün de ifade ettiği gibi “çocuklar yeni dökülmüş beton gibidir, üzerlerine ne düşse iz bırakır”. Bizlerin görevi çocukların karınlarını ve zihinlerini doyurmak, ruhlarını beslemek, onlara daha yaşanılır bir dünya bırakmaktır. Silivri Belediyesi de bu felsefeden hareketle;
*Her yıl okula başlayan çocuklarımıza “Okula hoş geldin” paketi, 1.500 öğrencimize okul forması desteği,
*Sosyal marketten hizmet alan vatandaşlarımızın çocuklarına kitap ve kırtasiye desteği
*Çölyak hastası, fenilketonüri gibi hastalıklara özel çocuklarımıza gıda paketleri
*Kış aylarında 3.000 çocuğa mont, bot, kış paketi
*Sosyal marketten hizmet alan ailelerimizin çocuklarına her ay bez, mama ve süt desteği,
*Psikolojik ve sosyolojik destek sadece belediyemizin hizmetlerinden bir kaçı.
Yine Nişantaşı Üniversitesi işbirliği ile çocuklarımıza hizmet veren müzik ve sanat okulumuz, yaz spor okulları ve kurslar ile çocuklarımızın yanında olan, 10 branşta Yaz Spor Okulları, kış dönemi spor okulları, yüzme kursları açıldı.
Kültür Merkezi İngilizce dil kursu, resim, bale, tiyatro, piyano kursları, Çocuk tiyatroları, Çocuk sinemaları, Çocuk oyun gösterileri ile 6-12 yaş arası yaklaşık 10 bin çocuğumuza ulaşıldı.
BAŞKAN YILMAZ VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Ayrıca yine çocuklarımız için sayısız yeni park yapan mevcut parkları da yenileyen belediyemize, başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese 1 Ekim Dünya Çocuk Günü vesilesiyle teşekkürlerimi sunuyorum.
“YAŞLILARIMIZA SAĞLIKLI VE MUTLU BİR YAŞAM DİLİYORUM”
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle Türk toplumundaki değişim ve gelişimle beraber tarihimize tanıklık eden en kıymetli hazineleri değerli büyüklerimizin dünya yaşlılar gününü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.
İki kıtayı birleştiren muhteşem güzelliğiyle büyüleyen eşsiz şehir İstanbul'umuzun kurtuluşunun 99 yıl dönümünü.
“MEDENİ KANUN, TÜRK KADINI İÇİN EN ANLAMLI KAZANIM”
Bir kız çocuğu annesi olarak, kız çocuklarımızın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise, ilerlemesine teknik olarak imkan ve bilimsel olarak ihtimal yoktur!" şiarıyla kabul edilen 1 Ocak 2002 tarihine kadar yürürlükte kalan medeni kanunumuz 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Medeni Kanun, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasını sağlamıştır. Medeni kanun, Türk kadını için en anlamlı kazanımdır. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçen herkese bir Türk kadını olarak şükran ve minnetlerimi sunuyorum.
“DÜNYA MİMARLIK GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”
İnsanlık tarihiyle başlayan, taşıdığı misyon itibariyle geleceğin sağlıklı ve güvenli kentlerinin kurulmasına en önemli katkıyı sunan mimarlarımızın ve bu vesileyle mimar meclis üyesi arkadaşımız Mustafa Çolakoğlu'nun 4 Ekim Dünya Mimarlık gününü kutluyorum.
GANİRE PAŞAYEVA'YA ALLAH'TAN RAHMET
Ayrımız gayrımız yoktur, uzağımız yakınımız yoktur, iki devlet tek milletiz, aynı damarda akan kan, aynı tende atan canız. Biriz, beraberiz, Türkiye ile Azerbaycan'ız. Ve hep birlikte büyük Türk milletiyiz. Kardeş ülkemiz can Azerbaycanın bağımsızlığının Yıl dönümü kutluyor, Geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Azerbaycan'ın değerli Milletvekili, kısacık ömründe, Türk Dünyasının büyüklüğü kadar, Türklerin kalbinde yer edinen, Turan sevdalısı, yiğit Türk kadını Ganire Paşayeva'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.
“MUHTARLARIMIZININ GÜNÜNÜ KUTLUYOR, HİZMETLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü`nü kutluyor, hizmetlerinde başarılar diliyorum.
“CUMHURİYET'İ KORUMAK VE YAŞATMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”
“Efendiler! Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz.” Sözleri ile başlayan ve bu yıl 100. Yılını kutluyor olduğumuz Cumhuriyet, Türk milletinin kendi kaderine bizzat yön ve istikamet vermesini sağlayarak egemenliğin sahibini tescillemiştir. Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak hepimizin en önemli görevidir. Türk Milleti'nin şanlı tarihinin önemli dönüm noktalarından bugün unutulmaz bir destanla bizlere hediye edilmiştir. Bu nedenle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnet ve şükranla anıyor; milletimizin Cumhuriyet Bayramını şimdiden kutluyorum.
“MEKANLARI CENNET OLSUN”
Ülkücü camia için acı bir tarih olan 3 Ekim 1978'te evinin önünde oğlu ile birlikte şehit edilen İstanbul İl Başkanımız Recep Haşatlı'yı ve evladı Mustafa Haşatlı'yı, Şehadetinin 44. yıl dönümünde ülkücü şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nu rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun.
Yaşadığı tüm zorluklara rağmen Bosna Hersek'i bağımsız bir devlet yapmayı başaran Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı ''Bilge Kral'' Aliya İzzetbegoviç'i, Büyük Türk Milliyetçisi ve fikir adamı Ziya Gökalp'i vefat yıl dönümlerinde rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları Cennet olsun.
Sözlerime son verirken Milliyetçi Hareket Partisi Grubumuz adına Ekim ayı meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” Sevginar Sali

YORUM YAP