Silivri Belediyesi’ne Altın Karınca Ödülü

Silivri Belediyesi’ne Altın Karınca Ödülü

18.11.2020 12:49:01

Marmara Belediyeler Birliğine üye olan belediyelerin başvurabildiği Altın Karınca ödüllerinin 2020 sahiplerinden biri de Silivri Belediyesi Yerel Kalkınma alanında oldu. Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de düzenlenen ödül töreninde Başkan Volkan Yılmaz, Yerel Kalkınma dalında kazandıkları ödülü teslim alırken, "Atalık Tohumlardan Doğal Pazara" projemiz, 381 proje arasından ödüle layık görüldü. Belediyemiz ilk kez tarım alanında ödül sahibi oldu. İlçemiz adına ödülümüzü aldık. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Marmara Belediyeler Birliği, iyi uygulama örneklerinin belirlenmesi, yaygınlaştırılması ve ödüllendirilmesi görev ve sorumluluğu çerçevesinde her yıl Altın Karınca Ödülleri yarışması düzenliyor.

Marmara Belediyeler Birliğine üye olan belediyelerin başvurabildiği Altın Karınca ödüllerinin 2020 sahiplerinden biri de Silivri Belediyesi Yerel Kalkınma alanında oldu. Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de düzenlenen ödül töreninde Başkan Volkan Yılmaz, Yerel Kalkınma dalında kazandıkları ödülü teslim aldı…

YILMAZ: BELEDİYEMİZ İLK KEZ TARIM ALANINDA ÖDÜLE SAHİP OLDU

Konuyla ilgili açıklamasında Başkan Yılmaz, “Türkiye'ye örnek olması amacıyla üretimin ve çiftçinin desteklenmesi, atalık tohumlarımızın yaygınlaştırılması ve doğal üretimin önemine istinaden tarımsal projeler geliştiriyoruz.

Ve bugün... Altın Karınca ödüllerinde Yerel Kalkınma kategorisinde "Atalık Tohumlardan Doğal Pazara" projemiz, 381 proje arasından ödüle layık görüldü. Belediyemiz ilk kez tarım alanında ödül sahibi oldu.

İlçemiz adına ödülümüzü aldık. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Başkan Bey ödül törene MHP Meclis Üyesi Erdoğan Kalaycı ve Tarım Müdürü Gökhan Bıçakçı ile birlikte katıldı.

İnsana ve doğaya duyarlı, yaşam kalitesi yüksek ve sürdürülebilir şehir hayatına katkı sağlayacak iyi uygulama örneklerini ödüllendirilmek üzere MBB tarafından Altın Karınca Ödülleri düzenlenmektedir. Projelerin ödüllendirildiği Altın Karınca ile iyi uygulama örneklerinin benimsenerek yaygınlaştırılmasını sağlamak amaçlanmakta.

Altın Karınca Ödülleri ile farklı idari kategoriler kapsamında, Yönetişim ve Katılımcılık, Kentsel Planlama ve Altyapı, Çevre ve Atık Yönetimi, Mimari ve Kentsel Tasarım, Kültür ve Sanat, Sosyal Hizmetler, Yerel Kalkınma, Ulaşım ve Hareketlilik, Akıllı Şehir Uygulamaları, Afet Yönetimi gibi proje kategorilerinde değerlendirmeler yapılmaktadır. 

İKİNCİ ÖDÜL

Altın Karınca Ödülü Volkan Yılmaz Başkanlığında Silivri Belediyesi'nin kazandığı ikinci ödül oldu. Daha önce de başarılı çalışmalarından dolayı Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Töreninde ‘Yılın Belediyesi' ödülüne layık görülmüştü. 

YORUM YAP