SİAD’tan ‘TL’ye sahip çıkalım’ çağrısı

SİAD’tan ‘TL’ye sahip çıkalım’ çağrısı

15.08.2018 14:31:04

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, hain odakların ülke ekonomisini zora sokma çabalarına karşı vatandaşları Türk Lirasına sahip çıkmaya davet etti.

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ataklara tepki göstererek, “Milli olan şeylerimizin başında liramız gelmektedir. Ona sahip çıkmak hepimizin görevidir.” değerlendirmesinde bulundu.

“GÜN; MİLLİ DURUŞ SERGİLEYİP, TÜM OYUNLARI BOŞA ÇIKARMA GÜNÜDÜR”

15 Temmuz'da ülkesine ve geleceğine sahip çıkan milletin, ekonomi alanında da milli mücadele vermesi gerektiğini belirten Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu milletin ve bu toprakların kaynaklarını kullanan bizler; dün devletimizin yanındaydık, kuşkusuz ki bugün de yanındayız ve bugünden sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ekonomisi büyüktür, sağlam ve dinamik temellere oturmuştur. Bu temeli yıkmak isteyen hadsizlere; 15 Temmuz'da karşı duran bizler yine dimdik, üretimimizle, ihracatımızla, paramızla karşı duracağız. Daha çok istihdam sağlayacağız, daha çok çalışıp, daha az kazanacağız belki ama daha çok ihracat yapacağız. Bugünler büyük Türkiye Cumhuriyeti şahlanışının tekrar başladığı günler ama karşımızda olanların inişe geçtiği günlerin başlangıcı olacaktır. Milli olan şeylerimizin başında liramız gelmektedir. Ona sahip çıkmak hepimizin görevidir. Üstünde Ata'mızın ve ay-yıldızımızın olduğu paramız; her paranın üstünde maddi değerini de bulmalıdır. Bunun için topyekûn, liramız; sahip olduğumuz tek para olarak kabullenilmelidir. Reel ekonomimizin rayında gidebilmesi için, çok iyi bilindiğine inandığımız ama bir daha vurgulamakta fayda gördüğümüz istişare kanallarının hep açık tutulması ve piyasa disiplinlerine uyulması ekonomi yöneticilerimizin dikkate alması gerekli enstrümanlarıdır. Cesaretini Mete Han'dan almış olan, destanı Bilge Kağan ile, gücü Alper Tunga, inancı Alparslan ile dünyaya öğreten, kararlılığı yeni çağ açan Fatih'ten, mücadeleyi ise devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten alan büyük Türk milleti; her savaştan açık alanla çıkmıştır, bundan da pür alınla çıkacaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi; ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.”

 

YORUM YAP