Selimpaşa’da Reina operasyonu

Selimpaşa’da Reina operasyonu

7.01.2017 11:13:24

Güvenlik güçleri, Reina katliamının zanlısının izini Silivri, Selimpaşa'da Çarşamba gecesi gerçekleştirilen operasyonla sürdü. Aynı saatlerde DEAŞ'lı teröristin yakalanması için İzmir'de de operasyon yapıldı.

Ortaköy terör saldırısının zanlısına yardım ve yataklık yapıldığı gerekçesiyle Uygur Türklerinin ikamet ettiği Güzel Kent Sitesinde 10 adreste arama yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM ve Özel Harekât Polislerinin desteğiyle gerçekleştirilen baskında 112 Sağlık Ekipleri de hazır bulundu. Yoğun güvenlik tedbirleri altında sitede baskın düzenlenen adreslerden bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi.
Selimpaşa ile aynı saatlerde İstanbul Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'da yılbaşı gecesi katliam yapan DEAŞ'lı teröristle ilgili İzmir'de de operasyon başlatıldı. Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla bağlantılı oldukları iddia edilen şüphelilere yönelik İzmir'de de geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, DEAŞ üyesi olduğu öne sürülen 11'i kadın 20 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin, Ortaköy'deki terör saldırısını gerçekleştiren zanlıyla Konya'daki hücre evinde birlikte kaldıkları iddia edildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP