Samsunlularda Bilhan Ahçıoğlu güven tazeledi

Samsunlularda  Bilhan Ahçıoğlu  güven tazeledi

28.03.2018 10:00:10

Silivri Samsunlular Derneği, Olağan Kongresini gerçekleştirerek yönetimini yenilerken Bilhan Ahçıoğlu ile devam dedi.

Silivri Samsunlular Derneği Olağan Kongresi, 25 Mart 2018 tarihinde Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu, güven tazelerken, yönetim kurulu üyeleri yenilendi.
Silivri Samsunlular Derneği'nin kongresine üyelerinin yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İyi Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Metin Kaya ve Harun Tüfekçi, CHP Belediye Meclis Üyesi Semih Ayeş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ülkenur Büke, Silivri Rizeliler Derneği Başkanı Sinan Azder ve çok sayıda davetli katıldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu. Divan Kurulu oluşturuldu ve gündem maddelerine tek tek geçilerek oylama yapıldı. Faaliyetler video eşliğinde gösterildi.

AHÇIOĞLU: SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNÜN TAŞIMASI GEREKEN SORUMLULUKLARI İLKE EDİNDİK
Üyelerinin kabul oyuyla belirlenen yeni yönetimini tanıtan Ahçıoğlu, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Kurulduğumuz günden bugüne sadece bir memleket derneği faaliyetlerinden ziyade, başlı başına bir sivil toplum örgütünün taşıması gereken sorumlulukları yerine getirmeyi ilke edindik. Tutkuyla sevdiğimiz şehrimiz Silivri'yi elimizden geldiğince değer katmayı öncelik bilirken, ilçemize iz bırakmış Samsunlu büyüklerimizi de unutmadık. Hayata geçirdiğimiz futbol turnuvalarından ilkini Silivri'mizin yetiştirdiği, Samsunspor'da Türkiye milli takım formasıyla hem ilçemizi hem Samsun'umuzu temsil eden Müjdat Gürsu adına, ikinci turnuvamızı Silivrispor'umuza yıllarını vermiş, oynadığı yıllarda kalesini gole kapamış, Silivri'de herkesin sevgisini kazanmış Şuayip abimiz adına, üçüncü turnuvamızı da Silivrispor taraftar grubu Kasaba'nın kurucusu Samsunlu hemşerimiz Ahmet Nedim Bozdağ adına gerçekleştirdik. Yine önümüzdeki aylarda hayata geçecek futbol turnuvasını da genç yaşta elim bir kaza ile aramızdan ayrılan ilçemizin sevilen simalarından değerli hemşerimiz Bayram Üstündağ adına gerçekleştireceğiz.
Bir sivil toplumu olarak hızla büyüyen şehrimizin doğal dokusunu gelecek nesillere aktarabilmek adına, çeşitli zamanlarda korular oluşturmak için ağaç dikimleri gerçekleştirdik. Bunlardan ilkini, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a adım atmasıyla başlayan Milli Mücadelemizin adını ilçemizde yaşatmak adına “19 Mayıs Atatürk Hatıra Korusu” adıyla hayata geçirdik. Bir sonraki korumuzu kıymetli şehidimiz Emre Sarıtaş adına gerçekleştirdik. Son olarak yine bu ay üzücü bir şekilde genç yaşta aramızdan ayrılan değerli hemşerimiz Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın adına hayata geçirdik.
Silivri'de yaşayan Samsunluların desteği ile önümüzdeki yıllarda da her geçen gün ilçemize değer katmak için var gücümüzle çalışırken, hem de Samsun'un değerlerini yaşatmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geride bıraktığımız yıllarda Samsunlu sanatçılarımızın katılımı ve ustalarımızın ellerinden çıkan Keşkeklerle lezzetlenen, Keşkek Festivalimizi gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Mayıs ayında Silivri'de yaşayan Samsunlu hemşerilerimizin yanı sıra, Silivrili dostlarımızın da katılımıyla, keyifli bir Samsun gezisi hayata geçirmek istiyoruz. El birliğiyle çıktığımız bu yolda, bundan sonraki tüm adımlarımızı atarken gönül birlikteliğimizi artırarak sürdüreceğimize Silivri Samsunlular Derneği yönetimi olarak inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, bizi burada yalnız bırakmayan değerli dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarken, bu keyifli kongrede çıkan sonucun ilçemize ve Samsunlulara hayırlar getirmesini dilerim.”

IŞIKLAR: KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ DERNEKLER SAYESİNDE YAŞATILMAKTA
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konuşmasına birlik beraberlik mesajları vererek başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemizin bulunduğu zor şartlarda var olan değerlerimizi yaşatacağız. Dünyaya çok daha yüksek sesleneceğiz. Kültürel değerlerimiz derneklerimiz sayesinde korunmakta ve yaşatılmakta. Samsun, bizim için Kurtuluş Savaşımızın başladığı yerdir. İhanet bitmedikçe Kurtuluş Savaşımız da bitmeyecek. Topraklarımızı korumak zorundayız. Toprakmış bizi var eden, zenginleştiren ve bütünleştiren. İdeolojik saplantılardan vazgeçeceğiz. Bu memleket hepimizin, el birliği ile koruyacağız. İnsan sevgimiz bizi bir arada tutacak.
Silivri'de yaşamayı güzel kılan siz derneklersiniz. Bizi var eden değerlerin sonsuza kadar yaşamasını diliyorum. Türk milleti çalışkandır. Büyük Atatürk'e saygımız da sevgimiz de sonsuzdur.”

SAMSUNLULAR DERNEĞİ YENİ YÖNETİMİ
Samsunlular Derneği, Bilhan Ahçıoğlu'nu yeniden başkan seçerken, yönetim de şu isimlerden oluştu;
Asil Üye; Bilhan Ahçıoğlu, Erkan Açıkgöz, Necati Erdoğan, Deniz Edis, Murat Sancak, Mehmet Tosun, Mehmet Açıkgöz, Aziz Top, İrfan Bozdağ, Erdal Kurt, Adem Öztürk,
Yönetim Kurulu Yedek Üye; Göksel Şahin, Feridun Ayyıldız, Sinan Ayeş, Ramazan Özfidan, Temel Balcı, Feridun Ayaş, Selahattin Büyükdeniz, Serhat Kutbay, Vedat Bozdağ, Ömer Çeri, Mustafa Sargın,
Denetim Kurulu Asil Üye; Ercan Üstündağ, Dursun Duran ve Cemalettin Kaymak,
Denetim Kurulu Yedek Üye; Muhsin Öztekin, Muzaffer Tosun ve Bilal Bölükbaş.

Kongre ikramlarla müzik eşliğinde tamamlandı.

Renginar SALİ

YORUM YAP