Özkök Ve Ekibi, Işıklara Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Özkök Ve Ekibi, Işıklara Nezaket Ziyaretinde Bulundu

16.12.2009 11:31:59


Silivri Birleşik Esnaf Odası Başkanlığı'na yeniden adaylığını açıklayan Necati Özkök, ekibiyle birlikte Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmede seçim hakkında Işıklar, " Hayırlı olsun" derken, Özkök, "Hak eden kazansın" dedi.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimine yeniden talep olan Necazi Özkök ve Ekibi Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir de hazır bulundu. Görüşmeler esnasında Bakan Işıklar Esnaf Odası yönetimine talip olan ekibe, çalıştıkları projeler hakkında bilgi verdi.

IŞIKLAR: DEMOKRATİK

BİR YARIŞTA İDDİALI

OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Işıklar görüşmede düşüncelerini şöyle paylaştı: "Bu demokratik bir yarış. Ben de ilk seçime buradan (dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Turan'ı makamında ziyaret ederek) başlamıştım. Aynı senin oturduğun yere oturdum. Orası uğurlu bir yer. Bizim gönlümüzde mutlaka biri var. Başarılar diliyorum. Bu iş biraz iddia işi. İddialı olmak, bir şeyi değiştirmeye çalışmak çok önemli."

"TEKNİK TARIM ENSTİTÜSÜ İÇİN

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

Yapılmak istenilen projeler hakkında ise Işıklar, şu bilgileri paylaştı: "Belediyenin 5 bin dönüme yakın tarım alanı var. İbrahim Arıkanlı 5 yüz dönüm olan yerde teknik tarım yapıyor. Bir tane bodur elma ağacı, beş dönümden alacağınız verimi alabiliyor. 5 bin dönüm alana İbrahim Arıkanlı ile beraber bir Teknik Tarım Enstitü'sü kuracağız. Burada öğrenciler yetiştireceğiz. Arıkanlı Holding, Silivri Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi birlikte teknik tarımın yapılmasını sağlayacağız. Tarım alanları o şekilde korunacak. Böyle bir yapı için onlar beş yüz dönüm yerde bir kadro oluşturmuş, yıllardır çalışmış. Biz yerimizi verip, kiramızı alacağız. Enstitü olarak eleman yetiştireceğiz. Bir de alım garantili imalat yapılacak. Böyle bir çalışmayı başlattık. En az 15-16 bin kişiye iş yaratacağız.

"ÜNİVERSİTELERİN

GELMESİYLE BURANIN

ÇEHRESİ DEĞİŞECEK"

Arazilerimizi üniversite alanı olarak işlettik. Silivri'nin vizyonunu çizdik. Gümüşyaka'ya yapılacak olan üniversite meclisimizden geçti. Oradaki belediye binasını Alman Üniversitesi'ne tahsis ettik. 2010 yılının Eylül ayında eğitime başlıyor. Ocak meclisinden de Aydın Üniversitesi geçecek. Gümüşyaka'ya 6 bin kişi, Aydın Üniversitesi'ne de bir o kadar gelecek. Fener, Kavaklı da da üniversite yaptırmayı planlıyoruz. Kaliteli, nitelikli beş özel üniversiteyi buraya kurmuş olacağız. Buranın çehresi çok değişecek. Bir de ileri teknolojik alanımız var. Silivri'mizde çok güzel gelişmeler olacak. İstihdam sorunu ortadan kalkacak. İlçemizde pansiyonculuk gelişecek. Protokolü mecliste tartışarak geçireceğiz.

"İSTİHDAM KONUSUNDA

MESLEK ODALARIYLA ET

VE TIRNAK GİBİ OLMALIYIZ"

AKP'li yerel belediye döneminde esnaf sayımız 6 bin 100'dü, bugün 3 bin 187. 3 Bin kayıp var. Nüfus üç kat artmış, esnaf sayısı yarıya düşmüş. Çarşıda insan yok. Biz bir İstihdam Ofisi kurduk. Bu iş için insan çalıştırıyor, programlar yapıyoruz. Her ay fabrika müdürleriyle toplantılarda bir araya geliyoruz. Şu ana kadar 900 kişiyi fabrikalara işe yerleştirdik. Bu konuda meslek odalarıyla beraber et ve tırnak gibi olmalıyız."

Esnaf Odası Başkanlığına yeniden adaylığını açıklayan Necati Özkök, seçildiği takdirde bu konuda desteğini esirgemeyeceğini söyledi. Seçim konusunda, "Hak eden, çalışan kazansın." dedi.

Boğluca Deresi çevresindeki yapıların yıkımı konusunda yöneltilen soruya Işıklar, "Tespitler bitti. Bedel tespitleri de yakında bitecek. Yıkım gerçekleştirilecek. Bir toplantı düzenleyeceğiz ve herkesi davet ederek bilgilendireceğiz" dedi. Cemile KAYAR

YORUM YAP