Ortaköy’e 70 yataklı huzurevi müjdesi

Ortaköy’e 70 yataklı huzurevi müjdesi

11.09.2021 13:59:52

Silivri Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı ikinci birleşiminde Ortaköy Mahallesi, Postane Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulmakta olan semt pazarının, Ortaköy Mahallesi Garanti Sokak 826 ada üzerine taşınması kararlaştırılırken söz alan Başkan Yılmaz, yeni bir huzurevinin de müjdesini verdi.

Pazar yerleri ile ilgili Silivri Belediye Meclisinin Eylül gündeminde söz alan Başkan Volkan Yılmaz, yeni yatırımların müjdesini verdi.

YILMAZ: KAVAKLI, ORTAKÖY VE DEĞİRMENKÖY KAPALI PAZARINI BİTİRMİŞ DURUMDAYIZ

Başkan Bey kapalı pazar yerleri ve yeni huzurevi yatırımı hakkında şunları söyledi: “Biz artık Silivri'de yaşayan vatandaşlarımızın ve pazarcı esnafımızın sokaklarda kurulan pazarlarda satış ve alışveriş yapmasını arzu etmiyoruz. Kavaklı, Ortaköy ve Değirmenköy'de şu an itibariyle üç tane kapalı pazarı bitirmiş durumdayız. Ortaköy'deki kapalı pazar alanımız sadece bir pazar yeri değil aynı zamanda sosyal ve etkinlik alanı olarak da kullanılacak. Burada kına geceleri, asker uğurlamaları, iftar yemekleri ve düğün gibi organizasyonlar düzenlenebilecek. Bu alanda ayrıca gelin odası, tuvaletler ve ikramların yapılabileceği büfeler de mevcut.

Kapalı pazarımızın önünde bulunan yaklaşık 4.000 metrekarelik alanda çocukların oynayabileceği, ailelerin piknik yapabileceği, gençlerin spor yapabileceği bir park da inşa ediyoruz.

ORTAKÖY'DEKİ BELEDİYE BİNASI İNŞAATI HUZUREVİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Yine bu alanda eski Ortaköy Belediye Başkanımız Erdinç Tabak tarafından yapımına başlanan ancak yarım kalan bir hizmet binası bulunuyor. Buraya yaş almış ve kimsesi olmayan büyüklerimizin ücretsiz bir şekilde kalabilecekleri 70 yataklı bir huzurevi inşa edeceğiz.

HAYIRSEVERLERİN BELEDİYE YATIRIMLARINA DESTEĞİ SÜRÜYOR

Bu bölgedeki çalışmalarımızı hayırseverlerle iş birliği yaparak gerçekleştiriyoruz. Ortaköy'e kompleks bir tesis kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ben Silivrili vatandaşlarımın huzurunda kapalı pazar yatırımlarımızın artarak devam edeceğini ifade etmek istiyorum. Ortaköy'e hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

YORUM YAP