Sevginar Sali

OLUMLU DÜŞÜNMENİN GÜCÜ - Dünden devamı...


7. BEN YENİLGİYE İNANMAM
Bir engelle karşılaştığınız zaman, şikayette bulunup ağlayıp sızlanmak yerine, onu cesurca göğüsleyin. Yaşam yolunda yenilgiye uğramış bir şekilde, elleriniz ve dizleriniz üzerinde sürünerek ilerlemeyin. Önünüze çıkan engelleri göğüsleyin ve onları ortadan kaldırmaya çalışın. Cesaretle davranınca bu engellerin sandığınızdan daha zayıf olduğunu göreceksiniz.

8. ÜZÜLME ALIŞKANLIĞINI NASIL BIRAKABİLİRİM
Üzüntü zihnimizi kaplayan yıkıcı bir duygudur. İçimize bir defa yerleşti mi bütün zihnimiz artık onla meşgul olur. Üzülme, çağımızın en büyük hastalıklarındandır.

9. KİŞİSEL SORUNLARI ÇÖZME GÜCÜ
Sorunları çözmede uygulanabilecek basit yöntemlerden birisi de; manevi yaşamda. Yaratanla konuşmak, ondan yardım dilemektir.

10. SAĞLIĞINIZI KAZANMA FORMÜLÜ
Yapılan araştırmalara göre, insanların yüzde ellisi ile yetmişi arasındaki bir bölümünün kafasındaki olumsuz düşüncenin bedenleri ve duygularına yaptığı zararlardan dolayı hasta oldukları tespit edilmiştir. Kendinize, sağlığınıza zarar verecek kötü duygulardan hangilerinin sizde olup olmadığını sorun ve bu duruma bir an önce son verin. Kötü duygular, bu duyguları beslediğiniz kişilere hiçbir zaman zarar vermez. Tersine yalnızca ve yalnızca size zarar verirler. Duygusal hastalıklar enerjinizi tüketir, verimliliğinizi azaltır ve fiziksel sağlığınızı bozar.

11. YENİ DÜŞÜNCELER SİZİ DEĞİŞTİREBİLİR
Düşündüğünüz sürece varsınız. Kafanızdaki bütün eskimiş, yorulmuş ve kullanılmayan düşünceleri atın. Onun yerine kafanızı, taze fikir sevgi ve iyilikle doldurun Böyle yaparsanız gerçekten hayatınızı da değiştirirsiniz. Eğer olumsuz şeyler düşünürseniz, olumsuz sonuçlar elde edersiniz. Buna karşılık olumlu şeyler düşünürseniz, olumlu sonuçlara ulaşırsınız Bu çok önemli ve evrensel bir kuraldır.

12. GÜÇ KAZANMAK İÇİN GEVŞEYİN
Bir klinikte özellikle ülserli hastalar üzerinde yapılan bir araştırma, ülserli hastaların yarısının fiziksel bir rahatsızlıktan değil, aşırı üzüntüden, koyu bir nefretten ve yoğun bir suçluluk duygusu veya gerginlikten dolayı ülsere yakalandıklarını göstermiştir. Yorulup gerginleşmeden, gerçekten verimli şekilde çalışmanın sırrı, zihninizi stresten koruyup, sakin tutmak, huzurlu ve olumlu şeyler düşünmektir. Temponuz çok hızlı olmamalı, sakin ve yavaş bir tempo ile enerjinizi tüketmeden düzenli bir şekilde çalışmalısınız.
Düşünce tarzınızı değiştirin. Bir işin kolay olduğunu düşünürseniz, o işi gerçekten kolayca yapabilir ve artık zor gelmediğini görürsünüz. İşinizi iyi öğrenin ve ustalaşın. Bilgi güç demektir. Bir işi ne kadar iyi bilirseniz, onu o kadar iyi ve kolay yapabilirsiniz. Gevşeme egzersizleri yapın, böylece hiçbir zaman gergin olmazsınız.

13. KENDİNİZİ NASIL SEVDİRİRSİNİZ
Şu gerçeği kabul etmeliyiz ki sevilmeyi hepimiz isteriz Bazıları, “insanların beni sevip sevmediği umurumda değil” der. Fakat bunu söyleyen gerçeği söylemiyordur. Bazı insanlara kanımız ısınmaz, onları sevmeyiz ama nedenlerini de bilmeyiz. Herkes tarafından sevilmek kolay bir iş değildir. Başka insanlar tarafından aranmayan ve istenmeyen bir insan haline gelmek, insana çok kötü bir duygu verir, insanı yıkar ve mahveder.

14. KALP AĞRISINA REÇETE
Kalp ağrınızın nedeni ne olursa olsun, yapılacak ilk iş gergin ve stresli ortamdan kurtulmak olmalıdır. Ne kadar güç olursa olsun, bunu muhakkak başarın ve stressiz ve gergin olmayan bir hayat yaşamaya başlayın. Eski yaşam tarzınızı değiştirin, yürüyüş yapın, ata binin, tenis oynayın, damarlarınızdaki kanın daha iyi akmasını sağlayın.
Kalp ağrısından kurtulmanın en güzel, mükemmel ve doğru yolu; içinizdeki keder ve üzüntünün çıkıp gitmesine müsaade etmek ve ondan kurtulmaktır. Kalp ağrısını giderecek temel ilaçlardan birisi, kendine inanmak ve güvenmektir.

15. YÜCE GÜCE YAKLAŞMANIN YOLU
Yüce güç, insanoğlunun bilmesi gereken muazzam bir gerçektir. Bu gücün yardımı ile bir çok insanın hayatının değiştiğini, daha başarılı ve mutlu yaşadığını gördüm. Bu güç geçici bir güç değil, kesinlikle kalıcı bir güçtür. Kendinizi yüce güce açmasını bilirseniz, içinize bir ırmak gibi akar. Bu öyle bir güçtür ki sizdeki korku, nefret, hastalık, zayıflık ve moral çöküntülerini dışarı atıp, içinizi sağlık, mutluluk ve iyilikle doldurur.
*Norman Vincent PEALE

YORUM YAP