“Öğretmenlerimiz, sadece bugünün değil, yarının da mimarıdır”

“Öğretmenlerimiz, sadece bugünün değil, yarının da mimarıdır”

10.05.2024 15:08:16

Okul Müdürü İbrahim Oktugan'ın öğrencisi tarafından katledilişi Silivri Belediye Meclisinde de yankı buldu. CHP'nin eğitimci meclis üyesi Ebru Akgün Pekel konuyla ilgili söz alarak şunları söyledi: “Unutmayalım ki öğretmenlerimiz, sadece bugünün değil, yarının da mimarıdır. Onlara sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aydınlanmanın, bilimin ve eğitimin yolunda görevi başında hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi, yakın bir zamanda kaybettiğimiz okul müdürü İbrahim Oktugan hocamızı saygı rahmet ve minnetle anıyorum.”
İstanbul'da Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan'ın, 5 ay önce okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesine yönelik tepki Silivri Belediye Meclisinde de yankı buldu.
PEKEL: ÖĞRETMENLERİMİZİN TOPLUMDAKİ İTİBARI VE SAYGINLIĞI MAALESEF AZALMIŞTIR
Konuyla alakalı söz alan CHP'li Ebru Akgün Pekel, görüşlerini şöyle ifade etti: “Öğretmenlerimize yönelik artan şiddet olaylarına karşı duruşumuzu göstermek ve bu konuda farkındalık yaratmak için söz almış bulunmaktayım.
Uzun süredir yürürlükte olan yanlış eğitim politikaları yüzünden bir eğitimci olarak üzülerek söylüyorum ki öğretmenlerimizin toplumdaki itibarı ve saygınlığı maalesef azalmıştır. Bu durum, öğretmenlerimize yönelik şiddetin artmasına zemin hazırlamaktadır.
“ÖĞRETMEN OLMAK GELECEĞİ YETİŞTİREBİLMEK İÇİN YÜREĞİNİZDEN EMEK VERMEK DEMEKTİR”
Korkmayın, geleceğin yapı taşlarını oluşturan meslektaşlarım. Yüreği her gün bir kelime öğretmek için çarpan, bu yürek çarpıntısının karşılığını hiçbir şekilde alamayan kıymetli üstatlarım, öğretmen olmak; bir canın yüreğine dokunmak, yol haritası olabilmek, geleceği yetiştirebilmek için yüreğinizden emek vermek demektir...
Atandığı okulun dışında köyü, mahalleyi güzelleştiren; kışın soğunda sobasını yakıp sınıfı ısıtan, yazın sıcağında okulun boyasına yardım ederek eğitime hazırlayan öğretmendir. Öğretmen, sabah gülen yüzüyle, akşam yorgun ama kazasız ve başarıyla atlattığı günün mutluluğunu yaşayandır.
“MESLEĞİMİZ BİZİM İÇİN GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİĞİMİZ KUTSAL VE ONURLU BİR VAZİFEDİR”
Biz öğretmenler "İşe değil, okulumuza; öğrencilerime değil, çocuklarıma gidiyorum" deriz. Çünkü mesleğimiz bizim için mesai saati doldurulacak bir iş değil gelecek nesilleri yetiştiğimiz kutsal ve onurlu bir vazifedir.
Üzerine beyaz önlüğünü giymiş, eğitime kendini adamış Halide Edip Adıvar'ı unutmayın. Asteğmen öğretmenin bu vatan için can verişini, Kubilay'ı unutmayın. Bireysel farkındalıklarımızın farkına varmamızı sağlayan Sait Faik Abasıyanık'ı, bugün birçoğumuzun matematiği işlemesini sağlayan Cahit Arf'ı, ilk kadın öğretmen Fatma Rafet Angın'ı unutmayın. Bu vatan için canını feda eden Aybüke öğretmeni, Yasemin Tekin'i, Ayşe Konakçı'yı, Neşe öğretmeni unutmayın, unutturmayın.
“ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK ŞİDDETİ DURDURMAK İÇİN HEPİMİZİN ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUKLAR VAR”
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, "Ülkenin feneri, ışığıdır öğretmen." Öğretmenlerimize yönelik şiddeti durdurmak için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Bu konuda atılacak adımlar, sadece öğretmenlerimizin değil, geleceğimizin de güvencesidir.
“ÖĞRETMENLERİMİZ, SADECE BUGÜNÜN DEĞİL, YARININ DA MİMARIDIR”
Unutmayalım ki öğretmenlerimiz, sadece bugünün değil, yarının da mimarıdır. Onlara sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aydınlanmanın, bilimin ve eğitimin yolunda görevi başında hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi, yakın bir zamanda kaybettiğimiz okul müdürü İbrahim Oktugan hocamızı saygı rahmet ve minnetle anıyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP