“Öğrenim hayatınız boyunca hep yanınızda olacağım”

“Öğrenim hayatınız boyunca hep yanınızda olacağım”

17.10.2023 11:20:52

LGS ve YKS sınavlarında ilk 10'a giren öğrencileri ödüllendirdiği törende konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, çocuklara ve gençlere yönelik eğitim, sanat ve spor yatırımları ve destekleri hakkında bilgi paylaştı ve “Öğrenim hayatınız boyunca hep yanınızda olacağım” sözü verdi.4_229

Silivri Geneli 2023 yılı LGS ve YKS Sınavlarında, ilk 10'a giren öğrencilerin Silivri Belediyesi tarafından Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildiği tören, 14 Ekim 2023 tarihinde Önder Yılmaz Sahnesi'nde düzenlendi.
Büyük gayretlerle çalışarak 2023 yılı Liselere Geçiş Sistemi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında elde ettikleri başarılarla gururlandıran, Silivri'mizi onurlandıran öğrenciler, Silivri Belediyesi tarafından cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.
İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, MHP Grup Başkan Vekili Sultan Aşkın, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekriya Artar, Eğitim İş Silivri Temsilcisi Hasan Okan, Okul yöneticilerimizden Türkay Polat, Silivri Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yavuz Çaylak, öğrenci ve velilerin arasında törene katılanlar arasındaydı.
Tören, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.392738469_887165326104801_5686723146584641133_n
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ARTAR, TEŞEKKÜR ETTİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, açılış konuşmasını yaptığı törende, Silivri Belediyesinin ve hükümetin eğitime sunduğu destekleri sıraladı. Kütüphaneden spor salonlarına, sınıf fiziki şartlarının düzenlenmelerinin hükümet ve belediye istişareleri neticesinde gerçekleştirildiğini dile getirdi. Artar, Belediye Başkanı ve İlçe Kaymakamına teşekkür etti. Başarının ödüllendirilmesi dolayısıyla saygı ve sevgilerini sundu.5_162
YILMAZ: BAŞARI ASLA TESADÜF DEĞİL
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, törende yaptığı konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Başarı asla tesadüf değil. Altında ciddi bir emek, alın teri, meşakkat ve çalışma var. Zorlu ve stresli sınav sürecinde kararlılık ve azimle çalışarak başarı elde eden tüm gençleri kutluyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
“EĞİTİM, SANAT VE SPORLA BEZENMİŞ BİR GEÇLİK İÇİN AZİMLE ÇALIŞIYORUZ”
İnanıyoruz ki geleceğimizin teminatı çocuklarımız, aldıkları eğitimle, ortaya koydukları başarılarla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne sıçratacak yegâne öğeler. Ülkemizin kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, çizdiği hedeflere doğru, gösterdiği ufka doğru hiç durmadan yürüyecek olan yavrularımız. Hayatları boyunca, ülkemizin, milletimizin manevi değerlerine ve Cumhuriyetimizin değerlerine bağlı olarak gayret göstereceklerine hiçbir şüphemiz yok. Bu nedenle eğitim, sanatla, sporla bezenmiş bir gençliği hayal ediyor, bu çalışmaları sizler için bir bir yerine getiriyor, azim ve kararlılıkla devam ediyoruz.
“ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Çocukları için her türlü fedakârlık gösteren ailelerimizin yüküne bir nebze de olsa ortak olmak istiyoruz. Biz şunu söylemiştik; 8. Sınıfı bitiren her çocuğumuzun bir yabancı dil konuşabilmesini, bir sanat faaliyette bulunması, bir enstrüman çalabilmesini ve bir dalda lisanslı sporcu olmasını arzuluyor ve bunu başarabilmek adına da yatırımlar yapacağız. Hanımefendilere şunu söylemiştik; gözlerinizdeki tek endişe olan çocuklarınızın geleceği için omuzlarınızdaki yüke ortak olmaya geliyoruz. Çıktığımız bu aşk ve heyecanla çocuklarımız ve gençlerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz.
“EN BÜYÜK YATIRIMIMIZ
İNSANA”
Şunu da söylemiştik; yüzme havuzları, spor salonları, kütüphaneler, gençlik merkezlerini yapabiliriz. En nihayetinde bunlar için çimento, demir, para, mühendislik hizmetleri, insan faktörü lazım demiştik. Bunların içerisinde spor yapacak, kültür ve sanatla iştigal edecek, eğitim görecek çocuklarımızın da nitelikli olarak yetişmesi gerektiğinden hareketle en büyük yatırımımız insana olacak demiştik. Yaptığımız binaları anlamlandıracak, içerisine ruh katacak, nicelik ve nitelik yönünden geliştirerek bir sonraki kuşaklara aktaracak olan insana yatırım yapacağız demiştik.
EĞİTİM YATIRIMLARI
4.5 Yılda birçok yatırımı hayata geçirmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Kazanımlarımızdan bazıları şöyle;
*Barış Manço Çocuk Kütüphanesi ve etkinlik alanını hizmete açıktık.
* “Kütüphanesi, Tiyatro Salonu, Bilgisayar Odası olmayan köy okulu kalmayacak” dedik. 12 tane köy okulumuza Kütüphane, Bilgisayar Odası, Tiyatro Salonu yaptık. Bütün köy okullarımızın tuvaletlerini yeniledik, fiziki yapılarını iyileştirdik, dış cephe boyalarını yaptık.
*Elginkan Vakfı ile Silivri Belediyesi ortaklaşa Cumhuriyet Mahallesi'nde bir anaokulunu inşa ettik ve Milli Eğitim Bakanlığına tahsis ettik.
*Yine bu ay içerisinde, Cumhuriyet'imizin 100. yılında dev bir tesisle huzurlarınızda olacağız. Açacağımız Gulsen-Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam Merkezi'mizde özel çocuklarımız eğitim görerek kendilerini geliştirecekler.
*Sezin Öztaş ve Çeltik İlkokullarının yıkımlarını gerçekleştirdik, akabinde İç İşleri Bakanlığımız ve Çevre Bakanlığımızla yeni bina inşaatlarını tamamladık.
*İlkokul 1. Sınıfa başlayan çocuklarımıza çanta ve kırtasiye malzemelerini hazırladık.
*Bizden Size Sosyal Merkezimizde ortaokul ve 1. Sınıf çocuklarımıza okul formalarını hediye ettik.
*İlkokul 1,2,3 ve 4. Sınıfa giden ve sosyal yardıma ihtiyacı olan ailelerin çocuklarının, (1000 çocuğa ulaştık) beslenme çantalarını hazırlıyoruz.
*Kadir Has Üniversitesi ile birlikte geçen yıl başlattığımız YKS ve LGS'ye ücretsiz hazırlık kurslarının verildiği Eğitim Akademisi'ni kurduk. 200 çocuğumuza ücretsiz dershane hizmeti veriyoruz. Çorba, çay ve kahve ikramlarında bulunuyoruz. Geçen yıl dershaneler arasında en yüksek başarıya ulaştık.
*Kadir Has Üniversitesi ile yaz tatillerinde Ücretsiz İngilizce Kursumuz devam ediyor.
*Üniversiteye yeni başlayan gençlerimize, 750 liralık “Üniversiteye Hoş Geldin” bursu veriyoruz. Kriterlerin tamamının şeffaf olduğu, kimsenin kayrılmadığı, geride bırakılmadığı bir burs sistemini başlattık ve ayda 750 lira, yılda 7500 liralık daimi burs hizmetini başlattık.
*Üniversite sınavına giren tüm çocuklarımızın ücretlerini ödedik. Bugün de dereceye giren 20 çocuğumuza tam altınla ödüllendiriyoruz.
*Nişantaşı Üniversitesi ile bir iş birliği yaptık ve Güzel Sanatlar Akademisini kurduk. Eğitimcilerimizle çocuklarımıza sanat eğitimi veriyoruz.
*Yaz Spor Okullarımız devam ediyor. Yüzme Akademimizle geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyoruz. Yine Naim Süleymanoğlu Kapalı Spor Kompleksimizde 7'den 70'e herkesi sporla buluşturuyoruz.
*24 Saat açık bir Halk Kütüphanemiz, toplamda 5 ayrı kütüphane ve etüt merkezini dört aylık süreç içerisinde sizlerle buluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
*Gençlik ve Kültür Merkezimizin temelini attık. Yakında inşaat ihalesini tamamlıyoruz. İkinci dönemimizde Silivri 14 bin m2 alanda kurulu bir Gençlik ve Kültür Merkezini kavuşacak.
*Milli Eğitim Bakanlığımızla Ayfar ailesinin iş birliğiyle 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temelini attık.
“ÖĞRENİM HAYATINIZ BOYUNCA HEP YANINIZDA OLACAĞIM”
Paylaşmış olduğumuz tüm yatırımlar, geleceğimize ve yarınlarımıza, yani çocuklarımıza yapılanlar. Bu çaba ve gayretler içerisinde yeni yatırımlar yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.
Başarılı olan tüm kardeşlerimi tebrik ediyor, Volkan ağabeyleri olarak öğrenim hayatları boyunca hep onların yanında ve onlarla birlikte olacağıma huzurunuzda söz veriyorum.
“DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bu projeleri hayata geçirirken uyum içerisinde çalıştığımız hükümetimize, bakanlarımıza, Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve bütün eğitim camiamıza teşekkür ediyor, hepinize hayat boyu mutluluklar diliyorum.”
TOĞAN: EĞİTİM, AİLEDE BAŞLAR
İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Eğitim, hayatımızda en çok değer vermemiz gerekenlerin başında. Eğitim, ailede başlıyor. Dijital bir kuşatmaya maruz olduğumuz bu dünyada, ailenin eğitime nasıl baktığı, eğitimin kalitesi, öğrencinin geleceğini ilk etapta şekillendiren bakış açısı bu. Bizler devlet ve okullar olarak ne kadar ulaşırsak ulaşalım, eğer bu iş aileden başlamıyorsa, ailenin bakış açısı buna uygun ve destekler nitelikte değilse işimiz çok daha zor.
Bizden çok çocuklarımız bu dijitalle uğraşmak zorunda kalıyor. Eğer biz dikkatli olmazsak, onları o eğitiyor. Bu kuşatılmışlık içerisinde bizim çabalarımız çok daha kıymetli ve önemli.
“EĞİTİM ADINA KIYMETLİ BİR SİNERJİ OLUŞTURULDU”
Silivri ölçeğinde, merkezi ve yerel idare eğitim konusunda oluşturdukları kıymetli bir sinerji var. Bu, eğitimin her dalına yansıyor. Binalarımız, fiziki yapıları, öğrencilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi, eğitimcilerimizin niteliği noktasında, Silivri hep yeni bir aşamaya geçiyor.
Sınıflarımız, okullarımızın eksiklerinin giderilmesi noktasında Silivri Belediyesi ve bakanlığımızın çok önemli çabaları var. Belediyemiz, kütüphanelerden tutun konferans salonlarına kadar, Bilgisayar Odalarına kadar bize her konuda destek oluyor. Merkezi idaremiz, yeni okulların yapılması, aklınıza gelebilecek her konuda desteklerini sürdürme gayreti gösteriyor.
Bizlere ve sizlere düşen görev, tüm bu imkanları değerlendirerek en iyisine ulaşmak ve yapmak olmalı diye düşünüyorum.
“ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”
Bunun da en değerli göstergesi bugün ödül vereceğimiz öğrencilerimiz. 500 Tam puan almış ve derece yapmış öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bu sayısı iki veya üç misline çıkarmak da bizlerin görevi. Geleceğimizin teminatı gençlerimize emek veren herkese teşekkür ediyorum.
“EN FAZLA GÖREV SİZ GENÇLERE DÜŞÜYOR”
Görüyorsunuz, Ortadoğu coğrafyasında karışıklıklar ve huzursuzluklar var. Eğer Türkiye, bu anlamda huzur adasıysa, Ortadoğu coğrafyasında insanlar “nereye gidelim” diye düşündüklerinde ilk olarak akıllara Türkiye geliyorsa, bunun bir sebebi var. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü gösterdiği hedef noktasında, muasır medeniyetlerin üzerine çıkma noktasında, emeklerinin Cumhuriyetimizin 100. yılında boşa gitmediğinin bizim için gurur kaynağı. Cumhuriyetimiz, devletimizi, milletimizi arzu ettiğimiz en yüce noktaya taşımak noktasında hepimize görevler düşüyor. En fazla görev de siz gençlere düşüyor.
DESTEK SÖZÜ
Biz merkezi idare ve Belediye olarak sizler için elimizden geleni yapmaya söz veriyoruz. Bundan sonra da desteklerimizin artarak devam edeceği noktasında yine söz veriyoruz. Bundan sonrası da size kalmış.
Emeği geçen Belediye Başkanımız ve ekibine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, eğitimcilerimize, velilerimize ve gençlerimize teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”
ÖDÜL TÖRENİ
Konuşmaların ardından öğrenciler, Cumhuriyet Altını ödüllerini protokol üyelerinin elinden tebrikler eşliğinde aldı. 2023 Yılı LGS'de ilçemizde en yüksek puanı alan öğrenciler şöyle;
Adı soyadı / Kazandığı okul
1.Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Büşra Ada Tuncer / Üsküdar Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi,
2. Ertuğrul Gazi Ortaokul öğrencisi Zeynep Gül, /İstanbul Çapa Fen Lisesi,
3.Özel Odak Ortaokulu öğrencisi Ada Selen Zengin / Alman Lisesi,
4.Gümüşyaka Ortaokulu öğrencisi Mustafa Utku Ak/Üsküdar Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi,
5.Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Ekin Sıla Ulaşan / Şehit Münir Alkan Fen Lisesi,
6. Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Deniz Yıldız Babaoğlu / Kadıköy Anadolu Lisesi,
7.Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu öğrencisi Abdulhekim Helpem/
8.Özel Odak Ortaokulu öğrencisi Zeynep Eylül Engin / Sakıp Sabanca Anadolu Lisesi,
9. Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Rümeysa İş / Yaşar Acar Fen Lisesi,
10. Özel Odak Ortaokulu öğrencisi Almira Mavi Köksalan /Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi,
11. Özel Odak Ortaokulu öğrencisi Doruk Paçalı /Haydarpaşa Lisesi (Almanca hazırlık),
12. Özel Odak Ortaokulu öğrencisi Dide Türkmen Şehit Münir Alkan Fen Lisesi,
13.Özel Odak Ortaokulu öğrencisi Ilgaz Koyuncu / Tevitöl İnanç Türkeş Özel Lisesi Gebze,
14. Özel Odak Ortaokulu öğrencisi Yıldırım Beyazıt Atak/Fatih Vefa lisesi,
YKS İLK 10'A GİREN TÜM ÖĞRENCİLER FEN LİSESİ'NDEN
YKS'ye girip Silivri genelinde en yüksek puanı alan ve ödüllendirilen öğrenciler, Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi mezunu olduğu öğrenildi. Öğrencilerin kazandıkları okullar şöyle;
1.Ege Oktay/ Koç Üniversitesi ( %100 burslu) Endüstri Mühendisliği,
2.Melike Turaç / Koç Üniversitesi ( %100 burslu) Tıp Fakültesi,
3.Hatice Sinem Korkut/ Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi,
4.Önder İhsan Kul /İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği,
5.Efe Can / İstanbul Teknik Üniversitesi, Uçak Mühendisliği,
6.Emre Yedier / İstanbul Teknik Üniversitesi, Uçak Mühendisliği,
7.Azra Aylin Kul / İstanbul Teknik Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği,
8.Ebru Mutlu /İstanbul Üniversitesi, Çapa Tıp Fakültesi,
9.Ahmet Bilal Oğuz/ İstanbul Üniversitesi, Çapa Tıp Fakültesi,
10.Fatma Nur Tarakçı /Marmara Üniversitesi, Tıp Fakültesi.
Renginar SALİ

YORUM YAP