Avlu: İttifak olmazsa kendi adayımızı çıkartırız

Avlu: İttifak olmazsa kendi adayımızı çıkartırız

17.10.2023 11:12:57

DP İstanbul'da yerel seçim startını Çatalca Belediye Başkan Adayını açıklayarak verirken, Halide Avlu ile Silivri'deki durumu konuştuk. Avlu, ittifak sağlanamaması taktirde kendi adayları ile seçime gireceklerini belirtirken, seçilme potansiyeli yüksek isimleri partilerinden adaylaştırma olasılığına da sıcak baktıklarını belirtti.

Demokrat Parti, İstanbul'da yerel seçimlerin startını Pazar günü Genel Başkanları Gültekin Uysal'ın katılımıyla Çatalca Belediye Başkan Adayını ilan ederek verdi. Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu ile Silivri'nin durumunu konuştuk. Tüm gözlerin çevrildiği 2024 yerel seçimlerine dair Avlu, Silivri ayağına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde Demokrat Parti İstanbul'da ilk adayını Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın da katıldığı bir programla açıkladı. Çatalca ilçesinde yapılan programa Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın yanı sıra İstanbul İl Başkanı Av. Ali Serdar Eriş, Çatalca İlçe Başkanı Dinçer Topçu Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu ve parti üyeleri katıldı.
UYSAL: DP OLARAK ÖNCELİĞİMİZ KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRMEK
Uysal, ittifaklara DP'nin kapısını tamamen kapatmamakla birlikte, yerel seçimlere yönelik şu mesajları verdi: “Her seçimin kendine has şartları var. Bizim Demokrat Parti olarak birinci önceliğimiz kendi ismimiz, kendi amblemimiz ve kendi adaylarımızla beraber milletimize alternatif oluşturmaktır. Birinci hedefimiz iktidarın kaybetmesidir. Bunu sistematik olarak değerlendirecek olursak yerel seçimlerde işbirliği zemini mutlaka olacaktır. Ancak Çatalca Demokrat misyonun son derece mesai harcadığı uzun yıllar hizmet ettiği bir bölgenin lokomotifidir. Bu vesile ile belediye başkan adaylığı için Turgut Otçu ağabeyimizi bugün burada ilan ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
AVLU: İTTİFAK KURULMAZSA KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARTIRIZ
Çatalca süreci kapsamında Silivri'de bizi bekleyen siyasi gelişmeleri değerlendiren DP İlçe Başkanı Halide Avlu, “İttifak kurulmalı. Ancak kurulmadığı taktirde 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi partimizin Silivri seçmenine bir Belediye Başkan ve meclis kadrosu alternatifi sunacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Demokrat Parti'nin Silivri Beldeleri ve köylerinde geçmişten bu yana sahip olduğu güçlü bağlara işaret eden Avlu, “İttifaksız seçimi almak çok zor. Demokrat Parti'nin bayrağını yere düşürmeden yıllardır halkımızın yanında, vatandaşımızın ihtiyacı olan her alanda olmaya gayret gösterdik. Parti misyonumuzda millet için demokrasi ve adalet var. Bu doğrultudan hiçbir zaman şaşmadı. Kişisel menfaat odaklı, halkın gerçeklerinden kopuk siyaset anlayışından bu ülkeyi kurtarmamız gerekiyor. Aynı zamanda siyasetin itibarını da… Vatandaşı çöpten yiyecek ararken saraylarda oturan yönetim ne adil ne de demokrat olamaz. Siyasetçi halkın içinde olmalı ve halk gibi yaşamalı ki halka hizmet edebilsin, gerçekte yaşadıklarını idrak etsin” dedi.
“YEREL İKTİDAR ALÇAKGÖNÜLLÜ BİR TUTUM İÇİNE GİRMELİ”
Silivri yerel iktidarını da eleştiren Avlu, “Silivri'deki iktidarda gördüğümüz, bize hissettirilen şey ötekileştirme, tepeden bakma anlayışı. Yerel iktidar bu tavrı acilen terk edip alçakgönüllü bir tutum içine girmeli. Seçimlere sayılı ay kala bunun ne kadar yararlı olacağını, halk nazarında geçerliliğini de hep birlikte göreceğiz. Ancak zararın neresinden dönülse fayda.
“ ‘KÜÇÜK DAĞLARI BEN YARATTIM' ANLAYIŞI SİYASETEN DE İNSANİ OLARAK DA YANLIŞ BİR TUTUMDUR”
Örneğin davet aldığımız bir çok programda görmezden geliniyoruz. Oysa bize atadan, nineden öğretilen şey ‘misafirin kalbinin kıldan ince olduğu'dur. ‘Küçük dağları ben yarattım' anlayışı siyaseten de insani olarak da yanlış bir tutumdur” şeklinde konuştu.
“KAZANMA POTANSİYELİ OLAN İSİMLERİN ADAYLAŞMASI DEĞERLENDİRME DIŞI BİR KONU DEĞİL”
İttifak konusunu yanıtlayan Avlu, “İttifakların mevcut sistemde bir tercih değil zorunluluk olduğu ortada. Silivri özelinde bu süreci değerlendireceğiz. Olmadığı taktirde DP kendi belediye başkan adayı ve meclis listesi ile seçime girecektir pek tabi. İlçe Başkanı potansiyel belediye başkan adayıdır, 2019 seçimlerinde de bunu yerine getirdik. Kazanma potansiyeli olan isimlerin partimizden adaylaşması da değerlendirme dışı bir konu değil. Kapımız açık. Silivri halkının desteğini alabilecek, yönetim ile hizmet iddiasını ortaya koyabilecek adaylar ile yerel seçim sürecini değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu.
Sevginar SALİ

YORUM YAP