“Mübadele evi yapılacak, sarnıç restore edilecek”

“Mübadele evi yapılacak, sarnıç restore edilecek”

6.10.2020 14:07:21

Ekim ayı meclisinde 19'ncu madde olarak gündeme gelen “İstanbul Valiliğine restorasyon yapım işi ve proje yapım işi kapsamında belediyemizce ödenek talebi başvurusu yapılmasının görüşülmesi.” maddesi oybirliği ile kabul edilerek imar komisyonuna havale edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Yılmaz, Valilik desteği ile yapılacak projeler hakkında bilgi vererek, “İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya ile yaptığımız görüşmede, daha önce projesi çizilen ve kamulaştırılması yapılan Kale Mahallesinde Lozan mübadelesini anmak için bir mübadele evi projesi vardı. Bütçesizlikten bekliyordu. Vali Bey ile bu konuyu paylaşıp bütçe istediğimizde bize yardımcı olacağını ifade ettiler.

Yine bu kapsamda Fatih mahallemizin altında bir sarnıç var. Giriş kapısı komple aşağı çöktü ve caminin şadırvanından akan su sarnıca zarar veriyor. Bu sarnıcın restorasyonu için de yine bu almış olduğumuz kararla Valiliğimizden yardım alacağız. Bu konuda vermiş olduğu destekler için de İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya'ya çok teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUM YAP