AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın geçtiğimiz günler gerçekleştirdiği basın toplantısında MHP’ye ilişkin değerlendirmelerine Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz sert bir açıklamada bulundu.
MHP’den Karakaş’ın değerlendirmelerine ilişkin şu şekilde karşılık geldi: “Söz konusu edilen olaylara partimizin isminin karıştırılmak istenmesi beyhude olacaktır. ‘Türk siyasetine format atıldığını’ söylemek çok talihsiz bir açıklama olarak karşımızda durmakta. Bahsi geçen teknolojik terim sistemin yeni başa dönmesi ve ilk hale getirmek anlamını ifade etmekte.
“SİYASETE YAPILACAK MÜDAHALELER HİÇBİR ZAMAN KARŞILIĞINI MHP İÇİNDE BULAMAYACAK”
Türk siyaset tarihinde CHP'den sonra en köklü geleneğe sahip, 1969 yılından bu yana Türk siyasi hayatında mücadelesi devam etmekte. MHP politikalarının temeli Türk Milliyetçiliği üzerine bina edilmiş bir siyasal mücadeledir. Toplumun geniş kesimlerinde karşılığını bulmuştur. MHP fikri yapısı Merhum Başbuğumuz Alparslan Turkeş tarafından sağlam temellere oturtulmuştur ve daha sonra da, Genel Başkanımız tarafından aynı azim ve karalılıkla mücadelesine devam etmekte.
Bu tip söylentilerin bizim teşkilat yapımıza etki etmesi mümkün değildir. Bütün teşkilatımız ve Ülkücüler Dr. Devlet Bahçeli'nin liderliğinden herhangi bir tartışma kabul etmeyecek şekilde devam etmekte. Siyasete yapılacak müdahaleler hiçbir zaman karşılığını MHP içinde bulamayacak.
“ÜLKÜCÜ HAREKETİ TARİF ETMEK KARAKAŞ' IN NE HADDİDİR NE DE HARCIDIR”
Bizler MHP yöneticileri ve kadroları ülke ve Türkiye sevdasından ödün vermeden 41 yıllık tertemiz mazisi ile siyaset yapan siyasi bir örgütüz. Geldiğimiz yeri, yürüdüğümüz yolu gitmek istediğimiz hedefi Merhum Başbuğumuzdan aldığımız ışık ve Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli ile biliyoruz ki biz, bizi ağzına alamayacak siyasi manevraları olanlarla bir değiliz. Ülkücünün yenisi eskisi olamaz. Ülkücü Ülkücüdür. Bazı sebeplerden dolayı aramızdan ayrılmış arkadaşlarımız olabilir, Ülkücü Hareketi tarif etmek Sayın Metin Karakaş' ın ne haddidir ne de harcıdır. Ülkücüler onun siyasi görüşünü, şu an da siyaset yaptığı partisinin genel başkanı için neler söylediğini çok iyi bilir o onu bağlar herkes önündeki işlerle uğraşsın MHP ve onun Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ yi ve eski yeni Ülkücü ayrımı yapmak Sayın Metin Karakaş' ın çok acemice yaptığı siyasi bir açıklamadır.
“BU NE ZAFİYET, BU NE KONUŞTUĞUNU BİLMEMEZLİKTİR?”
Ülkücüler ve onun sevdalıları hareketin içinde mücadele etmekte, onun gibi milli görüş gömleğini çıkartıp başka limanlarda kendilerine yer aramamaktadırlar. Sayın Karakaş ülkücülüğü tarif etsin de gerçekle sahteyi biz de bilelim. Bu ne zafiyet ,bu ne konuştuğunu bilmemezliktir.
“MHP SİYASİ İLKELERİNE GÖRE SİYASİ KARARLAR ALIR”
Sayın Karakaş şunu iyi bilmeli, onun genel başkanı ve kendi partisinde bakan ve vekillik yapan şahısların ilk genel seçimden sonra dokunulmazlıkları kalkacak gerçek senaryolar o zaman yenilenecek. Biz ne CHP ne de AKP'nin siyasi isteklerine göre siyaset yapmayız. MHP siyasi ilkelerine göre siyasi kararlar alır. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve üniversitelerdeki başörtü sorunuyla ile ilgili nasıl ilkeli bir duruş sergilediğimiz ortadadır. İlkelerimizle örtüşmeyen konularda da muhalefet olmamız bir siyasi görüşe payda verme anlamına gelemez.”
Cemile KAYAR






