“MHP varsa gelecek aydınlık, Türkiye teminat altındadır”

“MHP varsa gelecek aydınlık, Türkiye teminat altındadır”

13.06.2018 15:10:33

Silivri'de milletvekili adaylık çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Volkan Yılmaz, “Milliyetçi Hareket varsa, çare bitmemiştir. Milliyetçi Hareket varsa, gelecek aydınlık, Türkiye teminat altındadır” dedi ve neden MHP'nin TBMM'de her zamankinden daha güçlü temsil edilmesi gerektiğini anlattı.

Silivri'de çalışmalarını yoğunlukta bölge milletvekili adayı Volkan Yılmaz ile birlikte sürdüren MHP'liler, çarşıda esnaf ziyaretlerinin yanı sıra, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve muhtarlar ve de Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı'yla bir araya geldiler.

YILMAZ: PARLAMENTER SİSTEMİN REVİZE EDİLMESİ GEREKİYORDU
STK ve vatandaş değerlendirmelerinin ardından açıklamada bulunan MHP Milletvekili Adayı Volkan Yılmaz, Lideri Devlet Bahçeli'nin attığı adımlara dikkat çekerek şunları söyledi: “Milliyetçi Hareket Partisi millet yararına olduktan sonra her zaman, her zeminde uzlaşmadan yana olduğunu defalarca göstermiştir. Siyaset kurumunun dış müdahalelere açık olduğu, eksik ve aksak yönlerinin bulunduğu parlamenter sistemin ya revize edilmesi ya da yeni bir hükümet sistemi ile var olan ağır sorunların giderilmesi gerekiyordu.

“DEVLET VE MİLLETİN BEKASINI TEHDİT EDEN UNSURLARI ENGELLEMEK GÖREVDİ”
15 Temmuz ihanetinin yaralarını sarmak, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasi mukavemetini güçlendirmek, devletin ve milletin bekasını tehdit eden unsurları engellemek siyaset ve vatan göreviydi. Türkiye'nin yönetim sistemi ekseninde bir değişim yaşamasını zorunlu kılan gelişmeler 15 Temmuz'dan sonra daha şiddetli bir ihtiyaç haline gelmişti. Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik ve bekamıza yönelik tehditleri etkisizleştirmek için alınması gereken tedbirleri aziz milletimizle paylaştık.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'NE GEÇİŞİ MECBURİ HALE GETİRMİŞTİ”

Türkiye'nin içinde bulunduğu yüksek iç ve dış tehditler, bölgemizde cereyan eden şiddetli kaos ve istikrarsızlık ortamı, küresel vahşetin Türkiye üzerinde oynadığı oyunlara karşı yönetim sistemimizden kaynaklanan zayıflıkların telafi gayesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişi mecburi hale getirmişti. Ülkemiz beka sorunu yaşarken yeni bir yönetim sisteminin takviye ve üst bir seviyede tahkim edilmesi acil bir zorunluluktu. Bu tablo karşısında Liderimiz Devlet Bahçeli, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları göz önüne alarak “önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” ilkesiyle hareket etti ve çözüm yolu gösterdi.

“YENİ SİSTEM GELECEK YÜZYILLARIN TEMİNATIDIR”
Biz, Türkiye'nin yeni bir anayasa değişikliği ve hükümet sistemine ihtiyacı olduğu gerçeğiyle üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelecek yüzyılların teminatıdır. Yeni sistemle birlikte kuvvetler ayrımı daha da netleşecek, aynı zamanda güçlenecektir. Yargı bağımsız ve tarafsız, yasama daha güçlü ve hükümetin vesayetinden uzak, yürütme ise daha aktif çalışacak, seri ve isabetli kararlar alacaktır.

“MHP, GELECEĞİN TÜRKİYESİ'NDE DAHA ÇOK SÖZ SAHİBİ OLACAK”
Dahası geleceğin Türkiye'sinde daha fazla söz sahibi olacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin içinde Meclis çatısı altında yapacaklarımız çok fazladır. Denge ve denetleme görevini üstlenecek Milliyetçi Hareket Partisi sosyal, siyasal ve ekonomik politikalara yön ve istikamet verecek siyasi bir seviyeye Allah'ın izni, milletimizin takdiriyle ulaşacaktır.
Milliyetçi Hareket varsa, çare bitmemiştir. Milliyetçi Hareket varsa, gelecek aydınlık, Türkiye teminat altındadır.”

Haber Merkezi

YORUM YAP