Meralar, Kanunla Korunacak

Meralar, Kanunla Korunacak

29.05.2009 10:29:41

Birlik Başkanı Ural, çalışmaları hakkında belediyeden araç desteği konusunda destek aldıklarını belirtirken, "Meraları işgal eden ve tahrip edenler ile kanuni yoldan mücadele edeceğiz" dedi.

Meralar Birliği Başkanı Yadigar Ural, yeni seçilen Silivri Belediyesi başkan yardımcılarıyla bir araya gelerek, ihtiyaç halinde grayder ve kepçe yardımı konusunda destek sözü aldıklarını belirtti.

 

 

MERALAR BİRLİĞİ'NE     BELEDİYEDEN ARAÇ DESTEĞİ

 

Görüşme hakkında açıklamada bulunan Ural, "Meralar Birliği yönetimi olarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı ziyaret etme kararı aldık. Ziyaret programına işlerinin yoğunluğu nedeniyle iştirak edemeyen Başkan Işıklar yerine Başkan Yardımcıları Özcan Işıklar ve Yılmaz Kandemir ile görüştük.

 

Birliğin çalışmalarından söz ettiğimiz başkan yardımcılarından, ihtiyaç halinde belediyeden grayder ve kepçe taleplerinde bulunacağımızı belirttik. Kendileri de yardımcı olmaya söz verdi."

 

 

URAL: MERALARIN KORUNMASI İÇİN YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ!

 

Birliğin asli görevleri ile ilgili çalışma hedeflerine açıklık getiren Yadigar Ural, sözlerine şöyle devam etti: "Ekimlerin biçilmesinden sonra Meralar Birlik yönetimimiz tarafından meraları moloz ve pislik atıklarıyla kirleten kişiler ile ilgili yasal mücadeleye başlayacağız. Mera vasfında olan yerlerin yasal olmayan biçimde kullanılması ile ilgili tüm önlem ve tedbirlerimizi alacağımızı bu vesile ile ilan ediyoruz. Silivri merkez, Alipaşa, Gazitepe ve Küçükkılıçlı'da mera vasfında yerleri kullanan vatandaşlara sesleniyoruz, hemen bu alanları terk etsinler.

 

 

Kanuni yollara başvuracağız. Ve kanun diyor ki; "Eğer komşunuzun sınırını bozarsanız hasip kararı paraya çevriliyor. Ancak merayı tahrip ederseniz direk hapis cezası." Bizden uyarması. Meraların korunması adına birlik olarak, elimizden gelen her türlü mücadeleyi vermeye hazırız."        

YORUM YAP