Mecliste ceza polemiği

Mecliste ceza polemiği

2.11.2021 13:29:23

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, kısa bir süre önce Başkan Volkan Yılmaz'ın, Alibey Mahallesi'nde sokak yenileme projesine İSKİ'nin alt yapı çalışmasını yapmaması nedeniyle devam edemediğini kamuoyuyla paylaşarak, İBB'nin İSKİ aracılığı ile Silivri halkını cezalandırdığı söylemine karşı çıktı. “Yaparlarsa teşekkür edeceğiz, yapmazlar ise şikayet edeceğiz” diyen Yılmaz tepkisinde haklı olduğunu savunurken, Yıldız, Silivri'nin İBB'den bu dönem en güçlü desteği alan ilçeler arasında olduğunu iddia etti. İkili arasında konuyla ilgili polemik yaşandı.

Silivri Belediyesi Kasım Meclisinde CHP Grubu adına söz alan Melih Yıldız, gazetemiz aracılığı ile geçtiğimiz günler kamuoyuna yansıyan Başkan Volkan Yılmaz'ın, “İBB, İSKİ aracılığı ile Silivri halkını cezalandırıyor” söylemine karşı çıktı.

Konuyla ilgili Melih Yıldız'ın karşı çıkması üzerine konuşan Başkan Yılmaz, “Melih Bey, İSKİ'ye yapmış olduğum eleştirinin haksız ya da ağır olduğunu ifade etti. İSKİ, İBB'nin lokomotif bir kurumu. Bugüne kadar hep mega projelerle anıldı. İSKİ'ye yapılan çalışmalar için teşekkürlerimiz de oldu, eski emniyetin arkasında çok uyumlu çalışmalarımız da. Biz Silivri Belediyesi olarak bordür, tretuvar, aydınlatma, kaldırım bütün bu çalışmaları yapmaya hazırız lakin İSKİ'nin girip atık su kanallarını, içme suyu hatlarını yenilemeniz gerekiyor.  Bu aşamada 5 kurumla beraber çalıştık; BEDAŞ, İSKİ, İGDAŞ, Türk Telekom ve Silivri Belediyesi.

Çalışma yapmak için ısrar ettiğimiz Kolon Hastanesi ile Adliyenin arkası, 1950'lerden kalma kaldırımlar, beton direkleri, havale hatlar var buralarda. Sağlıksız internet bağlantıları, İSKİ'ye maliyet getiren sık su ve kanalizasyon patlakları yaşanıyor. İSKİ'ye adeta yalvarıyorum gelin diye. Atık su başkanı, genel başkan ile kaç defa görüştüğümü biliyorsunuz.

Bütçe olmadığı ya da çeşitli sebepler öne sürülerek çalışma yapılmıyor. Ben İleri Biyolojik Arıtma tesisi istemiyorum ki isteye de bilirim. İstediğim şey çok basit.

“SİLİVRİ'NİN ALMASI, İSKİ'NİN GETİRMESİ GEREKEN HİZMETLERİ SÖYLEYİNCE KABAHATLİ OLMAMALIYIM”

Silivri'nin alması, İSKİ'nin getirmesi gereken hizmetleri söyleyince kabahatli olmamalıyım. Sürükleye sürükleye hizmetleri getiriyorum noktasına geldik. Maksadını aşan bir şey söylemediğimi, İSKİ ile müzakerelerimizin de devam ettiğini, 2022 yılı içerisinde bahsettiğimiz yerler ile ilgili çalışma yapacaklarını ifade ettiler. Takipçisi olacağız.

Yaparlarsa teşekkür edeceğiz, yapmazlar ise şikayet edeceğiz! Vatandaşa anlatacağız.”

YILDIZ: TALEP ETTİĞİNİZ KONULARDA HEMFİKİRİZ

CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sizin ifadeniz aynen şu şekilde; “İBB, İSKİ aracılığı ile Silivri'yi cezalandırıyor.” Bizim reddettiğimiz konu İBB'nin Silivri'yi cezalandırması. Az önce eleştirdiğiniz, talep ettiğiniz konularda hemfikiriz. Biz de aynı şekilde istiyoruz. Eksikler varsa giderilsin ki var, biz de görüyoruz.

“HİZMET VE YATIRIMLAR FAZLASIYLA YAPILIYOR”

İSKİ'nin yaptığı hizmetleri saydınız. Yaptığınız eleştirinin cevabını yine kendiniz verdiniz. Eleştirdiniz, sonra “Biz İSKİ ile görüşüyoruz.” dediniz. 2022 yılı içerisinde bunların yapılacağını ifade ettiniz. İmkanlar dahilinde Silivri'ye yapılacak hizmetler ve yatırımlar şuan için fazlasıyla yapılıyor.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

İSKİ'nin maddi dar boğazdan geçtiğini hepimiz biliyoruz. Büyükşehirde zamlarla ilgili tartışmalar yaşandı. Az önce ifade ettiğiniz gibi dar boğaz aşılmaya başlandı. Önümüzdeki yıl inşallah talep ettiğiniz yatırımları el birliği ile takip edip hizmetlerin ilçemize gelmesi noktasında elimizi taşın altına koyacağız.

“SİYASETÇİ HALKI DEĞİL, HALK SİYASETÇİYİ CEZALANDIRIR”

Hiçbir siyasinin halkı cezalandırma haddi yok. Eğer siyasi görevini yapmıyorsa veya yanlış yapıyorsa, halk onu cezalandıracak.

“İSTEKLERİMİZİN YERİNE GETİRİLMESİ NOKTASINDA HEP BERABER ÇALIŞALIM”

Büyükşehir tarafından yapılan hizmetler noktasında İBB Meclisinden geçirdiğimiz, 39 ilçeye yapılan yardımlar, hibeler noktasında Silivri ilk üç'ün içerisinde yer alıyor. Eğer bu cezalandırma ise böyle cezaya can kurban. Önümüzdeki süreçte yapılacak yatırımları hep birlikte göreceğiz. İsteklerinizin yerine getirilmesi noktasında bizler de İBB Meclis üyesi olarak hep beraber çalışacağımızı ifade ediyorum.”

YILMAZ: UFUKLA ALAKALI BİR SORUN VAR

Başkan Volkan Yılmaz, “2.5 yıl geçti. Artık laf, hamaset yani işin hikaye kısmı bitti. 2.5 Yılda İSKİ'nin Silivri'ye çok hizmet yaptığını söylüyorsanız, ufukla alakalı bir sorun var. Ben yapılanların çok ama çok yetersiz olduğunu ifade ettim. Bütçe, dar boğaz, bunları en son söyleyecek kişiler CHP'liler.

“TASARRUF YAPMADA ELİNİZİ KİM TUTTU?

Büyükşehir Belediye Başkanınız, İBB bütçesini tasarrufla yüzde 50 artırmayı vaat etti. Tasarruf yapmada elinizi kim tuttu? Arttırsaydınız bütçeyi de bu hizmetleri Silivri'ye taşısaydınız.

“ALDIĞIMIZ 8 BİN TON ASFALTIN 6 BİNİNİ GÜMÜŞYAKA'YA DÖKTÜK, HİSSEDİLMEDİ BİLE”

“İBB'den yardım, hibe alan üçüncü ilçe Silivri” demeniz bir aldatmaca. Bahsettiğiniz konu yalnızca asfalt. İstanbul'da hibe asfalt konusunda Silivri üçüncü. Aldığım 8 bin ton hibesinin 6 bin tonunu Gümüşyaka Mahallesi'ne döktük ve hissedilmedi bile.

“ÖRGÜT OLARAK ZARARLI ÇIKARSINIZ”

CHP'li belediyelere verileni size rakam rakam veririm. Büyükçekmece'yi veririm, hicap duyarsınız. Olaya sadece asfaltla başlarsanız düğme baştan yanlış iliklenir. Büyükçekmece ile Silivri'ye yapılmış olanı T cetvelin bir sağına ve soluna koyarsak örgüt olarak bundan zararlı çıkarsınız. Bu konunun seyri belli oldu. Kameraların ışıklarının yandığı zaman söylenenlerle fiiliyatta yapılanlar başka. Bunu kabul edeceğiz ama bununla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.
“VATANDAŞ BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERECEK”

Silivri Belediyesi olarak bütçemiz var. Kaldırım, bordür, tretuvar, aydınlatmaları yapacağız. Gelin kardeşim şu altyapıyı yapın. Yapın ki biz yaptıktan sonra alt ay sonra gelip yaptığımız asfaltı kaldırmayın, tretuvarı bozmayın. Kurumlar olarak bir araya gelelim, Silivri'nin merkezindeki alt yapı sorununu bitirelim. Beldelerdeki alt yapıya başlayalım ve onları bitirelim. 2.5 yıl bitti, yapılan ve yapılmayanlar ortada. En doğru kararı yine sonunda sandıkta vatandaş bunun cevabını verecek.

İstanbul'da bal gibi ayrım yapılıyor. Büyükçekmece'ye 600 bin m2 sahil dolgu ve rekreasyon projesiyle Silivri'ye yapılan aynı mı?

Melih Yıldız: Silivri asfalt yardımında ilk üç'e girmiş, böyle mi cezalandırılıyor?

Volkan Yılmaz: Hepi topu 8 bin ton afsalt.

Melih Yıldız: Onu da vermeyebilirdi.

Volkan Yılmaz: Bu zaten yıllardır veriliyor. Özcan beye de verildi.

Melih Yıldız: Özcan beye de verildi ama 39 ilçe arasında 36. idi.

Volkan Yılmaz: Kaf dağından kar bağışlamıyorsunuz.

Melih Yıldız: Siz de aynı şeyi yapıyorsunuz, hepimiz. Kendi paramı harcamıyorum, halkın parasını… Siz de…

YILMAZ: YAPMANIZ GEREKENLERİ YAPIN, CHP'Lİ BELEDİYELER VERDİKLERİNİZİ DE İSTEMİYORUM

Volkan Yılmaz: Evet, kesinlikle öyle ama bunu harcarken de hakkaniyetli olmak lazım. Yapılan hizmetler konusunda Büyükçekmece ve Silivri arasında dağlar kadar fark var. İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Beylikdüzü'ne yapılanları anlatırsam olmaz. Yapmanız gerekenleri yapın, fazlasını sizden istemiyorum. CHP'li belediyeler verdiklerinizi de istemiyorum. Bir sokağın kanalını değiştirmek için ayak diretiyorsanız ben de İSKİ'yi de, İBB'yi de hem Silivri hem İstanbul'da yaşayan vatandaşlarıma şikayet ederim.

Melih Yıldız: Eleştirebilirsiniz. Şikâyet de edebilirsiniz ama 2.5 yıldan beri İSKİ eliyle Alibey Mahallesi'nin üçte ikisi tamamlandı. Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nin tamamı yapıldı. Üç'te birinin de 2022 yılı içerisinde yapılacak.

Volkan Yılmaz: İSKİ'nin faaliyet raporunda bunlar yer almaz, bunlar denizde kum. Siz ne kadar küçük hedefler koymuşsunuz. Gelin Tuzla Deresini ıslah edin. İleri Biyolojik Tesisleri yapın.

Melih Yıldız: Yüzlerce batığı kamyon kaldırıldı. İSKİ temizledi, teşekkür ettiniz.

Volkan Yılmaz: Zaten görev alanı.

 

YORUM YAP