
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın ilçemize üniversite kazandırmak ve bölgemizin geleceğine Eğitim Vadisi anlayışı ile yön verme çabaları meclis gündeminde değerlendirildi. Türk-Alman ortaklığında TAVAK Üniversitesi ile ilgili protokol imzalanırken, İstanbul Üniversitesi'ne Selimpaşa Belediye Hizmet Binalarının tahsisi ve Fener Köy'de 350 dönümlük alanın ile Gümüşyaka'da Aydın Üniversitesi'ne yer verilmesi konuları hakkında ön protokoller meclisten geçti.
Silivri Belediye Meclisi, Şubat ayı ikinci oturumunda Türk Alman Vakfı'na üniversite için Gümüşyaka'da tahsis edilen yerin protokolünü, Selimpaşa'da ve Fener Köy'de İstanbul Üniversitesi, Gümüşyaka'da Aydın Üniversitesi'ne tahsis edilecek yerlerin ön protokollerini görüştü. Muhalefet TAVAK'a tam, İstanbul Üniversitesi'ne Selimpaşa belediye hizmet binası nedeniyle şartlı, Fener'deki alana tam destek verirken, Gümüşyaka'daki mera alanının Aydın Üniversitesi'ne tahsisine karşı çıktı.
İşte Mecliste görüşülen ve karar altına alınan konular:
TAVAK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA İMAR KOMİSYON RAPORU
KARARIN ÖZÜ: Silivri Belediye Meclisinin 01.02.2010 tarihili toplantısında Komisyona havale edilen , Silivri Gümüşyaka 838 ada 1 nolu parsel, 839 ada 1 nolu parsel, 840 ada 1 nolu parselin Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırma Vakfı (TAVAK) üniversitesine tahsisi ve protokol yapılması hakkında,
TALEP Konu; Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Meclis Gündemine getirilmiştir.
KOMİSYON İNCELEMESİ : Silivri Belediyesinin 06.11.2009 tarih, 127 sayılı Meclis Kararı ile, Silivri Gümüşyaka Mahallesi, 838 ada 1 parsel, 839 ada 1 parsel, 840 ada 1 parseller Silivri Belediyesi mülkiyetinde olup, Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırma Vakfı (TAVAK) tarafından, Üniversite kurulması amacı ile, Belediyemizde arsaların tahsisi talebi değerlendirilmiştir.
KOMİSYON GÖRÜSÜ : Silivri Belediye Meclisinin 01.02.2010 tarihili toplantısında Komisyona havale edilen , Silivri Gümüşyaka 838 ada 1 nolu parsel, 839 ada 1 nolu parsel, 840 ada 1 nolu parselin Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırma Vakfı (TAVAK) üniversitesine tahsisi ve protokol yapılması konusundaki;
ÜNİVERSİTE YERLESKESİ TAHSİS PROTOKOLÜ
Amaç ve Kapsam:
Madde -1) Bu protokolün amacı Silivri Belediyesi mülkiyetindeki taşınmazların, Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı-TAVAK'a ve vakıf tarafından ileride kurulacak Üniversiteye eğitim ve öğretim amaçlı tahsis edilmesi ve tahsisin tapuya tescil şartlarını düzenlemektir.
Dayanak:
Madde -2) Bu protokol Silivri Belediye Meclisinin 06/11/2009 tarihli Kasım ayı toplantısının 2.birleşimi, 1.oturumunda alınan 127 Sayılı Kararına dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar:
Madde -3) Bu protokolde; "Belediye", Silivri Belediyesini,
"TA VAK", Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfını,
"Tahsis Edilecek Taşınmazlar", 1) Tapunun; İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gümüşyaka Mahallesi, 838 Ada, 1 Parsel numarasında kayıtlı 36106,23 m2'lik,
2) Tapunun; İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gümüşyaka Mahallesi, 839 Ada, 1 Parsel numarasında kayıtlı 33640,82 m2'lik,
3) Tapunun; İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gümüşyaka Mahallesi, 840 Ada, 1 Parsel numarasında kayıtlı 6417,94 m2'lik, arsa vasfındaki gayrimenkulleri ve üzerindeki bina ve müştemilatları, "Üniversite Yerleşkesi", Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin sürdürüleceği yeterli sayıdaki; derslik, laboratuar, kütüphane, sosyal tesis, idari üniteleri ve diğer mekanları, ifade eder.
Belediyenin Görev ve Yükümlülükleri:
Madde -4) Silivri Belediye'si 3. maddede belirtilen taşınmazları üniversite eğitimi ve öğretimi verilmesi amacıyla; önce TAVAK'a, TAV AK tarafından üniversite kurulduktan sonra da bu üniversiteye 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 15.maddesine göre 25 yıllığına eğitim ve öğretim amaçlı olarak ücretsiz tahsis edecek ve tahsis tapuya tescil edilecektir.
TAVAK'ın Görev ve Yükümlülükleri:
Madde -5) TAV AK Protokolün imzalanması tarihinden sonra 3 yıllık süre içerisinde; Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının kuruluşu, işleyişi, gözetimi ve denetimine ilişkin mevzuat çerçevesinde Üniversitenin Kurulumunu sağlayacaktır.
Protokolün imzalanmasından sonraki bu 3 yıllık süre içerisinde TAV AK tarafından Üniversite kurulumu gerçekleştirilemez ise işbu tahsis protokolü Belediye Meclisince iptal edilecek, taşınmazların tahsisi ile ilgili hiçbir hak v.b talep edilemeyecektir.
Tahsis edilen taşınmazlar üzerinde, YOK'ün onaylaması halinde, İktisadi ve Politik Bilimler Fakültesi, Hukuk ve Avrupa Hukuku Fakültesi, Kültür ve Kitle İletişimi Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulacaktır. Ayrıca YOK'ün onaylayacağı başka fakülteler de kurulabilecektir.
Madde - 6) Tahsis Edilecek Taşınmazların üzerinde TAV AK tarafından üniversite kurulduktan sonra 3 yıllık süre içerisinde Yüksek Öğretim Kurumu Eğitime açılacak ve örgün eğitime başlanacak, her 5 yılda bir toplam tesisin en az %20'lik bir kısmı tamamlanacaktır.
Madde -7) Tahsis Edilecek Taşınmazlar yüksek öğrenim kurumuna özgülenecek, taşınmazların eğitim ve öğretim amacı dışında kullanılması tahsisin kaldırılması sonucunu doğuracaktır.
Üniversite Yerleşkesinde; kış eğitim dönemlerinde mutlaka örgün eğitim yapılacak, yerleşkenin imarında bu hususa uygun olarak yeterli sayı ve büyüklükte; derslik, laboratuar, kütüphaneye yer verilecektir.
Madde -8) TAV AK, tahsis edilen alanda kurulacak Üniversitede, isimleri Silivri Belediye Encümeni tarafından belirlenecek toplam 10 adet Silivrili öğrenciye, eğitim-öğretim masraflarını karşılayacak düzeyde tam ve karşılıksız burs verecektir. Mezun olan veya Üniversiteden ayrılan öğrencilerin yerine yeni öğrenci isimleri bildirilecek, her yıl üniversitede toplam 10 Silivrili öğrencinin bulunması sağlanacaktır. Eğitimini tahsis alanı dışında sürdürmek zorunda kalan öğrenciler bu sayıya dahildir. TAV AK tahsis süresince bu yükümlülüğü yerine getirecektir.
Madde -9) Üniversite bünyesinde Silivri şehrinin kültürel, folklorik ve etnografık değerlerini araştırıp inceleyecek, şehre ilişkin proje üretecek bir birim oluşturulacak ve bu birimde Silivri Belediyesi ile müşterek çalışacak, ücreti üniversite tarafından ödenecek bir eleman istihdam edilecektir.
Madde -10) Üniversite inşaatının ve bir eğitim kurumu olarak hizmete başlamasının tüm giderleri TAV AK tarafından karşılanacaktır. TAV AK bu konuda Belediyeden hiçbir maddi talepte bulunamayacaktır.
Süre
Madde -11) Tahsisin süresi 25 (Yirmibeş) yıldır. Bu protokolde yer alan sürelerin başlangıcı, protokolün belediye meclisinde onaylandığı tarihtir.
Tahsis süreci sonucunda Belediyenin yetkili organlarının uygun görüşü ve tarafların karşılıklı anlaşması ile, taşınmazların eğitim ve öğretim amacı dışında kullanılmaması şartıyla tahsis süresi uzatılabilecektir.
TAVAK, üniversite kurulup kamu tüzel kişiliği kazandıktan, sonra söz konusu taşınmazların mülkiyetinin 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 75. Maddesine istinaden üniversiteye devri için belediyeye başvurabilecektir.
Genel Hükümler:
Madde -12) Tahsis edilecek taşınmazların bir başka kişi veya kuruma devri ancak Belediyenin karar organlarının uygun görüşü ve o gün için belirleyeceği şartları ile mümkün olabilecektir.
Madde -13) Tahsis işlemi 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15.maddesine göre İçişleri Bakanlığınca onaylanması halinde yürürlüğe girecektir.
Madde- 14) Bu protokolün uygulanmasından doğabilecek idari uyuşmazlıklarda İstanbul İdare Mahkemeleri, adli uyuşmazlıklarda Silivri Mahkemeleri yetkilidir.
Yürürlük:
Madde -15) İşbu protokol tarafların imzası ardından, Silivri Belediye Meclisinin onaylaması halinde geçerlilik kazanacaktır.
(Protokol taraflarca 7 Şubat 2010 tarihinde imza altına alındı.)
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA İMAR VE HUKUK KOMİSYONU
KARARIN ÖZÜ : Silivri Belediye Meclisinin 01.02.2010 tarihli toplantısında komisyona havale edilen, Silivri İlçesi Fener Köyünde, İstanbul Üniversitesi Yerleşkesi kurulması amacı ile, Silivri Fener Köyünde yer alan 4722 ve 1907 nolu parsellerin belediyemiz tarafından planlanması konusu ve Silivri Selimpaşa Mahallesinde , İstanbul Üniversitesinin , Silivri İlçesinde yapacağı eğitim-öğretim çalışmalarında kullanılmak üzere , Selimpaşa Mahallesi, 6286 ve 6287 nolu parseller üzerinde bulunan ve 3 bloktan oluşan eski Selimpaşa Belediyesi Başkanlık Binasının, Eğitim ve Öğretim amacı ile kullanılmak üzere ve Silivri Belediyesi sınırları içinde İlçenin tarihi ve kültürel yapısı ile değerlerini tespit amacı ile kullanılmak üzere 5951, 5952, 5878, 5879, 5882 ve 5818 nolu parseller üzerindeki tarihi evlerden dört adedinin 10 yıl süre ile bedelsiz olarak kullanım hakkının ve protokol yapılması hakkında,
TALEP: Konu Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Meclis Gündemine getirilmiştir.
KOMİSYON İNCELEMESİ: Silivri Belediye Meclisinin 01.02.2010 tarihli toplantısında komisyona havale edilen, Silivri İlçesi Fener Köyünde, İstanbul Üniversitesi Yerleşkesi kurulması amacı ile, Silivri Fener Köyünde yer alan 4722 ve 1907 nolu parsellerin belediyemiz tarafından planlanması konusu ve Silivri Selimpaşa Mahallesinde , İstanbul Üniversitesinin , Silivri İlçesinde yapacağı eğitim - öğretim çalışmalarında kullanılmak üzere , Selimpaşa Mahallesi, 6286 ve 6287 nolu parseller üzerinde bulunan ve 3 bloktan oluşan eski Selimpaşa Belediyesi Başkanlık Binasının, Eğitim ve Öğretim amacı ile kullanılmak üzere ve Silivri Belediyesi sınırları içinde İlçenin tarihi ve kültürel yapısı ile değerlerini tespit amacı ile kullanılmak üzere 5951, 5952, 5878, 5879, 5882 ve 5818 nolu parseller üzerindeki tarihi evlerden dört adedinin 10 yıl süre ile bedelsiz olarak kullanım hakkının ve protokol yapılması hakkında karar alınması konusu incelenmiştir.
KOMİSYON GÖRÜSÜ: Silivri Belediye Meclisinin 01.02.2010 tarihli toplantısında komisyona havale edilen, Silivri İlçesi Fener Köyünde, İstanbul Üniversitesi Yerleşkesi kurulması amacı ile, Silivri Fener Köyünde yer alan 4722 ve 1907 nolu parsellerin belediyemiz tarafından planlanması konusu ve Silivri Selimpaşa Mahallesinde , İstanbul Üniversitesinin , Silivri İlçesinde yapacağı eğitim-öğretim çalışmalarında kullanılmak üzere , Selimpaşa Mahallesi, 6286 ve 6287 nolu parseller üzerinde bulunan ve 3 bloktan oluşan eski Selimpaşa Belediyesi Başkanlık Binasının, Eğitim ve Öğretim amacı ile kullanılmak üzere ve Silivri Belediyesi sınırları içinde İlçenin tarihi ve kültürel yapısı ile değerlerini tespit amacı ile kullanılmak üzere 5951, 5952, 5878, 5879, 5882 ve 5818 nolu parseller üzerindeki tarihi evlerden dört adedinin 10 yıl süre ile bedelsiz olarak kullanım hakkının ve protokol yapılması konusu hakkındaki protokol.
ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİ KURULMASI İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALARA DAİR PROTOKOL
Amaç ve Kapsam: Madde -1) Bu protokolün amacı; Hazine mülkiyetinde yer alan Silivri ilçesi, Fener Köyü, 4722 parsel ile Köy Tüzel Kişiliği mülkiyetinde yer alan Silivri İlçesi, Fener Köyü, 1907 parselde Üniversite Yerleşkesi kurulması için yapılacak çalışmaları ve bu süreçte Silivri Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi'nin sorumluluklarını belirlemektir.
Dayanak:
Madde -2) Bu protokolün dayanağı 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 75.maddesidir.
Tanımlar:
Madde -3) Bu protokolde; "Belediye", Silivri Belediyesini, "Üniversite", İstanbul Üniversitesi'ni, "Taşınmazlar", Üzerinde Üniversite Yerleşkesi'nin kurulacağı Fener Köyü 1907 ve 4722 parselleri, "Üniversite Yerleşkesi", Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin sürdürüleceği yeterli sayıdaki; derslik, laboratuar, kütüphane, sosyal tesis, idari üniteleri ve diğer mekanları, İfade eder.
Belediyenin Görev ve Yükümlülükleri:
Madde -4) 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75.maddesine göre " Belediye, belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda; a)Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapımını üstlenen kuruluşun tâbi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır (...)". Bu maddeye istinaden Silivri Belediyesi Silivri'de İstanbul Üniversitesi'nin bir yerleşke kurması projesine destek verecektir.
Belediye, ilgili kurumlardan, bu protokolün 3.Maddesi "Taşınmazlar" başlığında tarif edilen gayrimenkullerin Üniversite Yerleşkesi olarak imar edilmek ve kullanılmak amacıyla İstanbul Üniversitesi'ne tahsisini isteyecektir.
Üniversite Yerleşkesi olarak tahsis edilen taşınmazlara ilişkin 1/5000 Nazım İmar Planı önerisi Silivri Belediyesi tarafından hazırlanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin onayına sunulacaktır. 1/5000 Nazım İmar Planı'nın onaylanmasının ardından, Silivri Belediyesi 1/1000 Uygulama İmar Planı'nı yaptıracaktır. Planlama süreci için gerekli kurum görüşleri Silivri Belediyesi tarafından alınacaktır.
İstanbul Üniversitesi'nin Görev ve Yükümlülükleri:
Madde -5) İstanbul Üniversitesi taşınmazlara ait üniversite amaçlı 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı'nın onaylanmasının ardından en geç 5 yıl içerisinde kampus inşaatına başlayacaktır. Başlanmadığı takdirde, işbu protokol geçerliliğini kaybedecektir.
Madde - 6) Üniversitenin Silivri ilçesinde yapacağı eğitim - öğretim çalışmalarında kullanılmak üzere, halen boş bulunan ve 3 bloktan oluşan eski Selimpaşa Belediye Başkanlığı binası eğitim ve öğretim amaçlı kullanılmak üzere 10 yıllığına ücretsiz olarak İstanbul Üniversitesi'ne tahsis edilecektir.
Madde -7) Silivri Belediye sınırları içinde ilçenin tarihi ve kültürel yapısı ile değerlerini tespit amaçlı; Üniversite Sanat Evi, Üniversite Konuk Evi gibi faaliyetlerde bulunabilecek kullanıma hazır halde olan tarihi evlerden 4 adedi 10 yıllığına ücretsiz olarak İstanbul Üniversitesi'ne tahsis edilecektir. Bu binalardan 1 tanesi AB Proje Ofisi olarak İstanbul Üniversitesi ve Silivri Belediyesi tarafından ortak kullanılacaktır. AB Ofisi 1 yıl içersinde, diğer 3 bina 3 yıl içerisinde faaliyete geçecektir.
Madde -8) Üniversite Yerleşkesinde; eğitim ve öğretim dönemlerinde mutlaka örgün eğitim-öğretim yapılacak, yerleşkenin imarında bu hususa uygun olarak yeterli sayı ve büyüklükte; derslik, laboratuar, kütüphaneye yer verilecektir.
Üniversite sınavında İstanbul Üni ver sitesi'ni kazanan 10 adet Silivrili öğrenciye, eğitim-öğretim masraflarını karşılayacak düzeyde ve İstanbul Üniversitesi'nin imkanları ölçüsünde destek verilebilir. Mezun olan veya Üniversiteden ayrılan öğrencilerin yerine yeni öğrenci isimleri bildirilecek, her yıl üniversitede 10 burslu Silivrili öğrencinin bulunması sağlanacaktır.
Madde -10) Üniversite bünyesinde (Edebiyat Fakültesi'nden Sanat Tarihi, Arkeolojik kazı alanlarında uzman akademisyenler) Silivri şehrinin kültürel, folklorik ve etnografık değerlerini araştırıp inceleyecek, şehre ilişkin proje üretecek bir birim oluşturulacaktır. 7. Maddede yer alan tarihi evlerden bir tanesi bu çalışmalar için kullanılacaktır.
Madde -11) Üniversite inşaatına başlanmasına karar verildiğinde, üniversiteye destek amacıyla Silivri Belediyesi parsele kadar ulaşımı kapsayan altyapı inşaatını yapacak ve daha sonra Üniversite tarafından yerleşke inşaatına başlanacaktır.
Genel Hükümler:
Madde -12) Bu protokolün uygulanmasından doğabilecek idari uyuşmazlıklarda İstanbul İdare Mahkemeleri, adli uyuşmazlıklarda Silivri Mahkemeleri yetkilidir.
Yürürlük: Madde -13) İşbu protokol tarafların imzası ardından, Silivri Belediye Meclisinin onaylaması halinde geçerlilik kazanacaktır.
11 .maddenin yürürlüğü Silivri ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın onayını takiben başlayacaktır.
( Önprotokol taraflarca meclisin ardından imza altına alındı.)
AYDIN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA İMAR KOMİSYON RAPORU
KARARIN ÖZÜ: Silivri Belediye Meclisinin 01.02.2010 tarihili toplantısında Komisyona havale edilen , Silivri İlçesi Gümüşyaka Mahallesi mera vasfında bulunun, 837 ada 1 parsel, Silivri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı ile iptal olmuş 11637 ve 11638 parsele dönüşmüştür. Bu parsellerin mera vasfından çıkarılarak Üniversite Alanı olarak planlanması hakkında.
TALEP: Konu, Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Meclis Gündemine getirilmiştir.
KOMİSYON İNCELEMESİ : Silivri Belediye Meclisinin 01.02.2010 tarihili toplantısında Komisyona havale edilen , Silivri İlçesi Gümüşyaka Mahallesi mera vasfında bulunun, 837 ada 1 parsel, Silivri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı ile iptal olmuş 11637 ve 11638 parsele dönüşmüştür. Bu parsellerin mera vasfından çıkarılarak Üniversite Alanı olarak planlanması konusu incelenmiştir.
KOMİSYON GÖRÜSÜ : Silivri Belediye Meclisinin 01.02.2010 tarihili toplantısında Komisyona havale edilen , Silivri İlçesi Gümüşyaka Mahallesi mera vasfında bulunun, 837 ada 1 parsel, Silivri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı ile iptal olmuş 11637 ve 11638 parsele dönüşmüştür. Bu parsellerin mera vasfından çıkarılarak Üniversite Alanı olarak planlanması konusundaki;
ÜNİVERSİTE YERLESKESİ KURULMASI İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALARA DAİR PROTOKOL
Amaç ve Kapsam:
Madde -1) Bu protokolün amacı; Silivri ilçesi, Gümüşyaka Köyü'nde mera vasfında bulunan Silivri İlçesi Gümüşyaka Mahallesi mera vasfında bulunun, 837 ada 1 nolu parsel, Silivri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı ile iptal olmuş 11637 ve 11638 parsele dönüşmüştür. Bu parsellerin mera vasfından çıkarılarak Üniversite Alanı olarak planlanmasıdır.
Dayanak: Madde -2) Bu protokolün dayanağı 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 75.maddesidir. Tanımlar:
Madde -3) Bu protokolde; "Belediye", Silivri Belediyesini, "Üniversite", İstanbul Aydın Üniversitesi'ni, "Taşınmaz", Üzerinde Üniversite Yerleşkesi'nin kurulacağı Gümüşyaka 11637 ve 11638 nolu parseller "Üniversite Yerleşkesi", Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin sürdürüleceği yeterli sayıdaki; derslik, laboratuar, kütüphane, sosyal tesis, idari üniteleri ve diğer mekanları, ifade eder.
Genel Hükümler:
Madde -4) 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 75.maddesine göre " Belediye, belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda; a)Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapımını üstlenen kuruluşun tâbi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır (...)". Bu maddeye istinaden Silivri Belediyesi Silivri'de İstanbul Aydın Üniversitesi'nin bir yerleşke kurması projesine destek verecektir.
Madde -5) Silivri Belediyesi Taşınmaz'ın mera alanından çıkarılması için gerekli çalışmaları yapacaktır.
Taşınmaz mera alanından çıkarıldıktan sonra Silivri Belediyesi Taşınmazın 1/5000 Nazım İmar Planı'nda Üniversite Alanı olarak planlanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne talepte bulunulacaktır. Söz konusu Taşınmazın 1/5000 Nazım imar Planı'nda Üniversite Alanı olarak onaylanması halinde, Silivri Belediyesi 1/1000 Uygulama İmar Plam'nı yaptıracaktır. Planlama süreci için gerekli kurum görüşleri Silivri Belediyesi tarafından alınacaktır. Söz konusu alanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000 Nazım İmar Planı'nda Üniversite Alanı olarak onaylanmaması halinde İstanbul Aydın Üniversitesi hiçbir hak talep etmeyecektir.
Madde -6) Taşınmazın Üniversite Alam olarak düzenlendiği 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı kesinleştikten soma İstanbul Aydın Üniversitesi söz konusu taşınmazın tahsisini isteyecektir. Tahsisin yapılmaması durumunda Belediye'den hiçbir hak talep etmeyecektir.
Madde -7) Üniversite Yerleşkesinde; eğitim-öğretim dönemlerinde mutlaka örgün eğitim-öğretim yapılacak, Silivri İlçesinin potansiyelleri ve ihtiyaçlanda göz önüne alınarak fakülteler ve meslek yüksek okulları öncelikli olarak kurulacak, yerleşkenin imarında bu hususa uygun olarak yeterli sayı ve büyüklükte; derslik, laboratuar, kütüphaneye yer verilecektir.
Madde -8) İstanbul Aydın Üniversitesi, yerleşkede isimleri belediye tarafından belirlenecek ve üniversite sınavında İstanbul Aydın Üniversitesi'ni kazanan 10 adet Silivrili öğrenciye, eğitim-öğretim masraflarım karşılayacak düzeyde tam burs verecektir. Mezun olan veya Üniversiteden ayrılan öğrencilerin yerine yeni öğrenci isimleri bildirilecek, her yıl üniversitede 10 burslu Silivrili öğrencinin bulunması sağlanacaktır.
Madde -9) İstanbul Aydın Üniversitesi ile Silivri Belediyesi ilçedeki sektörlerin ihtiyaç duyduğu ara elaman ihtiyacım tespit ederek ihtiyaç duyulan alanlarda mesleki eğitim kursları düzenleyeceklerdir. Üniversite bünyesinde bu konuda çalışma yapacak bir birim kurulacaktır. Söz konusu mesleki eğitim kurslarının teorik bilgilerle ilgili eğitmen ihtiyacı İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından karşılanacaktır. Bu eğitmenlere Silivri Belediyesi tarafından ayrıca bir ödeme yapılmayacaktır. Silivri Belediyesi sektörlerin ihtiyaç duyduğu ara elemanları tespit edecektir. Mesleki eğitim kursları için gerekli mekanlar İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Silivri'de kuracağı yerleşkede karşılanacaktır.
Madde -10) Üniversite kurulması için gerekli harcamalar İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılacaktır. İstanbul Aydın Üniversitesi hiçbir gerekçe ile Silivri Belediyesi'nden harcama talep etmeyecektir.
İhtilafın Çözümü:
Madde -11) Bu protokolün uygulanmasından doğabilecek idari uyuşmazlıklarda İstanbul İdare Mahkemeleri, adli uyuşmazlıklarda Silivri Mahkemeleri yetkilidir.
Yürürlük:
Madde -12) İşbu protokol tarafların imzası ardından, Silivri Belediye Meclisinin onaylaması halinde geçerlilik kazanacaktır.
Madde -13) Söz konusu taşınmazın mera vasfından çıkarılmaması veya Üniversite Alanı olarak 1/5000 Nazım İmar Planı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmaması veya hazine tarafından İstanbul Aydın Üniversitesi'ne tahsis edilmemesi halinde işbu protokol geçerliliğini kaybedecek, İstanbul Aydın Üniversitesi hiçbir hak talebinde bulunmayacaktır.
Sevginar UYGUN