Masal Cafe’den özel bireylere duyarlılık

Masal Cafe’den özel bireylere duyarlılık

1.05.2017 09:41:52

Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında bir araya gelen özel bireyler ve aileleri Masal Cafe tarafından misafir edildi.

Engelli bireylerin sosyal yaşamlarına katkı sunmak, toplumu bilinçlendirmek adına gösterdiği duyarlılık ve çalışmalarıyla tanınan Korhan Berktaş, Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında engelli öğrenci ve ailelerinin Masal Cafe tarafından ağırlanmalarını sağladı. Önceki gün kafede bir araya gelindi. Masal Cafe, konuklarına çeşitli ikramlarda bulunarak, onların keyifli zaman geçirmelerini sağladı.

BERKTAŞ, TEŞEKKÜR ETTİ
Korhan Berktaş burada yaptığı konuşmada Otizm Farkındalık Ayı'nın anlam ve önemine şöyle değindi: “Birleşmiş Milletlerin aldığı karar neticesinde 2-30 Nisan arasında Otizm Farkındalık Ayıdır. Amacımız hem çocuklarımız, velilerimiz ve eğitimcilerimizle kaynaşmak, hem bu ayın farkına varmaktır. Bizlere gönül ve mekân kapılarını açan Cihan beye sonsuz teşekkür ediyorum.
Önemli olan otizmin farkına varmak için çalışmaları hızlandırmaktır. Amerika Birleşik Devletlerinde son yapılan çalışmalarda otizmin %300 arttığını, ülkemizde ise 30 yıl önce 2 bin 500 çocuktan, şu anda 68 çocukta 1'e düşmesine bağlıyorum. Ailelerimiz eğitimcilerle istişarede olursa farkındalık daha da artar. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.”
Korhan Berktaş, kendilerini ağırlayan Masal Cafe yetkilisine kitap hediyesinde bulunarak, özel birey ve ailelerine yaptıkları jest için teşekkür etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP