Kutlu’nun FETÖ suçlamasıyla imtihanı

Kutlu’nun FETÖ suçlamasıyla imtihanı

21.01.2017 16:37:45

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun ağabeyi Nusret Kutlu'nun FETÖ/PDY yöneticisi olduğu gerekçesi ile tutuklanmasından sonra siyasi pozisyonunu koruyup koruyamayacağı tartışmalarına İl Başkanlığı kanadından gelen cevaptan sonra gözler önümüzdeki sürece çevrildi. Ağabeyi FETÖ suçlamasıyla yargılanırken, Kutlu'nun ilçe başkanlığı duruşunun güçlü şekilde muhafaza edebilmesi olağanüstü gayretine bakıyor.

Yaklaşık 20 gün önce İstanbul Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alınan Nusret Kutlu, tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi. Haber Silivri siyaset kulislerinde derin yankı buldu.
Salı günü Çağlayan Adliyesine çıkartılan Taylan Memiş ve Tahsin Palazlı serbestli denetimlik şartı ile serbest bırakılırken, Nusret Kutlu ve Trakya Rumeli Derneği Başkanı Turgay Köksal tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

KUTLU'NUN DURUMU BİLİNİYORDU
Ağustos 2015'te AK Parti İlçe Başkanlığına sürpriz bir şekilde atanan Kutlu'nun ailevi cemaat ilişkisi biliniyordu, o da zaten bu durumu hiçbir zaman gizlemedi. Hatta ağabeyinin durumu sebebiyle AK Parti ile Cemaat arasında her gün artış gösteren gerilim hattı göz önünde bulundurulduğunda ilçe başkanlığına atanmasına ihtimal verilmiyordu. Konunun o zaman da gerek İl Başkanlığı gerekse Genel Merkez nezdinde değerlendirildikten sonra, Hüseyin Turan İlçe Başkanlığı konusunda derin bir pres içindeyken ve Metin Karakaş'ın geleceğine kesin gözüyle bakılırken, AK Parti süreçte çok da gönüllü olmayan Rıfat Kutlu'ya görev verdi.
17 ve 25 Aralık 2013 Operasyonları sonrasında Rıfat Kutlu'nun ağabeyinin Cemaatle bir bağlantısı kalmadığını defalarca siyasi ortamda ifade ettiği kulislerde konuşulan bir diğer bilgiydi.

GÖZALTI SÜRESİNDEN BU YANA BELİRGİN BİR SIKINTI VARDI
Nusret Kutlu gözaltına alındığı günden bu yana Rıfat Kutlu'nun yaşadığı moralsizlik barizdi. İSKİ'de çalışan bir diğer kardeşleri Fikret Kutlu da 10 gün önce apar topar izne ayrıldı.

İLÇE BAŞKANLIĞI KULİSLERİ HIZ KAZANDI
Rıfat Kutlu ailevi sebeplerden FETÖ bağlantısı ile siyasi moralsizlik ve belirsizlik yaşarken, koltuğu için parti içinde mücadele de su üstüne çıktı. Bulut Banazılı'nın çabaları yanı sıra Yetgin Çavdar ve Hüseyin Turan'ın isimleri ilçe başkanlığı yarışında ve 2019 hedeflerinde kendini hissettirmeye başladı. Kutlu'nun bir süredir parti içinde yaşadığı yalnızlaştırmada, gözaltı ve tutuklanma haberinden sonra artış kaydedilmesi bekleniyor. Kamuoyuna yansıyan referandumda hayır ve evet'çiler üzerinden vatan hainliği yorumu AK Parti İlçe Başkanının yaşadığı zor durumun farklı bir yansıması olarak da dikkat çekti.

KUTLU, İSTİFASINI ÇOKTAN SUNMUŞTUR
Rıfat Kutlu'yu tanıyanlar Nusret Kutlu'nun gözaltına aldığı süreçte daha İl Başkanlığına istifasını sunduğunu tahmin eder. Tutuklama kararı üzerine de aynı hareketi tekrar etmiştir muhtemelen. Gözler İl Başkanlığının inisiyatifine çevrilirken, Kutlu'nun kişisel olarak istediği için değil kendisine görev olarak verildiğinden dolayı üstlendiği ilçe başkanlığından alınmasını gerektirecek durumun gerçekleşmesini beklemez. Partisini özel durumundan dolayı zor durumda bırakmamak için istifaya hazır olduğunu ifade etmiş olduğu düşünülüyor. AK Parti içinde Kutlu'nun durumunda çok sayıda üst yönetici ve milletvekili olduğu hatırlatmasını da yaptıktan sonra, bu durumun ilçe başkanlığını partinin üst makamları nezdinde çok da ekilemeyeceği ancak tabanın ikna edilmesinde Kutlu'ya bundan sonra çok daha fazla iş düştüğünü söylemek mümkün.

İL BAŞKANLIĞINDAN DESTEK
İl Başkanlığının Kutlu ile süreci baştan beri takip ettiği ve güvendiği edinilen son bilgiler arasında. "Rıfat Kutlu Silivri'de yetişen bir değer ve daha uzun yıllar ilçesi ve AK Parti'ye hizmet edecek. Rıfat Kutlu bizim ilçe başkanımız ve ona güveniyoruz" açıklamasını AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş gazetemize yaptı.


Sevginar SALİ

YORUM YAP