Kurt’tan hakkındaki iddialara açıklama

Kurt’tan hakkındaki iddialara açıklama

14.06.2017 11:30:26

“Bünyamin Kurt şimdi de devleti mi dolandırıyor?” haberimiz üzerine Kurt, açıklamada bulundu. 

5 HAZİRAN 2017 tarihli “Bünyamin Kurt şimdi de devleti mi dolandırıyor?” haberimiz üzerine Kurt'tan açıklama geldi. Haberimizde yer verdiğimiz iddialar üzerine hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açılan Kurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Haberde yer verildiği şekilde benim terör zanlısı olmadığım Yüce Türk Adaletince (İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının “Kovuşturmaya yer olmadığı”na dair 2016/69461 kararıyla) karara bağlanmış bu durum haberinizde çarpıtılmış, üzerime atılı bu iftiradan aklandığım hususu göz ardı edilerek kamuoyu nezdinde terör suçlusu gibi gösterilip, hedef haline getirilmeme sebebiyet verilmiştir.
Yine söz konusu yazıda, “İddialara göre Kurt, müdürlük yaptığı okulda gerçekte olmayan 9/G sınıfını varmış gibi gösterip ders ücreti almakta.” denilmiş. Oysa ki, MEB Ek Ders Yönetmeliğine göre Okul Müdürü okuldaki şube sayısına göre değil standart ek ders almaktadır, şubelerin az veya çok oluşundan dolayı fazla bir ücret söz konusu değildir. Okulumuzdaki her türlü işlemler konuya dair mevzuat, idari usul ve esaslar doğrultusundadır. Bu nedenle haberde yer verildiği biçimde bir durumun olması söz konusu değildir.
Bazı kişilerin şahsi husumetine dayanılarak yapılan afaki haber yok hükmündedir. Şahsi husumetlerle yapılan asılsız şikâyetlerden dolayı da kurumumuzu denetlemeye yetkili Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce inceleme yapılmış bir usulsüzlük olmadığına dair tespit yapılmıştır.”

HAKKINDAKİ İDDİALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR
Kurt'un cevap verme duyarlılığına teşekkür ediyor, müdürlük yaptığı okulda uygulamalarına ilişkin diğer iddiaları da gündeme getirerek, açıklamalarını kamuoyunun merakla takip ettiğini belirtmek isteriz:
1. Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinin serasında yetiştirilen ürünler ne şekilde değerlendirilmekte? Satılışları nasıl gerçekleştirilmekte ve elde edilen gelir nasıl değerlendirilmekte?
2. Okulda öğrencilere verilen yemek hizmeti nasıl sağlanmakta buna ilişkin işleyişin kayıtları kim tarafından denetlenmekte? Okulun yemek işini teklif ettiğiniz her hangi bir firma yetkilisine ortaklık önerisinde bulundunuz mu?
3. Okulların kapanmasına bir hafta kala okulda yaşanan cinsel taciz iddiası doğru değil mi?
4. Eğitim-öğretim yılı boyunca en büyük öğretmen sirkülasyonunun müdürlük yaptığınız okulda yaşandığı doğru mu ve bunun nedenini nasıl açıklıyorsunuz?
5. Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan daha önce hakkınızda ‘kovuşturmaya yer yok' kararı verilen hususta hakkınızda yeniden yargılama başladığı doğru mu?
Tüm bu soruları geleceğimiz olan öğrencilerin ve çocuklarımızın daha iyi, doğru, dürüst ve ilkeli eğitim-öğretim hakkını savunmak, yanlışların ortaya çıkartılıp sona ermesi adına soruyoruz.

Renginar SALİ

YORUM YAP