Kısakürek’in hayatından kesitler

Kısakürek’in hayatından kesitler

5.05.2017 10:06:27

Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Öncü Şahsiyetler Projesi kapsamında Necip Fazıl Kısakürek'i hayatından kesitler sunarak tiyatroyla anlattı.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öncü Şahsiyetler Projesi kapsamında Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "İstanbul Ruhlu Şair Necip Fazıl Kısakürek" adlı tiyatro sahnelendi. Tiyatro etkinliği dün Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesinde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan, okul yöneticileri, veli ve öğrenciler katıldı.

AY, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, yaptığı konuşmada, “Projemiz kapsamında edebiyatta, sanatta, bilimde pek çok öne çıkmış değerimizi gençlerimize tanıtmaya çalıştık. Bugün büyük fikir adamı, yazar ve şair Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili bir program gerçekleştiriyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçen Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Necip Fazıl, Cumhuriyet döneminde yetişmiş, son derece değerli bir isim. Günümüzde yaşayan pek çok yazar, şair, fikir adamı, hatta siyasetçinin beslendiği bir kişidir. İnşallah güzel bir program izleyeceğiz.”

Müdür Yardımcısı Burak Uzun ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Meryem Çiğdem'in yazıp yönettiği “İstanbul Ruhlu Şair Necip Fazıl Kısakürek” adlı tiyatro oyununda öğrencilerden; Hasan Filiz, Miray Solak, Furkan Çeşmecioğlu, Mustafa Terzioğlu, Alper Saka, Sait Tandoğan Toprak, Yağmur Turan, Ömer Püsküllü ve Muhammed Furkan Yıldırım rol aldı.
Etkinlik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra öğrenciler sahne aldı. Necip Fazıl Kısakürek'in biyografisini anlatılar ve şiirlerini okudular. Paris Hayatı, Necip Fazıl'ın ressam arkadaşı Abidin Dino ile beraber hayatını değiştirecek olan tanışma için Arvasi Hazretleriyle tanışması, Mahkeme, Zindan, Milli Türk Talebe Birliği'nin düzenlediği jübile gibi hayatından önemli kesitleri sahnelediler.
Etkinliğe katılanlara Necip Fazıl Kısakürek'in “Bir Adam Yaratmak” adlı kitabı dağıtıldı.
Renginar SALİ

YORUM YAP