Fen Lisesi Bilim Fuarı büyük ilgi gördü

Fen Lisesi Bilim Fuarı büyük ilgi gördü

5.05.2017 10:06:57

Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Etkinliğini protokol üyelerinin de katılımıyla büyük bir ilgi altında gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi TÜBİTAK'ın 4006 Bilim Fuarı hibe desteğiyle öğrencilerin yaptığı projelerinin sergilendiği Bilim Fuarı büyük ilgi gördü. Fuar 27 Nisan 2017 tarihinde Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal ve Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'ın açılış kurdelesinin kesmesiyle ziyarete açıldı. Belediye Başkan Vekili Saadet Gencoğlu, İlçe Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, okul müdürleri ve birçok davetli şenlik havasında geçen bilim fuarına katılarak öğrencilerin heyecanlarını paylaştılar.
9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri Kimya, Fizik, Biyoloji, Coğrafya, Matematik, Bilişim Teknolojileri ve Robotik alanında yaptıkları eserlerini tanıttılar. Bu alanlarda yaklaşık 72 ayrı proje/deney yaklaşık 120 öğrenci tarafından hazırlandı ve sunuldu. İki gün süren etkinliğe ortaokul ve lise düzeyinde çok sayıda okul öğrencileri ile katıldı.
Fuara TÜBİTAK adına denetleme amacıyla katılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Görevlisi özellikle tüm deneyleri gezip öğrencilere sorular sordu ve sonrasında hem öğrencilerimizi hem öğretmenlerimizi tebrik etti.
Ziyaretçiler tarafından da çok beğenilen 2. TÜBİTAK Bilim Fuarı 28 Nisan Cuma günü son buldu.
Okul yönetimi, Bilim Fuarının düzenlenmesinde sorumluluk üstlenen ve emeği olan, maddi manevi her türlü desteği sunan, TÜBİTAK'tan destek almamızı sağlayan

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tuncer Çetinkaya'ya, öğrencilerinin projeleri şenlikte sergilenen ve bu projelerin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Kimya Öğretmeni Namık Borucu'ya, Matematik Öğretmeni Aysun Borucu'ya, Coğrafya Öğretmeni Aşir Yaman'a, Kimya Öğretmeni Sevgi Aydın'a, Fizik Öğretmeni Tuncer Demir'e, Fizik Öğretmeni Metin Bal'a teşekkür etti.
Bilim Fuarının düzenlenmesinde görev alan öğrenciler; Koordinatör Ekip'ten Veysel Özkorkmaz, Taner Güven, Kaan Koca, Efe Cem Torun, Fatmanur Bayrakçı, Özlem Mutlu, Elif Mutlu, Derya Ekran, Berfin Yıldız, Şimal Karyel, Elif Yaren Duru, Zeynep Sude Altay, Sude Gümüşsoy'a teşekkür edildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP