“KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL”

“KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL”

7.10.2016 07:23:59

Silivrispor Kulüp Başkanı Ümit Kalko, yaklaşık olarak 1 buçuk saat süren basın toplantısında gündemi değiştirecek açıklamaların altına imza attı.

 

Silivrispor Kulüp Başkanı Ümit Kalko, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı basın toplantısında; “Silivrispor kulübünün yıllık 3 Milyon Lira gelire sahip olduğunu, giderlerin de 3 Milyon Lira olduğunu belirterek B.Çekmece Belediyespor'da görev yaptığı dönemde de tek gelir kaynaklarının başkanın cebi olduğunu söyledi. Hem B.Çekmece Belediyespor'da şu anda da Silivrispor'da kulüp başkanlığı yapan Kalko “B.Çekmece Belediyespor'da da 1 sene başkanlık görevini yerine getirdim. Amatör bir spor kulübünün tek geliri kulüp başkanı. Profesyonel kulüplerde ise daha farklı. Futbol Federasyonundan, İddia'dan ve yayın gelirlerinin yanı sıra otogardan elde edilen gelirle Silivrispor'un da hem geliri hem de gideri 3 Milyon Lira civarındadır. Şu  anki borçlar da geçmişten geldi. Onun araştırmasını yapmadık. Yapmak da çok fazla istemiyorum. Ama bizim koyduğumuz desteklerle bu borçlar her geçen gün azalıyor. Bizler yöneticisine haciz gelmiş, devlete, vatandaşa, personele ve futbolcuya borcu olan bir kulüpte büyük bir sorumluluk aldık. Bu sorumluluğu alırken tüm arkadaşların amacı Silivrispor'u layık olduğu yere getirmek. Bu konuda herkes bir fedakârlık yaptı. Yönetici arkadaşlarımız da, esnaflarımız da. Onun dışında hiç kimseden destek görmemiş olmak açıkçası bizi üzüyor. Silivri'de gezmediğimiz protokol kalmadı ama belediye başkanı dışında iade-i ziyaret yapan olmadı. Kimse de bize ‘Silivri'de şu pozisyondayız. Biz de kendi adımıza nasıl destek olabiliriz'in desteğinde bulunmadı. Bu açıdan sitem doluyuz. Ama biz bu yola çıkarken bu gibi olumsuzlukların olabileceğini, bu yolda yalnız yürüyebileceğimizi ön görerek çıktık. Destek olarak maddi destekte bulunmaları da önemli değil manevi olarak maçlarımızda yanımızda olmaları bize güç oluşturacaktır.” diye konuştu.

 

“BU SÖYLEMLERİ BEN DE DUYUYORUM”

Kalko, bir soru üzerine de Silivrispor'da siyasete atılmak için başkan olmadığını, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde herhangi bir partiden adaylığını söz konusu olmadığını söyledi. Kalko “Ne yerel seçimlerde ne de genel seçimlerde  ne Silivri'den ne de başka bir bölgeden siyasete hiçbir şekilde girmeyi düşünmüyorum. Bunun altını çizmek istiyorum. Kesinlikle söz konusu değil. Ben bir gün siyasete girebilirim. Girmeyeceğim diye söz veremem. Ben daha 33 yaşında genç bir girişimciyim. Vatanını milletini seven biriyim. Siyasete değer vereceğim, değer katacağım bir ortam bulursam 5 sene, 10 sene içinde düşünebilirim de.  Desteklediğim bir parti söz konusu değil. Bizler Silivrispor olarak tüm siyasi kesimlere eşit mesafede durmayı  ilke edindik. Ama belediye başkanı Işıklar'ın desteğini belirtmekten  de mutluluk duyarım. Kim belediye başkanı olursa olsun Silivri'ye hayırlı olsun. Başımızın üstünde de yeri vardır. Bu gibi söylemleri ben de duyuyorum. Silivri'ye sevgim dışında hiçbir beklentim yok. Ne şahsımın ne de arkadaşlarım da böyle bir beklenti içinde değildir.” ifadesini kullandı.

 

“KİMSE HAR VURUP HARMAN SAVURMAMALI”

Silivrispor'da kendi döneminde yapılan bütün borçları da kendi döneminde ödeyeceklerini, geçmiş borçları da yapılandırarak azaltacaklarını kaydeden Kalko “Şu anda çektiğimiz sıkıntıların kaynağı bizden önceki dönemlerde yapılan borçlardır. Silivrispor'u devraldığımızda üstüne yaptığımız tüm borçları ben ödeyeceğim. Bu tarz kulüpler kimsenin babasının malı değildir. Kimse har vurup harman savurup çekip gitmemeli. Kendi dönemimde yapılacak olan bütün borçlanmaları gerek futbolcularıma, gerek personele bunları ödemeyi sizlerin huzurunuzda taahhüt ediyorum.” dedi.

 

“İHSAN BEY ALACAKLARININ ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜNDEN FERAGAT ETTİ”

Eski başkan İhsan Atun'un da bazı borçlarından feragat ettiğini, borcunun bir kısmını da ödediklerini belirten Kalko “İhsan Bey alacaklarının önemli bir bölümünden feragat etti. Bir kısmını verdik. Ancak bu sene sonuna kadar bu borçlar daha fazla azalmaz. Önümüzdeki sene için de amacımız borçları sıfırlamak değil borçlarını  devlete yapılandırmış, bunu da sürdürülebilir limitlere getirmektir. Bunu yapmak için çalışıyoruz.

 

“BİR TAKIM TEDBİRLER ALABİLİRİZ”

Ligde daha uzun bir maraton olduğunu ifade eden Kalko gelecek için de umutlu konuştu “Şu anda 5 maçta 3 mağlubiyet, 1 galibiyet ve 1 beraberliğimiz var. Uzun bir maraton var önümüzde. Liderle aramızda çok da fazla bir puan farkı yok. Şu ana kadar alınan sonuçlar bizi üzüyor ama devam ederse bir takım tedbirler alabiliriz. Ama şu an için almış olduğumuz bir karar yok. Futbolculara ve teknik ekibe güvenmeye devam ediyoruz. Ama onlarla da başarı durumuna göre durumlarını yeniden gözden geçirme kararı alabiliriz.”

 

“SÖYLEDİKLERİ DOĞRU DEĞİLDİR”

Silivrispor'da daha önce yöneticilik yapan, futbol menajeri Hüseyin Yaşar'ın sosyal medyada çıkan açıklamaları hakkında da gelen bir soru üzerine konuşan Kalko şöyle dedi “Hüseyin Yaşar kim? Menajer midir? Kendisi menajerdir. Sonucunda Silivrispor'u izlemesi, takip etmesi bizi mutlu eder. Yapılan yanlışları her Silivrisporlu gibi onun  da eleştirmeye hakkı vardır. Bahsetmiş olduğu iddialar yalandır. Sertan Hocayı görevden alma kararı alsak alırdık. Ancak başarısız olursa da sonuna kadar devam edecek demek değildir. Özgür Kurt aracılığıyla 7 futbolcu aldığımızı söylüyor. Özgür kaptan bizim Silivrispor'un tarihine mal olmuş bir isimdir. Bu takım 3.Lige çıkarken takım kaptanlığını yapmış Silivrispor'un evladıdır. Kendisiyle de ara ara Silivrispor'un geleceği adına Silivri'de sohbetlerimiz olmuştur. Ancak hiçbir şekilde hiçbir futbolcunun transferine aracılık yapmamıştır. Silivrispor kasasından da şahsına 1 Lira ücret ödenmemiştir. Bahsi geçen arkadaşımızın söyledikleri doğru değildir. Lakin kendisinin kulübe vereceği destek varsa, bizim göremediğimiz, bize farklı açılar getirecek projeleri varsa kapımız kendisine de sonuna kadar açıktır. Kendisi geçmiş yıllarda bazı futbolcuların Silivrispor'a transferinde aracılık yapmıştır. Bir ekmek kapısıdır. Bu işi hakkıyla da yapıyorsa anormal bir durum yoktur. Ancak son dönemde yaşadığımız bir olaydan dolayı da açıkçası biraz beklemediğim bir tavırla karşılaştık. Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalardan dolayı kendisinden ne kadar kırgınlığım olsa da yine de Silivrispor'un menfaatleri doğrultusunda  katacağı katma değer olursa, menajer olarak  da bize tavsiye edeceği oyuncular olursa seve seve çalışırız. Bunun gibi yarın Silivrispor'a  destek verecek kim olursa olsun karşılığını da alır.”

 

YORUM YAP