Kepçeyle alınanın, kaşıkla iadesi

Bu yazımı okumaz inşallah İŞ-KUR Müdürü… Yaklaşımını çok sevdim de bana hitap eder tarafı yoktu herhalde. Hiç klasik işi yokuşa süren bürokrat havası yoktu; takdir ettim… Dün SİAD'ın konuğuydu… İstihdamı artırmak diye lanse ettiği aslında giderek büyüyen işsizlik sorununa çare olarak düşünülen iki projeyi anlattı işverenlere. Haberinden detaylarını okursunuz. Benim toplamda ne anladım'a gelirsek; devletin işverenden kepçeyle aldıklarını, kaşıkla iade etme çabası gibi geldi…
Devletimizin işverenin sırtındaki yükü arttırıp, sorumluluğun bir kısmını üstlenme gayretini fırsata çevirebilenler varsa yolları açık olsun.
***
İŞ-KUR müdürünün açıklamaları içerisinde bir acı itirafı da oldu… Eğitim sistemini düzeltemeyeceğimiz için nitelikli iş gücü adına mesleki becerileri geliştiren projeler ile devreye girdiklerini paylaştı.
İşsizlik fonunda biriken paraların eğitime harcanmasının bize ne şekilde döneceğini inanın düşünmek istemiyorum. Hani bir zamanlar deprem sigortası için toplanan paraların yol yapımında değerlendirilmesi gibi bir şey… Eğitim aldığı ile istihdam edildiği alan arasında kişilerin karşı karşıya kaldığı farklılığa söyleyecek söz kalmıyor. Devlet uygulamalarına bakın, vatandaşı ne yapsın!
Bir şeyleri yanlış yapıyoruz da düzeltme adına attığımız adımlar da hatalıysa vay halimize!
Yeni eleman alacaklar yine de İŞ-KUR'un kapısını çalsın, mevcut olanları idarede zorluk çekenler başının çaresine baksın!
***
Silivri SİAD, İŞ-KUR bilgilendirmesinin ardından TBMM'de temsilcisi bulunan partilerin ilçe başkanlıklarına yönelik milli birlik ve beraberlik ziyaretleri düzenledi. AK Parti ve MHP'yi ziyaret ettiler, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil İl Başkanlığının terörü kınama programı dolayısıyla ilçe dışındaydı. SİAD, sağduyu, denge unsuru olarak ağırlığını dernek olarak ortaya koyma ihtiyacını eksik bırakmadılar. Silivri'de her şeye ve herkese rağmen sağduyunun galip gelmesi şükretmemiz gereken şeylerin başında geliyor. Toplumsal huzur ve barışın adası iddiasının Silivri'nin kaybetmemesi kadar ülke genelinde de bu durumun hakim olması bizim için temel ihtiyaç. Terörün nasıl bir baş belası olduğunu bize karşı kullananlar da en kısa sürede idrak eder dilerim. Teröristi kontrol edemezsiniz, imha etmelisiniz. Günümüzde ise asıl sorun kullanılması… İç veya dış politika hedefleri öne sürülerek terör örgütlerini kullandığını sananlar nasıl bir kullanılmışlık ve hata içinde olduklarını telafisi zor eksiklikler içinde idrak ediyorlar da iş işten geçmiş oluyor.

HAYIR OLSUN İNŞALLAH
Merkez Lokantası sınırlarını aşan esnaf ziyaretleri, geçmediği çarşı/pazar, katılmadığı program ve gitmediği yer bırakmayan Belediye Başkanımıza bir haller oldu bu ara. Vatandaşa selam vermeyen durumlardan kapısını çalmadığı kişi bırakmama açılımını ağzım açık izliyorum; hayır olsun inşallah. Hangi ayarına temasta bu hale geldiyse onu koruma altına alalım böyle gitsin bir süre : )) Maşallah…

YORUM YAP