Kaftancıoğlu: Benim örgütüme tembel diyemezsiniz

Kaftancıoğlu: Benim örgütüme tembel diyemezsiniz

9.03.2018 09:25:26

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenecek olan etkinlik için Silivri'ye davet edilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, o günkü programının yoğunluğu nedeniyle ziyaretini öne aldı. Önceki gün Silivri'ye intikal eden Kaftancıoğlu, CHP ilçe binasında partililerle bir araya geldi. Kaynaşma ve istişare toplantısına, Kaftancıoğlu ile partili Erkan Erden arasında yaşanan tartışma damga vurdu.

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi devraldıktan sonra ilk kez 7 Mart Çarşamba günü Silivri'ye geldi. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetim kurulu üyeleri tarafından coşkuyla karşılanan Kaftancıoğlu, saat 14.30'da düzenlenen kaynaşma ve istişare toplantısı vesilesi ile partililere seslendi.

2019 SEÇİMLERİNDE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ SARAYIN ELİNDEN ALIP HALKA TESLİM ETMEK İDDİASINI SİLİVRİ'DEN YÜKSELTTİ
Açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, yaptı. İlçe örgütü adına hoş geldiniz diyen Göçengil, İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu'na görevinde başarılar diledi. “Bir kadın İl Başkanıyla çalışmanın gururunu yaşıyorum” diyerek zaman kısıtlılığı nedeniyle sözü uzatmadan Kaftancıoğlu'na bıraktı.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şunları kaydetti: “Sevgili ailem, aramızda bulunan sivil toplum örgütleri ve Silivrililer öncelikle son dakika haberlendirmesiyle sizleri buraya davet ettik, buna rağmen icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. İl Kongresi'nde, “Örgütüm bana gelmeyecek, ben örgütüme gideceğim” demiştim. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün bir gün öncesinde Silivri'de belediyemizin yaptığı güzel kooperatif çalışmaları kapsamında kadın emekçilerimizle bir araya gelmeden önce sizlere selam etmek, teşekkürlerimi iletmek hem de sizleri görmek istedim. Burası bizim evimiz. Ben kendimi her zaman ilçelerimde rahat hissediyorum. Ülkemizde yaşadığımız ve her geçen gün katlanarak artan sıkıntıları nasıl aşabilirizi ve sokaktaki mücadeleyi nasıl verebilirizi zamanı gelince konuşacağız ve birbirimizin inancını güçlendireceğiz. O nedenle bugün burada uzun söylevlerde bulunmayacağım. Şu yaşadığımız karanlık günlerde yine hepimize çok büyük işler düştüğünün farkındayız. Memleketi bu karanlıktan kurtarmanın yolu süslü cümlelerden geçmiyor. İnanmak ve inancımızın hayata geçmesinin yolunun çalışmak olduğunu bilerek birbirimize hissettirdiğimizde işin zor kısmını aşacağımızı düşünüyorum.

“İNANMALIYIZ, İNANIRSAK BAŞARMAMAK İÇİN HİÇBİR SEBEP YOKTUR”
Sizler şanslısınız çünkü ilçemizi saraydan almaya ihtiyacınız yok. Ne mutlu size ki siz İstanbul'un 14 şanslı ilçesinden birisiniz bu anlamda. Ama İstanbul'u yani Büyükşehir'i saraydan alıp yeniden halka verme konusunda hepimize büyük sorumluluklar düştüğünü biliyoruz. Bu hafta sonu gerçekleşecek Tüzük Kurultayı'mızdan sonra artık kendi içimizdeki her şeyi bitirmiş olarak dış kamuoyuna nasıl iddiamızı ortaya koyacağımızı, bu iddiamızı ortaya koymak için nasıl çalışacağımızı, planlı, programlı ve gösterilir hale nasıl getireceğimizi ortak kararlar vererek birlikte gerçekleştireceğiz. Benim bugün sizden istediğim tek şey iddiamıza inanmak. İddiamıza inandığımızda gerçekleştirmememiz için hiçbir neden kalmayacak. Üzümün sapı, armudun çöpü diyerek ayrışma değil tam tersi ne yapacağımızı bilerek işte, eylemde, mücadelede buluşmak durumunda ve zorundayız. Bu sorumluluğun farkında olduğunuzu biliyorum, bunu gereklerini yerine getirerek de göstermemiz lazım. Daha çok konuşacağımız şeyler olacak. Daha çok bir araya geleceğiz. Daha çok birbirimizden öğreneceğiz. Ama son kertede Büyükşehir'i saraydan alıp hep birlikte halka verdiğimizde hepimiz o büyük günde bu işi birlikte yaptık diye mutluluğunu hissedeceğiz. Hepinizi bu duygularla saygıyla selamlıyorum, çok teşekkür ediyorum.”
“Konuşup giden İl Başkanı olmayı sevmiyorum” diyen Kaftancıoğlu, programa katılımcılardan soru ve görüş alarak devam etti.

ERDEN: SİLİVRİ KADAR TEMBEL BİR İLÇE ÖRGÜTÜ GÖRMEDİM
Söz alan partili Erkan Erden, demokratik eleştiri hakkımızı kullanarak Silivri Belediyesi'nden etkin ve verimli hiçbir kentsel hizmet alamadığını söyledi. Tansiyon yükselten açıklamalarda bulunan Erden, “Ben yaklaşık 3,5 senedir Silivri'de ikamet ediyorum. Lütfen sokaklarımızı bir gezin. Seçimi parti binasında kazanamayız. Halka inmemiz gerekiyor. Belediyeden hiçbir şekilde hizmet alamıyoruz. Yollar düzeltilmiyor, kaldırımlar yapılmıyor. Bu konuyla ilgili size mailler de attım. İstanbul İl Örgütü'yle de konuştum. Sıkıntılar yaşıyoruz. Seçim hizmet edilerek kazanılır. Trakya CHP kökenlidir, mutlaka alırız diye düşünerek buradaki potansiyelimizi azaltmış oluyoruz. Sayın İlçe Başkanımız (Suna Göçengil) orada gülüyor ama maalesef bu şekilde. Ben Handan Toprak'la, Candan Yüceer'le çalıştım. Esenyurt'ta, Bahçeşehir'de CHP'nin Gençlik Kolları yapılanmalarında görev yaptım ama ben Silivri kadar tembel bir ilçe örgütü görmedim.” dedi.

Salondakiler tarafından yuhalanan Erden, “Eleştiriye açık olunması lazım. Ben kimsenin adamı değilim. Ben Atatürkçüyüm.” diyerek kendisini savundu.

KAFTANCIOĞLU: SİZ BENİM ÖRGÜTÜME TEMBEL DİYEMEZSİNİZ
“CHP'nin halka inmesine gerek yok, CHP halkın içindedir zaten” diyerek partili vatandaşın sözüne müdahalede bulunan Kaftancıoğlu, cevap olarak şunları söyledi: “Erkan'cığım ben senin derdini anladım. Hayatın boyunca hiç kimsenin adamı olma, seni kutluyorum, ilkelerin adamı ol. Biz salonlarda toplanarak seçim alınmayacağını biliriz, Allah'a şükür. CHP'lisin eminim sen de biliyorsundur. Belediyemizle ilgili elbette eksiklikler, sıkıntılar, yapamadıklarımız ya da uzun vadede yapacaklarımız olabilir. İki gün sonra benim de eksiğim olabilir ama hiç kimse hele ki CHP'liyim diyen birisi “Ben bu kadar tembel birini görmedim” demez. Siz benim örgütüme tembel diyemezsiniz. Sen de partilisin, kendine haksızlık etme. Yol yapılamamıştır, bunu kendi içimizde bir propaganda malzemesi olarak kullanmayalım.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP