İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen Tekne Parkları Değerlendirme Toplantısı'nda, İstanbul genelinde tekne ve karavan park alanlarının planlanması ile düzensiz parkların önlenmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Karavanların kamusal alanlarda uzun süreli ve kontrolsüz kullanımına ilişkin sorun, Silivri Belediye Meclisi'nde de AK Parti Grup Başkan Vekili Celalettin Yazıcı tarafından gündeme getirilmişti.
İstanbul Valiliği, kent genelinde tekne ve karavanların park alanlarına ilişkin düzenlemeleri masaya yatırdı. İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, yeni park alanlarının planlanması ve düzensiz tekne ile karavan parklarının önlenmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.
VALİLİKTE KARAVAN PARKLARI MASAYA YATIRILDI
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Tekne Parkları Değerlendirme Toplantısı'nda İstanbul'daki tekne ve karavan park alanlarına ilişkin planlamaların ele alındığı belirtildi. Toplantıda ayrıca düzensiz tekne ve karavan parklarının önüne geçilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
SİLİVRİ'DE KARAVAN SORUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI
Karavanların kamusal alanlardaki kullanımı Silivri'de de bir süredir tartışılan konular arasında yer alıyor. AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi, Silivri Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Celalettin Yazıcı, Silivri Belediye Meclisi toplantısında karavan ve otopark sorununa dikkat çekmişti. Yazıcı, sahil bölgeleri, mahalle araları ve ortak kullanım alanlarındaki uzun süreli ve kontrolsüz karavan kullanımının vatandaşların yaşamını olumsuz etkilediğini savunmuştu.
YAZICI: KARAVAN TURİZMİNE KARŞI DEĞİLİZ
Yazıcı, açıklamasında karavan sahiplerine veya karavan turizmine karşı olmadıklarını özellikle vurgulayarak, doğru planlama yapılması halinde karavan turizminin Silivri'ye katkı sağlayabileceğini belirtmişti. Sorunun yasaklarla değil, belirli alanların oluşturulması ve düzen sağlanmasıyla çözülmesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, Silivri'de uzun vadeli bir planlama yapılması çağrısında bulunmuştu.
Sevginar SALİ






