“İşimizi biliyor ve sorumluluğunu da taşıyoruz”

“İşimizi biliyor ve sorumluluğunu da taşıyoruz”

22.09.2016 06:52:47

Ataç Kırtasiye & Kitap olarak tecrübesiyle ve üstlendiği sorumlulukla 40. yıla basmanın gururunu yaşayan Erdoğan Ataç, gazetemiz için sektördeki gelişmelere dair düşüncelerini paylaştı.

Silivri'de ilklerden biri olup 39 yıldır kırtasiye sektöründe emek veren Erdoğan Ataç, bugün Aliçetinkaya Caddesi, Özel İdare İş Hanı, No:74/B adresinde Ataç Kırtasiye, Alibey Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi, No:31 adresinde ise Ataç Kitap & Kırtasiye olarak iki şubesinde hizmete devam ediyor. Geniş ve tecrübeli ekibiyle, kırtasiye ve kitap sektörünün ilçemizdeki güçlü temsilciliğini başarıyla sürdürüyor.
Yeni 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başladığı hafta görüştüğümüz Erdoğan Ataç, alanında geçmişten günümüze kaydedilen gelişmeleri, günümüzle ilgili dikkate alınması gerekenleri konuştuk, temennilerini gazetemiz okuyucuları için aldık.

“SENEYE 40. YILIMIZI KAYDEDECEĞİZ”
Renginar SALİ: Sektöre kaç yılınızı verdiniz?
Erdoğan ATAÇ: Tam 39 yılı geride bıraktık. Seneye 40. yılımızı kaydedeceğiz. 1977 Yılında başladık. Bizden önce Silivri'de bir kırtasiye vardı, ancak kapatmıştı. O yıllarda başladık ve çok şükür bu güne kadar büyüyerek geldik ve işi hakkıyla sürdürüyoruz.

9 M2'DEN 600 M2'LİK ALANDA HİZMET
Renginar SALİ: Geçmişten günümüze neler değişti?
Erdoğan ATAÇ: Kırtasiye sektöründe çok büyük değişiklikler var. Çeşit o kadar bollaştı ki kıyaslayamazsınız. Biz bu işe 9 m2'lik bir yerde başladık. Hatta bir duvarımızda rafımız da yoktu. Şu anda 600-700 m2 yerde satış yapıyoruz.

“ESKİDEN ROMAN OKUMA KÜLTÜRÜ FAZLAYDI”
Eskiden çok kitap satardık. Roman okuma kültürü çok daha fazlaydı. Almancı diye tabir ettiğimiz insanlar koli koli kitap alırdı. Anlaştığımız yayınevlerinin kitaplarını alırdık ve hemen biterdi. Şimdi o kadar satış yok. Yavaş yavaş bir kıpırdanma var gibi. Ali Çetinkaya caddesindeki mağazamızdaki roman kısmını genişlettik. Geçtiğimiz aylarda şair yazar İhsan Tevfik'le imza günü etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimizi de sürdürmeyi düşünüyoruz. Oraya ilgi büyüdü. Kitap kafe hayalimiz var. İnşallah onu da gerçekleştirince hedefimize ulaşacağız. Silivri'de kitap okuma potansiyelinin olduğuna inanıyorum, ama geçmişte çok daha iyiydi.

“ÇOK ÇEŞİT AMA ÇOK DA ZEVKLİ”
Renginar SALİ: Gördüğüm kadarıyla kırtasiye ürün çeşitleri günden güne çoğalıyor?
Erdoğan Ataç: Eskiden sadece karton kapak defterler, bir tane kalem çantası vardı. Şimdi her kalem çantasının kahramanı var. Resim defteri bir tip olurdu, şimdi çok çok fazla oldu. Onun için metre kareler de büyüdü. Kırtasiye, hediyelik, kitap, çanta gibi ihtiyacın yanında göze zevke hitap eden ürünlere döndük. Çok çeşit ama çok da zevkli.

“BENİ EN ÇOK ZEVKLENDİREN KİTAP OKUYANLARDIR”
Renginar SALİ: Sizi en çok mutlu eden olay nedir?
Erdoğan ATAÇ: Beni en çok zevklendiren kitap okuyanlardır. Çok farklı müşteri kitlesi var. Okuyanlarla sohbet etmek çok keyifli. Eğitim camiası dışında az da olsa dışarından da kitapları takip edenler var. Bu ülkemiz için çok güzel bir şey. Kitap okuyan kişinin telaffuzu, cümleleri çok daha güzel, konuşması çok akıcı olur genelde. Türk şair, romancı, düşünür, deneme yazarı, gazetece, senarist ve eleştirmen Atilla İlhan'ın konuşmasına bayılırdım.

“BİZ KIRTASİYECİLİĞİBİR AY DEĞİL, 12 AY YAPIYORUZ”
Renginar SALİ: Yeni 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açıldı. Neler söylemek istersiniz?
Erdoğan ATAÇ: Sektörde olan arkadaşlar için hayırlı olmasını diliyorum. Ne yazık ki sektörler bir birlerinin içine çok girmiş durumda. Biz kırtasiyeciliği 12 ay boyunca yapıyoruz. Seyyarından tutun büyük marketlere kadar her yer bu işi bir ay yapıyor. Bizim ürünlerimiz Sağlık Bakanlığı onaylı. Bu zaten olmazsa olmaz. Aldığımız ürünlerin firmaları belli. Kaliteli ürün satmaya çalışıyoruz.

“A'DAN Z'YE TÜM ÜRÜNLERİ BULUNDURUYORUZ”
A'dan Z'ye tüm ürünleri bulunduruyoruz. Müşteri geliyor, ihtiyaç listesinin yarısını almış ama bizden tamamlıyor, çünkü bu işi biz yapıyoruz. 40 Yılın birikimi var. Her şeyi bulundurmaya dikkat ediyoruz. Bu zahmeti çekiyoruz. Müşterinin de bunu değerlendirdiğini görüyoruz.

“İYİ MAL, SORUMLULUĞUNU TAŞIYAN YERLERDEN ALINIR”
Veliler, çocuklarını düşünüyorlarsa sağlıklı ürünler alacaklar. Ona dikkat edecekler. Hep ucuz veya pahalı olmak da iyi bir şey değil. İyi mal işi bilen ve bu işin sorumluluğunu taşıyan yerlerden alınır.

“EKİBİMİZDEKİ ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİ YAYINLARKONUSUNDA YÖNLENDİRİYOR”
Edebiyat kitapları ve diğer yardımcı kitaplar konusunda ekibimizdeki öğretmenler öğrencilere yardımcı oluyor. Kendileri de meslekten geldiği için bu işi çok iyi biliyorlar. Onlara en iyi yayınların kaynaklarını sunuyor ve yönlendiriyor. Bir yandan da bilgilendirmelerimiz ve sunumlarımız devam ediyor. Okulları ziyaret ediyor ve elimizdeki yayınları tanıtıyoruz. Sorunları olduğu zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yardımcı kitapların fazlasını ücretsiz olarak köy okullarına dağıtıyoruz.

“BİR ÜLKENİN KALKINMASI EĞİTİMDEN GEÇİYOR”
Renginar SALİ: Son olarak neler söylemek istersiniz?
Erdoğan ATAÇ: Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun. Milli Eğitim'in şekli artık bir düzene otursun, çünkü bir ülkenin kalkınması eğitimden geçiyor. Sırf eğitimde yapılan değişiklikler nesillerin kaybolmasına yol açıyor. Artık Milli Eğitim'de bir istikrar yakalayalım. Yoksa kargaşaya gidiyoruz.

YORUM YAP