Işıklar SİLKENT iddialarına sessiz kalmadı

Işıklar SİLKENT iddialarına sessiz kalmadı

12.04.2016 14:48:21

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Rıfat Kutlu'nun 2015 yılı Faaliyet Raporu değerlendirmesinde Selami Değirmenci zamanında kurulan Silivri Kent Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin kazanç elde edemeyen bir işletme haline dönüştüğü yönündeki iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

“İŞÇİLER MAĞDUR EDİLMİYOR”
Büyükşehir'in ekmekten aldığı 1.25 kuruştan sonra rekabet edilebilir bir durum kalmadığını belirten Işıklar, konuşmasına şöyle devam etti: “60 tane fırıncı var ve biz yılda 8 bin ekmek çıkarıyoruz. İlk kurulduğu zaman ben belediye meclis üyesiydim. 2 tane fırın vardı. O günün sosyal ve ekonomik şartlarıyla bugünü düşünmek ve tartışmak yanlış. Tarihimizde şehzadeler için ölüm emri verilirdi şimdi bu mümkün mü? Böyle bir şey olabilir mi? O, o gün gerekliydi.
Bugün ekmek sayısının günde 200 – 250 bin'e çıktığı bir yerde fiyatı regule edemezsiniz. Derin suları hafif rüzgârlar dalgalandıramaz! Açın bakın protokole, fırıncı esnafı ekmeği %20 aşağıya satmayı, muhtaç olana ekmek vermeye devam edeceklerini kabul etti.
İşçiler mağdur edilmiyor. Tazminatları ödeniyor. Ekmek %20 düşük fiyatla satılmaya devam edecek. Önemli olan kedinin siyah veya beyaz olması değil; fare yakalamasıdır. Sonuca bakacaksınız. Silivri Kent Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine vermemizin amacı o.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP