Işıklar: Silivri’nin çocuklarına borcumuz var

Işıklar: Silivri’nin çocuklarına borcumuz var

10.10.2016 04:11:45

Silivri'ye değer kazandıracak iyileştirme projelerinin tanıtılması ve harekete geçirilmesi amacıyla Piri Mehmet Paşa esnaflarıyla bir araya gelen Başkan Özcan Işıklar, “Hepimizin gurur duyacağı bir Silivri yapıp, çoluk çocuk, büyük bir aile gibi yaşamak istiyoruz. Çocuklarımıza borcumuz var. Onların geleceğini karartamayız” dedi.

Yüzey alanlarında yapılması planlanan çalışmalarla ilçenin yaşam kalitesini daha da yükseltmeyi hedefleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kent paydaşlarını Boğluca Deresi ve çevresinde yapacağı çalışmalar ile Kaymakamlık Binası, New Center ve Piri Mehmet Paşa Cami çevre düzenlemeleri hakkında bilgilendirdi. Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde işletmeleri bulunan esnaflar ile dün sabah kahvaltıda buluşan Işıklar toplantıyı Başkan Yardımcıları Hasan Solak ve Bora Balcıoğlu, CHP'li Meclis Üyeleri, Piri Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Serhat Ateş, Alibeyspor Kulübü Başkanı Ali Tonta, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Silivri Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Dernek Başkanı Seyfi Atun, birim müdürleri ve sorumlularıyla birlikte gerçekleştirdi. Başkan Işıklar, “Silivri'mize değer katacak projelerimizde kentlilerimiz ve esnaflarımızla istişarelerimiz sürekli devam edecek” dedi.

“İNSANLARI KARŞITLAŞTIRARAK
NE ASAYİŞİ, NE MEDENİYETİ, NE REFAHI HİÇBİR ŞEYİ SAĞLAYAMAZSINIZ”
Silivri'yi geleceğe en doğru şekilde taşımak için katılımcı yönetim anlayışının önemine vurgu yapan Başkan Işıklar, hayata geçirmek istedikleri hizmetlerin güçlü toplum ve sağlıklı çevre oluşturmak adına olduğunu şu ifadelerle ortaya koydu: “Silivri'mizin merkez planlarında yoğunluğu artırmadan, yaşanabilir, gezilebilir, yayalaştıran ve insan hareketini artıran bir mantık var. Akan bir yaşam içerisinde bunları yapmak kolay değil. Bu memleket 81 ilden hemşerimin yaşadığı bir yer. Hepimiz bu memleketin öz evlatlarıyız. Kimsenin giyimine, anlayışına karışmadan, huzur ve güven içerisinde yaşayabileceğimiz bir şehir yaratmak istiyoruz. Kolektif yaşam, dayanışma, birbirine hoşgörüyle bakabilmenin mekanları açık şehir toplum yapılarıdır. İnsanlarımızı meydanlara çıkarmak istiyoruz. Birbirlerini görsünler, selamlaşsınlar istiyoruz. Karşıtlaştırarak, düşmanlaştırarak ne asayişi, ne huzuru, ne medeniyeti, ne refahı hiçbir şeyi sağlayamazsınız. Biz meydanlaştırarak burasını hepimizin gurur duyacağı bir Silivri yapıp, çoluk çocuk büyük bir aile gibi yaşamak istiyoruz. Çocuklarımıza borcumuz var. Onların geleceğini karartamayız. Her aşamasında yapılanı, yapılamayanı, yapılmak isteneni sizlerle paylaşacağız. İşinizden gücünüzden vakit ayırarak buraya gelmenizden dolayı çok memnun oldum. Ben ve meclis üyesi arkadaşlarım hepinize sevgiler, saygılar sunuyoruz.”

BOĞLUCA DERESİ ÇEVRESİ DÜZENLEME PROJESİ
Silivri Belediyesi, İSKİ'nin dere yatağındaki çalışmalarını tamamlamasının ardından Boğluca Deresi Çevresi Düzenleme Projesi'ni hayata geçirecek. “Yerin altındaki düzenlemeler bittiği için yerin üstündeki düzenlemeleri yapabilecek duruma geldik” diyen Başkan Özcan Işıklar, Dere ıslahında artık son aşamaya gelindiğini söyledi. Işıklar, düzenleme ile yayalaşma oranını arttırarak bölgeye ekonomik değer ve getiri katma amacı doğrultusunda dere üzerindeki köprüyü de projeye dahil ederek sahil koridorunu E-5'ten denize kadar uzatmak istediklerini belirtti.


KAPALI PAZAR YERİ MÜJDESİ
Silivri Belediyesi tarafından Toplu Konutlar bölgesine ve Varyemez Kahvesi'nin bitimine Kapalı Pazar Yeri inşa edilecek. Böylelikle vatandaşların daha iyi koşullarda pazar ihtiyaçlarını karşılaması planlanıyor.

KATLI YER ALTI OTOPARKI 2017 İTİBARİYLE START ALACAK
Kaymakamlık Binası arkasındaki katlı yer altı otopark projesi ile ilgili Anıtlar Kurulu'ndan beklenen onay çıktı. Işıklar, ihalesine çıktıktan sonra yatırımın yapım çalışmalarına yılbaşı itibariyle başlayacaklarını açıkladı.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP