Işıklar’dan anlamlı yemek

Işıklar’dan anlamlı yemek

20.09.2018 10:10:18

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Muharip Gaziler Derneği, Silivrili gazi ve şehit aileleri ile ilçe protokol üyelerini düzenlediği yemekte ağırladı.

Silivri Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamaların devamında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şehit ailelerine, gazilere ve yakınlarına yemek verdi. Başkan Işıklar'ın ev sahipliği yaptığı yemeğe; Silivri Kaymakamı Ali Partal, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Polis Hizmetlerini Geliştirme Ve Güçlendirme Derneği Başkanı Seyfi Atun, Silivri Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri, siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Silivrili gaziler, aileleri ve şehit aileleri katıldı.

IŞIKLAR: NE YAPSAK HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ
Programda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir konuşma yapan Başkan Işıklar, “Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Milletin geleceği, bağımsızlığı için hayatlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu unutmamalıyız. Ne yapsak onların hakkını ödeyemeyiz. Şehit ve gazilerimizi yılın bir günü değil, her gün hatırlamalıyız. Bu bilinçle, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.” dedi.

PARTAL: TARİHİMİZİN SAYFALARI KAHRAMANLIKLARLA DOLU
İlçe Kaymakamı Ali Partal, konuşmasında aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarını oluşturduğunu ifade etti. Partal, “Kıymetli konuklar, sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz. Bizim tarihimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir. Malazgirt'te, İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kıbrıs'ta, 15 Temmuz'da canlarını vatanımız için gözlerini kırpmadan feda etmişlerdir. Bizim tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi de Sakarya Meydan Muharebesi'dir. 19 Eylül Gaziler Günü de bunun bir sonucudur. 23 Ağustos 1921'de başlayıp 13 Eylül'e kadar devam etmiştir. 13 Eylül tarihinde Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası kabul edilen muhteşem bir savaş kazanmışız. Türk ordusu büyük komutan Mustafa Kemal Paşa'nın emir ve komutasında muhteşem bir zafere imza atmış. Sakarya Meydan Muhaberesi'nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, “mareşal” rütbesi ile “gazi” ünvanı vermiştir. Böylelikle 19 Eylül, “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla gurur kaynağımız olan gazilerimizi minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün bizleri bir araya getiren, birlik ve beraberlik mesajları veren Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP