Işıklar: Çözüm için çaba harcayan herkese teşekkürler

Işıklar: Çözüm için çaba harcayan herkese teşekkürler

17.05.2017 13:21:38

Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere köylerimizin tapu sorununa beklenen çözümü sağlayacak kanun düzenlemesinin AK Parti'nin yanı sıra CHP'li Milletvekillerinin de imzasıyla komisyonda değerlendirildiğini belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Emeği geçen AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca'ya, CHP Milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Kadim Durmaz, Şükrü Erdinç ve Eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel'e teşekkür ediyorum” dedi.

Dün gazetemizde yayınlanan “Kutlu: Tapu Sorunu nihayet çözülüyor” başlıklı manşet üzerine açıklamada bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere köylerimizin tapu sorununa çözüm sağlayacak kanun teklifinde CHP'li Milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Kadim Durmaz ve Şükrü Erdinç'in de imzası bulunduğunu belirterek, “Köylerin köy yerleşik alanında 5 dönüme kadar 19 Temmuz 2003 tarihinden önce kullanılıyor olmasını köylü ispat ederse, 2 yıl taksitle kendisine satılacaktı. AK Parti'nin yaptığı bu teklife karşı CHP Milletvekillerimiz, 5 dönümün 7 dönüme çıkarılmasını teklif etti. Düzenleme Plan ve Bükçe Komisyonunda AK Parti ve CHP'li Milletvekillerinin ortak önerisiyle değerlendirilerek, oybirliğiyle geçti. TBMM'de en kısa sürede onayı bekleniyor.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tapu sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik çaba harcayan herkese teşekkür ediyorum. Konu ile ilgili çalışmaları takip etmeye devam ediyoruz. Emeği geçen AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca'ya, CHP Milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Kadim Durmaz, Şükrü Erdinç ve Eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel'e teşekkür ediyorum” dedi.

Sevginar Sali

YORUM YAP