Işıklar: Çanakkale azmin ve kararlılığın en güzel örneği

Işıklar: Çanakkale azmin ve kararlılığın en güzel örneği

21.03.2017 12:39:12

Silivri'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü çerçevesinde ilçe protokolünün şehit mezarlarını ziyaretiyle başlayan program, Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumuyla devam etti. Belediye her yıl olduğu gibi bu yıl da şehit ailelerine ve gazilere yemek verdi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Silivri'de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. İlçe protokolünün şehit mezarlarını ziyaretiyle başlayan program ardından Atatürk Anıtı'na yapılan yürüyüş ve çelenk sunma töreni ile devam etti.

IŞIKLAR: ÇANAKKALE AZMİN VE KARARLILIĞIN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR
Başkan Işıklar, şehit ailelerini ve gazileri her yıl olduğu gibi bu yıl da yemekte ağırladı. Olta Restoran'da verilen yemeğe ilçe protokol üyeleri de katıldı. Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı konuşmasında; “Kurtuluş Savaşıyla kurulmuş bu genç cumhuriyetin yaşayan nesilleri, o gün verilen mücadelenin, dökülen kanın hafızaları gazilerimizdir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan, çağdaş demokrasi anlayışıyla yönetilme ve muasır medeniyetler seviyesine erişmemizde en büyük etken, o gün şüphesiz canlarıyla, kanlarıyla bağımsızlık uğruna savaşan aziz şehitlerimizdir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı ordumuza, yurdunu canından üstün tutan şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet borçluyuz. Kahraman şehitlerimizin, kahraman aileleri; sizler, bu vatan uğruna gözünü kırpmadan savaşan, vatan toprağına sıkılan her kurşuna göğsünü siper eden, geride bıraktığını düşünmeden vatanı ve milleti uğruna kanlarını döken Mehmetçiğimizi doğuran, büyüten sonra da elleriyle vatan toprağına uğurlayan, tarifi olmayan acılarını vatan sağ olsun diyerek evlatlarıyla birlikte toprağa veren asil aileler, sizler bu ulusun baş tacısınız. Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor zamanlarda barışa, huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır. Bu zorlu günleri bir arada, birlikte kuruluş değerlerimize sahip çıkarak atlatacağız. Çanakkale Zaferi milletimizin azim, kararlılıkla neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Çocuk çocuk, kadın erkek bu millet, tarihten bu yana önüne çıkan tüm zorluklarda aydınlık ve çağdaş yaşamı, demokrasiyi ve bu güzelim cumhuriyetin aydınlık yarınlarını, kendi iradesiyle yönetme kararlılığını göstermiştir. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Çanakkale'de kelimenin tam anlamıyla destan yazmışlardır, onlara minnettarız. Yıllar boyu binlerce şehidin kanı, canı pahasına Türk'e ebedi yurt olan bu toprak, aziz şehitler bağrında yattıkça kutsallığını koruyacaktır” şeklinde konuştu.

PARTAL ÇANAKKALE ZAFERİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI
Silivri Kaymakamı Ali Partal yaptığı konuşmada, 18 Mart'ın önemini vurgulayarak; “Çanakkale Savaşı bir savaş olarak tanımlanmasından çok daha öte bir ruhun, bir milletin yok edilemezliğini tüm dünyaya olan ifadesidir. Şehit ve gazilerimize minnettarız” dedi.

IŞIKLAR, TOKATLILARA TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Işıklar, gerçekleşen yemekte Silivri Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne bir ay önce Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda açtığı serginin tüm gelirini şehit ailelerine bağışladığı için teşekkür şilti takdim etti.
Haber
Merkezi

YORUM YAP