Işıklar: Bizi biz yapan değerleri korumak zorundayız

Işıklar: Bizi biz yapan değerleri  korumak zorundayız

27.02.2019 10:53:51

Silivri Samsunlular Sosyal ve Yardımlaşma Derneği ziyaretinde konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, “Beton ve demir medeniyeti yok eder. Esenyurt'ta halay çekmeye meydan bulamazsınız. Gidin bakın orada her yer bina dolu. Belediye başkanı bir şehre değer katacak rant oluşturmalı. Değeri nasıl dağıttığına bakmak lazım. Bıçakla adam da vurursun, ekmek de kesersin. Silivri'de kültürleri yaşatmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Silivri Samsunlular Sosyal ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu, yönetim kurulu ve dernek üyeleri, Silivri Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve belediye meclis üyesi adaylarını ağırladı. Burada yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Işıklar, “Memleket, yöre, kültür ayrımı yapmadan hepimizin Silivri'sinde el ele yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

AHÇIOĞLU'NDAN IŞIKLAR'A TEŞEKKÜR
Dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu, gerçekleştirdikleri çalışmalara Silivri Belediyesi'nin katkılarından bahsederek, “Bizi her zaman destekleyen, ne istersek yerine getiren Özcan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Futbol turnuvası, ağaç dikimi, İstanbul gezisi, dernek üyelerimize yönelik eğitim programları düzenledik. Bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

IŞIKLAR: SİLİVRİ'DE KÜLTÜRLERİ YAŞATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Derneklerin birleştirici bir unsur olduğunu her fırsatta dile getiren Özcan Işıklar, “Beton ve demir medeniyeti yok eder. Esenyurt'ta halay çekmeye meydan bulamazsınız. Gidin bakın orada her yer bina dolu. Belediye başkanı bir şehre değer katacak rant oluşturmalı. Onun görevidir. Değeri nasıl dağıttığına bakmak lazım. Bıçakla adam da vurursun, ekmek de kesersin. Silivri'de kültürleri yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Keşkek, halay, horon bu yüzden önemli. Müslüman coğrafyasındaki ülkelere bakın, altı zenginlik üstü savaş. Toprak altında Allah vergisi zenginlik var ama üstüne kan gövdeyi götürüyor. Çünkü millet olamayan ülkeler böyle. Biz millet olduk. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak millet olduk” sözleriyle yöre derneklerinin önemini vurgulayarak birlik mesajları verdi.

YÖRE EVİ PROJESİNİ AÇIKLADI
Işıklar, yeni dönemde derneklerin kültürünü, sanatını, edebiyatını, geçmiş birikimini ve bugünkü üretimini sergileyebileceği, yöresel lezzetlerini vatandaşlarla buluşturabileceği bir Yöre Evleri projesi hazırlığında olduklarını da sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

YORUM YAP