Işıklar: 16 Nisan köprüden önce son çıkış

Işıklar: 16 Nisan köprüden önce son çıkış

11.04.2017 15:29:16

Ağrılılar Derneğinde kalabalık bir toplulukla bir araya gelen ve Hayır cephesi adına söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 16 Nisan'ı parti devleti kuruluşunun önlenmesi ile parlamenter sistemin devamı açısından köprüden önce son çıkış olarak nitelendirdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ile birlikte Pazar sabahı Ağrılılar Dernek Başkanı Muhsin Çil ve CHP'li Meclis Üyesi Fevzi Arslan'ın evsahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltı programına katıldı. Dernek üyelerinin yanı sıra, CHP'li Meclis Üyesi Figen Yıldız, Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer de programda hazır bulundular.
Muhsin Çil'in selamlama konuşmasından sonra Başkan Özcan Işıklar söz alarak ülkemizin içinde bulunduğu durumu, dünyadaki son gelişmeler ve önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek Referandum kapsamında değerlendirmelerde bulundu.

IŞIKLAR'DAN MİLLET VURGUSU
Millet kavramı üzerinden gündemimizdeki gelişmelere dikkat çeken Işıklar, “Millet kavramı bizi biz yapan her şeyi kapsıyor. Bir parti millet olamaz, cemaat, belirli mezhep veya bir tarikat bir başına millet olamaz! Ama bunların tümünün toplamı milleti oluşturuyor” dedi.
TBMM'nin temsil durumuna işaret eden Işıklar, yüzde 50, hatta 40'la iktidar olunduğunu ancak parlamentonun bunun da ötesinde milletin iradesini yansıttığını belirterek, siyasi partiler ile ilgili seçim barajının yüzde 10'lardan düşürülmesinin önemine vurguda bulundu.
16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa değişiklik maddelerinin bir sistem değişikliğine bizleri taşıdığını savunan Işıklar, toplumun olabildiğince geniş kesiminin mecliste temsil edilmesinin önemini savundu, “Dışlananların oranı arttıkça adalet ve devletin hakkaniyetini zedelenir” dedi.

“PARLAMENTER SİSTEM BİZDE HİÇ HAKKIYLA UYGULANMADI Kİ!”
Bugün yapılan “Parlamenter sistem yetersiz” eleştirilerine atıfta bulunan Işıklar, “Nereden biliyorlar? Bizim ülkemizde parlamenter sistem gerçek manada, hakkıyla hiçbir zaman uygulanmadı ki! Bir uygulansın ondan sonra yeterli mi, yetersiz mi tartışırız” şeklinde konuştu ve parlamenter sistemin ülkemizde eksiksiz ve en yüksek temsil oranı ile işletildiği zaman önemli bir gelişim kaydedeceğimizi ifade etti.

“SAHİP OLDUĞUMUZ KADİM KÜLTÜRÜN KIYMETİNİ BİLELİM VE ONU KORUYALIM”
Ortadoğu'da millet olmayı başaramayan ülkelerde yaşanan yoksulluk, talan ve adaletsizliklere işaret eden Işıklar, milli irade ve hukukla yönetimlerin başarısına ışık tuttu. “İslam coğrafyada hem bu kadar farklı, renkli hem de millet olmayı başaran başka kimse yok. Sahip olduğumuz kadim kültürün kıymetini bilelim ve onu koruyalım” diyen Başkan Bey, sözlerini şöyle sürdürdü: “Parlamenter sistemin tam olarak işlemesi için siyasi partilerin baraj oranı gibi seçim sistemini de değiştirmemiz lazım. 555 milletvekili seçiyoruz, 55 Milyon seçmenimiz var. Her 100 bin seçmene bir milletvekili aday belirlenir. O kişi doğrudan halkın iradesiyle seçilir ise demokrasimiz çok daha farklı bir gelişim gösterir. Şu anki sistemde adayları genel merkezler belirliyor, biz onların seçtiklerini oyluyoruz. Milletvekili bu sistemde genel merkez odaklı çalışıyor, halk belirlese ona yönelir.

“BAŞIN GEÇTİĞİ YERDEN VÜCUT DA GEÇER”
Parlamenter sistemi bırakmamamız, geliştirmemiz, tam olarak işlemesini sağlamamız önemli. Bugünü, bir kişi veya partiyi düşünerek karar vermeyin. Başın geçtiği yerden vücut da geçer; kafayı kaptırmamız lazım. Tüm yetkilerin bir yerde denetimsiz ve kontrolsüz toplanması doğru değil. Bizim huzur ve adalete ihtiyacımız var.

“PARTİ MİLLETİN BİR PARÇASIDIR; DEVLETİ İFADE EDEMEZ”
16 Nisan'da evet çıkarsa iki madde hemen yürürlüğe girecek diğerleri 2019'dan sonra. Bu iki maddeden biri partili Cumhurbaşkanı ikincisi HYSK'nın seçilmesi. Parti milletin bir parçasıdır; devleti ifade edemez. Devleti partileştirmek doğru değil; başka partilerimiz de var ve bu devlet hepimizin! Şu veya bu şekilde oy verin demiyorum; sadece mutlaka oyunuzu kullanın ve iyi düşünün diyorum. 16 Nisan; köprüden önce son çıkış. Evet çıkarsa bundan sonra kimse size bir şey sormayacak.”

ÇOCUKLARDAN DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Konuşmasının ardından derneğin sabah kahvaltısına katılan çocuklar Başkan Işıklar'a doğum günü pastası sürprizi yaptılar. Işıklar, pastasının mumlarını çocuklarla birlikte üfledi. Sevginar SALİ

YORUM YAP