“İnsan haklarını inkâr, insanlığa meydan okumaktır”

“İnsan haklarını inkâr, insanlığa meydan okumaktır”

12.12.2023 11:03:53

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesi ile geçekleştirdiği değerlendirmede “Kurulduğu günden bu yana her zaman ürettiği insan odaklı politikalarla Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkede yaşayan her insanın haklarını gözeten yegâne partidir” diyen CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, “Saray iktidarına tüm insanlığın özgürlük, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunu ve eşit olduğunu hatırlatıyoruz. İnsan haklarını inkâr etmek, insanlığa meydan okumaktır. Çünkü insan haklarıyla insandır” mesajını verdi.

CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü vesilesi ile bir mesaj yayınladı.
“İNSAN HAKLARI İHLALLERİ KONUSUNDA EN ÇOK BAŞVURU YAPILAN ÜLKELERDEN BİRİSİ NE YAZIK Kİ TÜRKİYE'DİR”
Kömür'ün günün anlam ve önemine ilişkin paylaştıkları şöyle: “Yeryüzünün tanık olduğu en kanlı ve çetin savaşlardan birisi olan II. Dünya Savaşı'nın getirdiği hak ve özgürlük mahrumiyetlerinin ardından 10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 183. Oturumu'nda kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin ve bu bildirinin yayınlandığı günden yana her yıl 10 Aralık'ta kutlanan İnsan Hakları Günü'nün 75. yılını kutluyoruz.
Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararlarında, adil davranmak ve adaleti sağlamak yerine mahkemeleri hedef haline getiren AKP iktidarının; insan hakları karnesi bu güzel ülke için bir utanç tablosudur.
“AKP İKTİDARININ İNSANA VE İNSANLIĞA VERDİĞİ ÖNEM GÖZLER ÖNÜNDEDİR VE VAHİMDİR”
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne neredeyse her yıl insan hakları ihlalleri konusunda en çok başvuru yapılan ülkelerden birisi ne yazık ki Türkiye'dir. Yürüyüş ve eylem yasaklarından tutuklu gazetecilere, konser iptallerine, işkencelere, cezaevlerinde şüpheli ölümlere, akıl ve mantık dışı yargı kararlarına kadar ülkemizde İnsan Hakları'nın gözetilmesi ve korunması esasında AKP iktidarının insana ve insanlığa verdiği önem gözler önündedir ve vahimdir.
“GÜNÜMÜZ ORTADOĞU'SUNDA SAYISIZ SAVAŞ SUÇU İŞLENMEKTE VE İNSAN HAKLARI EN ACIMASIZ BİÇİMDE İHLAL EDİLMEKTEDİR”
Tüm bunların yanı sıra, günümüz Ortadoğu'sunda sayısız savaş suçu işlenmekte ve insan hakları en acımasız biçimde ihlal edilmektedir. İsrail-Filistin savaşında, İsrail'in kullandığı orantısız güç, silahsız kadın ve çocukları hedef alması, en temel ihtiyaçlardan gıda ve su erişimini kısıtlaması, enerji noktalarını ele geçirip Gazze'ye enerji sağlanmamasına ise Birleşmiş Milletler adeta gözlerini yummuş ve bu insan hakları ihlallerine karşı sessiz kalmaktadır. Hükümetin bu zulmün önüne geçmesi için yapması gereken İsrail'in Gazze için gözü kulağı rolünde olan Kürecik Radar Üssü'nü acilen kapatması gerekmektedir. BM'nin ise bu insanlık dramına karşın acilen eyleme geçmesinin gerekliliğini kuvvetle ifade ediyoruz.
“CHP, BU ÜLKEDE YAŞAYAN HER İNSANIN HAKLARINI GÖZETEN YEGÂNE PARTİDİR”
Kurulduğu günden bu yana her zaman ürettiği insan odaklı politikalarla Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkede yaşayan her insanın haklarını gözeten yegâne partidir. Cumhuriyet Halk Partisi; sağlık hakkından yaşam hakkına, eğitim hakkından barınma hakkına temel haklarımızın önüne çeşitli engellerin kaldırılmasının ve insan hakları ihlallerinin önlenmesi konusunda bu kadim ülkeye ve bu ülkenin güzel insanlarına bir güvencedir. Dokunulamaz, devredilemez ve ertelenemez olan temel hak ve hürriyetleri hiç kimsenin, hiçbir rejimin, hiçbir iktidarın geri almaya hakkı yoktur.
Saray iktidarına tüm insanlığın özgürlük, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunu ve eşit olduğunu hatırlatıyoruz. İnsan haklarını inkâr etmek, insanlığa meydan okumaktır. Çünkü insan haklarıyla insandır.”
Seda Şimşek

YORUM YAP