Sevginar Sali

“İnsafınız bu kadar mı kurudu?”

Silivri Belediyesi Yerli ve Milli Sertifikalı Tohumluk Arpa Dağıtım Törenlerine Çanta ve Gümüşyaka'da devam etti.
Pek çok destek töreninin aksine bu kez Yılmaz'ın gündeminde üretici, üretime teşvikin yanı sıra bu yöndeki çaba, emek, çalışmalarını gölgeleme girişimleri ve siyaset açılımı yer aldı.
Mayıs ayı meclis toplantısında ‘planlar üzerinden üretilen dedikodu ve fitnelere' cevap veren Başkan Yılmaz “Bu arkadaşlar benim ayaklarımın olduğunu da unutmasınlar. Ben ayaklarımı çelme atmak için değil, dimdik, dosdoğru ayakta durmak için kullanıyorum. Ama o ayaklar çelme atmaya, adice planlar yapmaya devam ederlerse, ya attıkları çelmenin üstünden atlayacağım ya da o ayakların üstene basıp geçeceğim” demişti.
Dün Çanta'da aynı minvalde tarım desteklerine yönelik çabalara yanıt verdi…
“SİLİVRİ BELEDİYESİNİN FAKİRLE FUKARAYLA GELİRİ PAYLAŞILMAYAN ARAZİSİ YOK”
“Birtakım arkadaşlar (CHP Silivri İlçe Başkanının basın açıklamasını kast ediyor…) Silivri Belediyesinin ne kadar arazisinin olduğunu ve ne kadar üretim yapıldığını soruyor. 10 Yıl boyunca ilçeyi yöneten arkadaşlar Silivri Belediyesinin ne kadar arazisinin olduğunu öğrenmemişse 3 yılda benim öğretmemi mi bekliyorlar? 10 Yılda öğrenememişsin, öğrenmişsin işine gelmemiş. Şimdi kamuoyunu kirletme, çamur at izi kalsın mantığıyla Silivri Belediyesine soru yöneltiyorlar. Silivri Belediyesinin çok arazisi var ama ekilmeyen dikilmeyeni yok. Fakirle fukarayla geliri paylaşılmayan arazisi yok” dedi.
“CHP'NİN KURULUŞ FELSEFESİNE DÖNMESİNİ HERKESTEN ÇOK İSTİYORUM”
Siyasi söylemlerden Belediye Başkanı seçildikten sora mümkün mertebe uzak duran Yılmaz, Çanta'da bu açıdan da bir istisnaya imza atarak, “Kökü Cumhuriyete, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dayanan, kuruluş felsefesinde Cumhuriyetin temel ilkeleri olan CHP ve ona oy veren çok kıymetli insanlarımız var...” diyerek şunları söyledi: “CHP'ye oy veren tüm vatandaşlara saygı duyuyorum. CHP'nin kuruluş felsefesine dönmesini herkesten çok istiyorum. Güçlü bir CHP'ye bu ülkede her zaman ihtiyaç var.
“ ‘DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ' DEMEDEN ÇAMUR AT İZİ KALSIN ANLAYIŞIYLA HAREKET ETMEK DÜNYADAKİ EN BÜYÜK İNSAFSIZLIK”
Bu ilkelerden vazgeçip koltuk uğruna Çiftçiye Destek Projesi kapsamında yaptığımız çalışmaları gölgelemek, “daha iyisini yapacağız” demeden çamur at izi kalsın anlayışı ile hareket etmek dünyadaki en büyük insafsızlık. Emeğe, çiftçiye, alın terine de haksızlık…
“10 YILDA YÖNETTİĞİNİZ YERİ ÖĞRENEMEDİYSENİZ BEN SİZE BİR ŞEY ÖĞRETEMEM”
Siyaseten konuşmuyorum. CHP İlçe Başkanının yapmış olduğu basın açıklamasında, bir vatandaşın CİMER'e şikayetini referans olarak kullanıp mesai arkadaşlarımı tohumlarla ilgili hırsızlık yapmakla itham ediyor. Bir dilekçeyi dayanak alıp araştırmadan böyle bir suçlama ile bizi karşı karşıya bırakıyorlar. Peki adama sormazlar mı Silivri Belediyesinde senin 13 tane meclis üyen yok mu? Her yıl yaptığımız iş ve işlemler bu mecliste kurulan Denetim Komisyonunda denetlenir. CHP'li meclis üyesinin imzası var. Madem böyle bir şey vardı neden Denetim Komisyonu'nda şerh düşmediniz? Ayıptır, günahtır, vicdansızlıktır. Alın terine, emeğe, çabaya vicdanınız ve insafınız bu kadar mı kurudu?
Mesai arkadaşlarımın her birinin bir ailesi var. Komşusunun, evine geldiğinde ailesinin yüzüne bakıyor. Yöneltilen suçlamaları ispat etmeyen şerefsizdir, namussuzdur. Bu mevzu burada kalmayacak, farklı mecralara taşınacak. İddia makamı iddiasını ispat edecek. İspat edemezse bütün mesai arkadaşlarımdan ve ailelerinden özür dileyecek” dedi.
Devamında Çanta'da “Kimse, iyi bir şeyler yapmak için halis olarak yola çıkanlara, çalışanlara, onları yollarından döndürmek için çamur atma sevdasına girmesin. Daha iyisini yapsınlar” şeklinde konuşan Başkan Bey, “Çamur at izi kalsın mantığıyla siyaset yapanlar çamurun içinde şöyle bir dursun. Biz tertemiz emin adımlarla yolumuza sizinle el ele tutuşarak, gönül gönüle devam edeceğiz” şeklinde dikkat çeken bir çıkışta bulundu.
Söylemler yerine daha ziyade eylemleri ile topluma kendini anlatma anlayışından farklı bir Volkan Yılmaz vardı dün sahnede. Ne siyasetin ne medyanın polemik iştahını doyurmaya yeltenmeyen tavrından sonra istediğinde bu alanda da tatmin edici bir performansla boy göstereceğini ortaya koydu.

YORUM YAP