İnşaat Mühendisleri dönüşüm işbirliğine hazır

İnşaat Mühendisleri dönüşüm işbirliğine hazır

12.11.2020 13:00:57

Mustafa Perçemli başkanlığında yeni döneme başlayan Silivri İnşaat Mühendisleri Temsilciliği deprem ve kentsel dönüşüm duyarlılığı konusunda yerel yönetim ile işbirliğine hazır olduklarını, sorumluluk alma bilinci içinde bulunduklarını vurguladılar.

İnşaat Mühendisleri Odası Silivri Temsilcisi seçilen Mustafa Perçemli ve yönetim kurulu üyeleri Erkut Korucuoğlu ile Aytaç İşcan gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.

BİRİNCİ ÖNCELİK; DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Perçemli, yönetim olarak birinci önceliklerinin deprem tehdidi dolayısıyla sağlam yapılaşma ve konut seçiminin bu yönde kentsel dönüşüm mecrasında ilerlemesi olduğunu belirtti. İnsanları yapı güvenliği ve depreme dayanıklılığı hususunda bilinçlendirme yönünde yararlı adımlar atmak istediklerini söyleyerek, “Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a nezaket ziyaretinde bulunduğumuzda depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm ile alakalı faaliyetler gerçekleştirmek istediğimizi, yerel yönetime bu süreçte ihtiyaç duyulan her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu, bizleri de etkinliklerine dahil etmelerini arzu ettiğimizi ifade ettik. Yakın ilgi ve sıcak karşılaması için Başkan Bey'e de teşekkür ediyoruz. Duyarlılığı bizleri de mutlu etti. Güzel çalışmalar yapıldığını da duyuyoruz, çok ayrıntısını bilmemekle beraber. İnşallah hep birlikte Silivri'yi daha güvenli ve depreme hazırlıklı bir kent yapma hususunda gerekli tedbirleri hayata geçiririz” şeklinde konuştu.

KOORDİNASYON ZORUNLULUĞUNA DİKKAT ÇEKTİLER
İzmir örneğinde olduğu gibi ilçe ve büyükşehir belediyeleri, iktidar ya da muhalefetin karşılıklı bir birini suçlamasından ziyade ciddi bir koordinasyonla çalışma yapılması gerektiğinin altını çizen Perçemli, Silivri ve İBB özelinde bunun sağlamış olmasının umut verici olduğunu belirtti.

“MARMARA DEPREMİNDE İNŞAAT KONUSUNDA EVRİM GEÇİRDİK VE DEPREM GERÇEĞİNİ ÖĞRENDİK”
İzmir'i sarsan yaklaşık olarak 7 şiddetindeki depremin Silivri'de meydana gelmesi durumunda sonuçları ile ilgili yorumda bulunan oda temsilcileri, “Biz bunu Marmara Depreminde yaşadık kısmen. Merkez üstünün bizden uzak olması kurtarıcı oldu. Ama biz bu depremde inşaat konusunda bir evrim geçirdik ve depremi öğrendik. Bugün de farklı kötü senaryolar var ancak Silivri'de 7 şiddetinde bir depremin sonuçları tahminlerin çok üstünde olumsuz yansır” şeklinde konuştu.
Kentsel Dönüşüm sürecinin halka iyi ve yeterince anlatılamadığını ifade eden teknik insanlar, binanın güvenirliği konusunda tespitin kolay olduğunu, yapı çürük ise devamında tedbirler ve atılacak adımlar hususunda tıkanma yaşandığını söylediler. Kentsel Dönüşüm ve depremi paneller düzenleyerek, duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini aktaran yetkililer, belediye ile bu konuda ilerleyeceklerini ifade ettiler.

“KAT İTTİFAKI İLE EKONOMİK DEĞER UYUŞMAZLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜME ENGEL OLUŞTURUYOR”
“İnşallah kısa sürede büyük bir deprem olmaz çünkü alınacak tedbirler zaman gerektiriyor” diyen Perçemli ve yönetim kurulu üyeleri Kentsel Dönüşümde kat ittifakı ile ekonomik değer uyuşmazlığına çözüm getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Haber Merkezi

YORUM YAP